Rött vin från Grekland

En komplett och uppdaterad vinguide för Grekiska Röda viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rött vin från Grekland hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Röda Grekiska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Grekiska Röda viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Grekiska Röda viner.

Filter

Filters

 

Vintips Rött Vin från olika regioner i Grekland

Röda viner från Grekland

Grekland är känt för sina lätta och fruktiga röda viner som är gjorda av en rad olika druvsorter, inklusive Agiorgitiko, Xinomavro och Mavrodaphne. Agiorgitiko är det mest kända grekiska röda vinet och är känt för sin ljUSA till medium kropp och smaker av röda frukter, örter och en hint av krydda. Andra grekiska röda viner inkluderar Xinomavro, som är fullständigt och har smaker av mörka frukter och en hint av jordighet, och Mavrodaphne, ett sött dessertvin med smaker av torkade frukter och karamell. Grekiska röda viner lagras ofta i ekfat, vilket kan ge dem extra djup och komplexitet. Dessa viner är en utmärkt matchning till grillade kötträtter, vegetariska rätter och kryddiga maträtter.

Tips – Vår Vinguide för Röda viner från Grekland

Vanliga frågor om Rött Viner från Grekland
 • Vilka regioner i Grekland producerar röda viner?

  Några av de bästa röda vinerna i Grekland produceras i Naoussa, Nemea, Santorini, Kreta, Drama och Amyndeon.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för röda viner i Grekland?

  Några av de främsta röda druvsorterna i Grekland är Agiorgitiko, Xinomavro, Limnio, Mavrodaphne och Mandilaria.

 • Vilket är det mest populära röda vinet i Grekland?

  Det är svårt att avgöra det mest populära röda vinet i Grekland eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personliga preferenser. Men ett av de populära röda vinerna i Grekland är Agiorgitiko.

 • Vilken typ av vin är Grekland känt för?

  Grekland producerar ett utbud av viner, inklusive de krispiga och uppfriskande vita vinerna Assyrtiko och Moschofilero, samt den fylliga röda Agiorgitiko.