De senaste åren har antalet vingårdar i Grekland ökat med 20% och idag är över 600 verksamma i landet. Detta beror på de många nya vinmakarna som återvänt hem för att påbörja sina karriärer, men också den växande efterfrågan på röda viner från Grekland, speciellt i USA.

Inhemska druvor som används för att göra grekiska röda viner:

  • Agiorgitiko
  • Xinomavro
  • Mandilaria

Ett skäl till att röda viner från Grekland har blivit så populära är att det är trendigt med viner som görs på inhemska druvor. Vinmakarna här har kämpat för att förbättra kvaliteten på de druvor som inte har skötts om i alldeles för lång tid.

Ett annat skäl till att röda viner från Grekland har gjort en så fantastisk comeback under de senaste 20 åren är de generösa bidragen från EU. Idag vinner vinerna många priser och börjar får den internationella uppmärksamhet de förtjänar.

Vinjournalen.se rekomenderar

Brunello di Montalcino Fattoi

Brunello di Montalcino Fattoi

Artikel:3097Volym:750 ml
Pris249 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionToscanaÅrgång2015ProducentAz. Agr. FattoiDruvorSangioveseAlkohol14,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy