Rosé vin från Grekland

En komplett och uppdaterad vinguide för Grekiska Rosé viner som säljs i Sverige

Hem » Rosé Vin » Grekland

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rosé vin från Grekland hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Rosé Grekiska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Grekiska Rosé viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Grekiska Rosé viner.

Filter

Filters

 

Rosé-viner från Grekland

Grekland producerar ett utbud av rosé-viner, där de mest populära stilarna kommer från druvsorterna Xinomavro och Agiorgitiko. Grekiska rosé-viner är vanligtvis medelkroppade och har smaker av röda frukter, jordgubbar och en antydan av blommiga toner. Några av de mest populära grekiska rosé-vinerna inkluderar Kir-Yianni Akakies Rosé, som har en livlig syra och smaker av röda frukter och en antydan av kryddighet, och Tselepos Amalia Rosé, som har en medelkropp och smaker av röda frukter och en antydan av blommiga toner. Grekiska rosé-viner passar bra till lätta pastarätter, sallader och skaldjur.

Tips – Vår Vinguide för Rosé viner från Grekland

Vanliga frågor om Rose Viner från Grekland
 • Vilken typ av vin är Grekland känt för?

  Grekland producerar ett sortiment av viner, inklusive de krispiga och uppfriskande vita vinerna som Assyrtiko och Moschofilero, samt den fylliga röda Agiorgitiko.

 • Vilka regioner i Grekland producerar rosé viner?

  Några av de bästa Rosévinerna i Grekland produceras på Kreta, Santorini och Attika.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för rosé viner i Grekland?

  Några av de främsta Rosé-druvsorterna i Grekland är Xinomavro, Agiorgitiko, Mavrodaphne, Limnio och Mandilaria.

 • Vilket är det mest populära rosévinet i Grekland?

  Det är svårt att bestämma det mest populära Rosévinet i Grekland eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men ett populärt Rosévin i Grekland är Moschofilero Rosé.