Att köpa vin på nätet kan vara lösningen när du hakat upp dig på ett vin du provade under semestern som inte säljs på Systembolaget. Systembolaget fyller sin funktion på ett väldigt bra sätt, men tyvärr är det ju inte fysiskt möjligt att de erbjuder allt vin konsumenterna kan tänkas efterfråga.

Nedan finner du ett antal råd som du bör tänka på när du ska handla vin online:

  • Först och främst måste du vara fyllda 20 år, bara handla för din egen konsumtion och enbart handla från andra EU länder.
  • Läs på vad som gäller när det kommer till alkoholskatt och moms.
  • Välj enbart aktörer som gör ett seriöst intryck. Välj gärna någon du har blivit rekommenderad eller läst recensioner om.

En svaghet när man köper vin via nätet är att du vanligtvis köper från små aktörer som inte har samma kvalitativa inköpsprocess som Systembolaget. Med andra ord, bara för att det står att det är billigt och mycket kvalitet för pengarna när du hittar en sida där du kan köpa vin via internet så är det ingenting som säger att detta argument stämmer.

Nedan följer några tips hur du bör resonera när du köper vin på nätet för att inte köpa grisen i säcken.

  • Sök på nätet om artikeln för att få lite referenser på produkten.
  • Jämför vinet med Systembolgets produkter. Ifall du ska köpa en AOC Cornas på nätet, kolla på Systembolaget hur AOC Cornas är prissatt.
  • Notera att det inte alltid är så att frakt är inkluderat i priset. Se till att ta med dessa kostnader när du gör din bedömning av produkten.

Att köpa vin på nätet är inte svårare än så köpa vin på Systembolaget. Men notera att det inte är något som säger att du kommer att få ett bättre vin till billigare pris bara för att du inhandlar vinet via internet.

Låt oss nu bara hoppas att det där vinet du drack vid solnedgången på Capri smakar lika gott hemma!

Vinjournalen.se rekomenderar

Brunello di Montalcino Fattoi

Brunello di Montalcino Fattoi

Artikel:3097Volym:750 ml
Pris269 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionToscanaÅrgång2016ProducentAz. Agr. FattoiDruvorSangioveseAlkohol14 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy