Krispiga raggmunkar och en nylanserad pilsner!

Och detta är inte vilka raggmunkar som helst. Här har vi rivit potatis, palsternacka och morötter och lagt fetaoströra på tallriken. Perfekt för barnen som aldrig vill äta den ena eller andra grönsaken men vill du så kan du självklart endast använda potatis.  Det bästa är att alla kan designa sin egen raggmunk. Varför inte ta löjrom, en sillbit, rödlök och gräddfil eller en senapssås, rårörda lingon, äppelmos… Så superlätt grundrecept som du kan variera i det oändliga. Låt fantasin flöda! Även om de mindre får dricka läsk till raggmunken, så behöver inte du göra det! Så varför inte ta en fräsch amerikansk pilsner som lanseras i Sverige idag?

Seacoast Pilsner | Kalifornien | art.nr 1243 | 19:90

 

Du behöver inte fixa till en BBQ för att njuta av denna kaliforniska pilsner, du kan servera raggmunk! Raggmunkar steks i olja och är ganska feta, så en uppfriskande pilsner på tjeckisk smakrik humle som Saaz, Cluster och tyska Hallertau är verkligen inte fel val. Detta är ett gott runt öl från Kalifornien och bryggeriet Coronado Brewing Co. som påminner lite om den tyska ölstilen och som du kan njuta av till middagen eller när du tittar på matchen. Mycket välfiltrerad pils med trevligt vitt skum hur du än häller upp det och med intensiva aromer av kex, citrus och lite örtigt.  Krispig och lätt pils med sedvanliga 4,9% alkohol, tämligen torrt, distinkta maltiga och brödiga honungssöta smaker med kryddiga gräsiga drag av hops och med en måttlig intensiv bitterhet som avslut. Finns i Systembolagets ordinarie sortiment.

Krispiga raggmunkar

De här raggmunkarna blir mycket krispiga och du kan även göra dessa helt veganska och utan ägg med en msk majsena och 1 msk vatten och steka i kokosolja eller veganskt smör.

Grundrecept:

  • Skala ½ kg potatis och lägg i saltat vatten så länge.
  • Riv potatisen på rivjärnets större riv eller i en matberedare tillsammans med en stor lök.
  • Blanda allt i en skål och krama ut så mycket vatten ur potatisen som möjligt genom en kökshandduk.
  • Lägg i en skål och tillsätt 1 msk majsena samt 1 ägg, salt, peppar, lite muskotnöt.
  • Bland alltsammans och stek i en het stekpanna med olja på medelvärme.
  • Tålamod gäller, låt stekpannan göra jobbet. Kolla lite lätt när de är bruna runt kanterna, kanske du kan vända raggmunkarna.
  • Lägg raggmunkarna på hushållspapper så att oljan sugs upp lite.

Servera med de tillbehör som du vill ha.

 

Fler enkla recept hittar du här: 

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •