USA – Mer än bara Kalifornien

USA är det land som bidrar med den fjärde största vinmängden i världen. Runt 23 miljoner hektoliter framställs varje år, och det är Kalifornien som står för 90 % av dessa. Därför är det kanske inte så konstigt att man främst tänker på Kalifornien när man talar om nordamerikanska viner. Men det finns faktiskt mycket mer att upptäcka, till exempel de härliga vinerna från delstaten Oregon.

Klimatet i Oregon är mycket varierande, och de olika förhållandena ger olika smak i slutprodukten. Samtidigt som man i en del av delstaten framställer lätta, syrliga viner i kyligt klimat kan man i en annan, varmare del påträffa vinodlingar som riktar in sig på tyngre, mustigare viner. Många vingårdar i Oregon lägger stor fokus vid ekfatslagring. Denna ofta noggranna och väl genomförda process adderar följande smaker som ofta är närvarande i områdets viner:

  • kanel
  • nejlika
  • vanilj

Det finns dock även viner med mindre ekfatskaraktär. Dessa tar ofta smak av druvskalen, vilket resulterar i ett något bittrare vin som är rikt på tanniner. Oavsett vilken stil du föredrar har Oregon alltså något att erbjuda, och även om pinot noir är den viktigaste druvtypen kan du till exempel även hitta utmärkt chardonnay eller syrah.

Förutom ett mycket varierande och ofta högkvalitativt vinutbud är Oregon ett populärt resmål för vinintresserade. Ett populärt resmål är Willamette Valley som står för största delen av delstatens vinproduktion. Förutom Willamette Valley med subregioner ingår följande vindistrikt i Oregon: Southern Oregon, Umpqua Valley AVA, Rogue Valley AVA, Columbia George, Walla Walla Valley, Snake River Valley samt Yamhill County.

District 7 Pinot Noir

En läcker kalifornisk pinot noir from Monterey, USA. Vinet produceras av Scheid Family Wines, en av de mest dynamiska producenterna i området.

Artikelnummer: 6578

Typ: Rött Vin

Producent:Scheid Family Wines

Land: Monterey (Kalifornien)

Alkohol:13,5 % %

Pris:125 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna