Kärleksmiddag imorgon! Hjärtliga ravioli & gott rosa bubbel

Sankt Valentinus firas imorgon den 14 februari sedan 400-talet då han tydligen blev helt betagen i sin fångvaktares dotter. Men det var först på 1300-talet som Valentin började kopplas ihop med kärlek och romantik. Då skulle man skriva kärleksbrev till den man hade kär och räcka över tillsammans med små presenter.

I Sverige har man så smått firat alla hjärtans dag sedan 60-talet och självklart fick dagen en skjuts av att blomsterhandeln och andra affärer marknadsförde dagen. Och det är först de senaste 25 åren som firandet av alla hjärtans dag tagit riktig fart och enligt Svensk Handel så säljs det väldigt mycket godis, pralinkartonger och blommor just då. 2017 på Alla hjärtans dag såldes fyra miljoner röda rosor i Sverige.

Men vi stoppar inte där. Vägen till någons hjärta går genom magen, sägs det. Och dessa underbara små hjärtravioli måste du bara laga till middag! Till det dricker vi ett riktigt gott rosa bubbel!

Hjärtliga ravioli

Du behöver hemlagad pastadeg, kakstansar i form av hjärtan. En god fyllning och lite tomatsås kan du förbereda dagen innan.

Degen

Du behöver ingen pastamaskin till degen. Det går bra att kavla ut degen tunt efter att den fått vila och sedan stansa ut hjärtformade ravioli. Det går fort!

  • 4 dl vetemjöl eller av typen ”000”
  • 2 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • lite salt

Blanda allt i matberedaren på lägsta hastigheten. Lägg först i mjöl, lite salt, sedan äggen och sist vattnet. Klart.

Knåda några minuter för hand och låt den sedan övertäckt vila i kylen i minst en ½ timme.

Strö ut mer mjöl och kavla ut plattor tunt, men utan att de går sönder. Stansa ut hjärtan, fyll varje hjärta med en klick fyllning se nedan.

Pensla kanterna med lite ägg och lägg på en överdel. Kläm till kanten med gaffel.

Ravioli kokas endast i ca 2 minuter.

Parmafyllning med 3 ostar

Rör ihop

  •  1 dl hackade inlagda tomater
  • ½ dl ricotta
  • 2 msk riven parmesan
  • 2 msk riven mozzarella

Tomatsås

Raviolin serverar du med en god tomatsås som du gör dagen innan på en burk passerade tomater, vitlök, gul lök, lite torkade italienska kryddor som oregano, basilika, salt och peppar.

Alexandre Bonnet

Frankrike, Champagne | Druva: Pinot noir | Art.nr 7471| 299 kr

Den välrenommerade vingården i Champagne Alexandre Bonnet har skapat en snygg, torr och ljuvlig Champagne med trevlig kvardröjande mousse och som smakar mogna hallon och smultron med inslag av lite blodapelsin och brioche. Färgen är som dov korall. Mycket vacker. Allt stämmer: färg, arom, smak och bubblighet spelar en stor roll och där får denna Champagne bara plustecken för sin bouquet. Mycket fin och stram Champagne i ungdomlig stil som ger eleganta bubblor med lite djup och en mycket fräsch smak. Trevlig Champagne att öppna den 14:e på Alla hjärtanes dag!

 

Lite mer bra kunskap om Champagne hittar du här:

Carpi Lambrusco di Modena

Lambrusco är ett mousserande rött vin med unika egenheter och ett av de mest originella och utsökta viner från Emilia Romagna regionen i norra Italien.

Artikelnummer: 2694

Typ: Rött Vin

Producent:Grönt

Land: Emilia Romagna (Grädde)

Alkohol:9,5 %

Pris:79 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Nötkött Nötkött Nötkött

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna