Jo, det finns faktiskt sker att tänka på när det gäller Champagne. Här är sex saker att tänka på.

  • Redan när man öppnar flaskan och tvinnar av nätet kring korken kan det börja bli knivigt. Varför inte använda en handduk för att få ett bättre grepp. Så långt håller nog många med. Men sedan, för att få upp korken ska man vrida flaskan och inte korken, så att du kan styra korken och den inte bara flyger hit eller dit.
  • Eftersom vi är vana att dricka Champagne när vi ska fira något, så tycker vi om att höra det skrälla poppet, när korken flyger upp. Men egentligen är det helt fel sätt att göra detta på. Korken ska pillas upp långsamt med så lite av en pop som möjligt.
  • Champagne ska drickas väl kyld, sådär 7-9 ° C blir bra. Häll därför inte upp glas på förhand för att låta stå på buffébordet en längre tid.
  • Vill du använda de höga flöjtglasen? Då är du helt fel ute. Det trendigaste just nu är att hälla upp Champagne i i vanliga vitvinsglas. Det är ju ett vitt vin med bubblor. Skälet till detta är att aromer och smak blir bättre.
  • Oj, rinner de friska bubblorna över? Häll först i lite och vänta några sekunder.
  • Håll i stammen av champagneglaset och inte i själva glaset så värmer du inte upp Champagnen med dina händer.

Blir det Champagne kvar som behöver sparas? Ställ in den i kallaste delen av kylskåpet. Håll tummarna, du vill inte ha avslagen Champagne imorgon. Den håller högst någon dag. Det finns också korkar som är avsedda för Champagne, men satsa på att dricka upp det som finns i flaskan vid ett tillfälle.

Vinjournalen.se rekomenderar

Champagne Charles Ellner Grand Reserve

Champagne Charles Ellner Grand Reserve

Artikel:796001Volym:750 ml
Pris319 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetÅrgång2015Druvor60 % Chardonnay 40 % Pinot NoirAlkohol12 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy