Rosé vin från Österrike

En komplett och uppdaterad vinguide för Österrikiska Rosé viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rosé vin från Österrike hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Rosé Österrikiska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Österrikiska Rosé viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Österrikiska Rosé viner.

Filter

Filters

 

Vintips Rosé Vin från olika regioner i Österrike

Roséviner från Österrike

Österrike producerar en rad Roséviner, där de mest populära stilarna kommer från druvsorterna Zweigelt och Blaufränkisch. Österrikiska Roséviner är vanligtvis lätta och uppfriskande, med smaker av röda frukter, citrus och en antydan av mineralitet. Några av de mest populära österrikiska Rosévinerna inkluderar Schilcher, som produceras i regionen Styria och har en frisk syra och smaker av röda vinbär och en antydan av kryddor, och Blauer Zweigelt rosé, som produceras i Burgenland-regionen och har en medelkropp och smaker av röda frukter och en antydan av blommiga toner. Österrikiska Roséviner är en utmärkt matchning till sallader, lätta pastarätter och skaldjur.

Tips – Vår Vinguide för Rosé viner från Österrike

Vanliga frågor om Rose Viner från Osterrike
 • Vilka regioner i Österrike producerar rosé viner?

  Några av de bästa Rosévinerna i Österrike produceras i Wachau, Kamptal, Kremstal, Weinviertel och Burgenland.

 • Vilket är det mest populära rosé vinet i Österrike?

  Det är svårt att fastställa det mest populära Rosévinet i Österrike eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personliga preferenser. Men ett av de populära Rosévinerna i Österrike är Schilcher.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för rosé viner i Österrike?

  Några av de främsta druvsorterna för Rosévin i Österrike är Zweigelt, Blaufränkisch, St. Laurent och Pinot Noir.

 • Vilken typ av vin är Österrike känt för?

  Österrike är känt för sina friska och uppfriskande vita viner som Grüner Veltliner och Riesling, samt rika och komplexa röda viner som Blaufränkisch och Zweigelt.