Rosé viner från Burgenland

En komplett och uppdaterad vinguide för Rosé vin från Burgenland

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Burgenland är en spännande vinregion i Österrike. Vår vinguide om Rosé vin från Burgenland hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Rosé Burgenland viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Burgenland Rosé viner samt lätt hitta länkar till de främsta vinproducenter och vinimportörer av Rosé viner från Burgenland.

Filter

Filters

 

Alla Rosé Viner från Burgenland

Rosé Viner från Burgenland

Burgenland är en vinregion i östra Österrike, som sträcker sig längs gränsen till Ungern. Regionen är känd för sina kraftfulla röda viner, inklusive Blaufränkisch och Zweigelt, samt söta dessertviner, inklusive Ausbruch och Trockenbeerenauslese.

Tips – Vår Vinguide för Rosé viner från Burgenland

Vanliga frågor om Rosé Viner från Burgenland
 • Vad är Rosé vin från Burgenland?

  Rosé vin från Burgenland är ett vin som tillverkas av röda druvor, men som får en kortare kontakt med druvskalen för att ge vinet en ljusare färg.

 • Vilka druvor används för att göra Rosé vin från Burgenland?

  Vanliga druvsorter som används för att göra Rosé vin från Burgenland inkluderar Zweigelt, Blaufränkisch och St. Laurent.

 • Vilken typ av mat passar bra med Rosé vin från Burgenland?

  Rosé vin från Burgenland är ett mångsidigt vin som passar bra med en mängd olika maträtter, inklusive fisk, kyckling, grönsaker och sallader.

 • Vilken temperatur ska Rosé vin från Burgenland serveras vid?

  Rosé vin från Burgenland bör serveras vid en temperatur på cirka 10-12 grader Celsius för att bäst framhäva dess smaker och aromer.

 • Vilka är några av de mest kända producenterna av Rosé vin från Burgenland?

  Några av de mest kända producenterna av Rosé vin från Burgenland inkluderar Weingut Pittnauer, Weingut Weninger och Weingut Heinrich.