Nu kommer GW:s Vita! Det var i våras som den tv-populäre kriminologen och författaren Leif GW Persson lanserade sitt röda portugisiska vin på flaska, GW:s Röda. Det blev en sådan succé att 15 000 flaskor tog slut direkt redan de första 3 veckorna och det finns idag i fasta sortimentet på Systembolaget.
Vad tycker vi om GW:s Vita?
Till att börja med: vinet får alla tummar upp!
Dessutom tycker vi att det är smart både från producent och för konsument att det blev box-förpackat!
GW:s Vita kommer från samma vingård och familjeproducent i regionen Tejo, som producerade hans röda vin. Vinet är gjort på tre inhemska portugisiska druvor som kanske inte är så vanliga hos oss: den mångsidiga och tåliga Fernão Pires som ger vinet stuns, den fruktiga och syrliga Arinto och till sist den aromatiska Trincadeira das Pratas. Fin läcker druvkombination!
Vinet är livligt och friskt och har en fin balans mellan syra och frukt, med alla dess toner av citrus och tropiska aromer och smaker som portugisiska vinproducenter älskar så högt.
Det passar till att bara ta ett glas sådär i förbifarten eller till olika rätter av fisk och kyckling.
GW :s Vita 2017 | SB 72306 | Portugal, Tejo | 3L Box | 269:-
Fyllda kycklingbröst med krämig ostfyllning
Dessa goda krämiga kycklingbröst passar alldeles utmärkt till GW:s läckra vita vin. Börja med att röra ihop fyllningen sedan fixas allt i ugnen. Klart på en halvtimma!
Spenatfyllning
- 1,5 dl cream cheese
- 0,5 dl finriven parmesan
- 2 msk crème fraîche
- 1 liten påse babyspenat (ca 60-70 g)
- Krydda fyllningen med lite malen vitlök och 1 tsk chiliflingor
Finhacka spenaten och blanda alla ingredienser ordentligt i en skål. Ställ åt sidan.
Preparera kycklingbrösten
- 4 kycklingbröst
- lite olivolja
- Krydda med lite salt, lite paprika, lite vitlökspulver och lite lökpulver
Blanda kryddorna i en skål och klappa in kryddorna i kycklingen på båda sidorna.
Med en vass kniv, skär upp en liten ficka från ena sidan i varje bröst. (Inte rakt igenom!)
Fyll fickan generöst med spenat- och ostblandningen.
Stek nu de fyllda kycklingbrösten i ugnen 200° i 25 minuter och tills kycklingen är helt genomkokt.
Här hittar du fler kycklingrätter & vintips:
Om Jeanette Gardner
Jag är en passionerad journalist och brinner för mat och dryck. Bor i skärgården utanför Stockholm. När jag inte skriver om goda viner och mat så gillar jag att umgås med vänner och njuta av naturen. Snart pensionär men älskar att jobba och hålla mig aktiv. Fler inlägg av Jeanette →Vinjournalen Rekommenderar
Falco Vinho Verde
En ungdomlig och fruktdriven vinho verde perfekt till skaldjur, fisk och sallader.
Artikelnummer: 2277
Typ: Vin, Vitt Vin
Land: Portugal, Vinho Verde
Alkohol: 11,5 %
Pris: 79 Kr.
HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET