Rött vin från Portugal

En komplett och uppdaterad vinguide för Portugisiska Röda viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rött vin från Portugal hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Röda Portugisiska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Portugisiska Röda viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Portugisiska Röda viner.

Filter

Filters

 

Vintips Rött Vin från olika regioner i Portugal

Röda viner från Portugal

Portugal är mest känt för sitt förstärkta vin, Port, men landet producerar också några utmärkta röda viner. Det mest berömda portugisiska röda vinet är Douro, som är gjort av en blandning av inhemska druvsorter. Dessa viner är kända för sina intensiva smaker av svarta frukter, choklad och kryddor och åldras ofta i ekfat. Andra portugisiska röda viner inkluderar Alentejo och Dão, som är fylliga och rika i smak.

Tips – Vår Vinguide för Röda viner från Portugal

Vanliga frågor om Rött Viner från Portugal
 • Vilka regioner i Portugal producerar röda viner?

  Några av de bästa rödvinerna i Portugal produceras i Douro, Alentejo, Dão, Bairrada, Vinho Verde, Lissabon, Tejo och Madeira.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för röda viner i Portugal?

  Några av de viktigaste röda druvsorterna i Portugal är Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz (Tempranillo), Castelão och Baga.

 • Vilket är det mest populära röda vinet i Portugal?

  Det är svårt att avgöra vilket det mest populära rödvinet i Portugal är eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men en av de populära rödvinerna i Portugal är Touriga Nacional.

 • Vilken typ av vin är Portugal känt för?

  Portugal är känt för sitt förstärkta vin, Port, liksom sina röda vinblandningar som Douro och Alentejo, och uppfriskande vita som Vinho Verde.