Röda viner från Dao

En komplett och uppdaterad vinguide för Rött vin från Dão

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Dão är en spännande vinregion i Portugal. Vår vinguide om Rött vin från Dão hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Röda Dão viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Dão Röda viner samt lätt hitta länkar till de främsta vinproducenter och vinimportörer av Röda viner från Dão.

Filter

Filters

 

Röda Viner från Dao

Dao är en region i centrala Portugal som är känd för sin produktion av röda viner gjorda från druvsorterna Touriga Nacional och Tinta Roriz. Regionen har en hög höjd och en granitbaserad terräng som ger dess viner en mineralrik karaktär.

Tips – Vår Vinguide för Röda viner från Dao

Vanliga frågor om Röda Viner från Dao
 • Vilka är de vanligaste druvsorterna för rött vin från Dão, Portugal?

  De vanligaste druvsorterna för rött vin från Dão, Portugal är Touriga Nacional, Tinta Roriz (även känd som Tempranillo), Jaen och Alfrocheiro Preto.

 • Hur skulle du beskriva smakprofilen för rött vin från Dão, Portugal?

  Rött vin från Dão, Portugal har en rik och komplex smakprofil med inslag av mörka bär, kryddor, örter och en balanserad struktur av fruktighet och tanniner.

 • Vilken mat passar bra med rött vin från Dão, Portugal?

  Rött vin från Dão, Portugal är utmärkt att kombinera med kötträtter som lamm, nötkött och vilt. Det passar även bra med hårdare ostar och kryddiga rätter.

 • Vilken är den mest kända vinregionen i Dão för rött vin?

  Vinregionen Dão i Portugal är känd för sin produktion av både rött och vitt vin, och den mest kända vinregionen inom Dão är Dao DOC.

 • Vilken är en av de mest kända druvsorterna för rött vin från Dão, Portugal?

  Touriga Nacional är en av de mest kända druvsorterna för rött vin från Dão, Portugal. Den ger viner med intensiv färg, djupa aromer och komplexa smaker.