Hem » Vin Tester » Dão Casal Mor Reserva (12520)

Dão Casal Mor Reserva (12520)

Smak:Vinet är åt det kryddiga hållet och inslag av björnbär, muskot, plommon, lakrits och örter är tydliga. På grund av dess syrlighet och strävhet kan detta klassas som ett robust vin med en del dova toner.

Framställning:Råvarorna i detta vin består av 50% touriga nacional, 30% alfrocheiro preto och 20% jaen. Lagring har skett på ekfat.

Dão:Många anser att Portugals mest prisvärda viner kommer från Dão som är en av landets äldsta etablerade vinregioner. Området ligger i den norra centrala delen av Portugal och landskapet är bergigt. Dão ligger på en bergplatå som är skyddad från tre håll av intilliggande berg vilket gör att odlingarna ligger skyddade från potentiell negativ klimatinverkan från Atlanten. Området blev erkänt som vindistrikt år 1908 och sedan 1940-talet har stora satsningar gjort på att effektivisera odlingen och höja kvaliteten.

Caves Primavera:Caves Primavera är producenten bakom Dão Casal Mor Reserva och företaget slog upp portarna år 1944. Grundarna är bröderna Vital och Lucénio de Almeida och har sedan starten arbetat inom företaget. Idag är Caves Primavera kända för kvaliteten, säkerheten och presentationen av deras viner. Företaget anses som ett av Portugals viktigaste inom industrin och man håller nu på att lämna över verksamheten till den andra generationen i familjen.

Frågor och svar:

Vilka smaker kan man förvänta sig av Dão Casal Mor Reserva?

Vinet har tydliga inslag av björnbär, muskot, plommon, lakrits och örter.

Vilka druvsorter används i framställningen av Dão Casal Mor Reserva?

Råvarorna består av 50% touriga nacional, 30% alfrocheiro preto och 20% jaen.

Var ligger Dão och vad kännetecknar området?

Dão ligger i den norra centrala delen av Portugal och är en av landets äldsta etablerade vinregioner. Området är bergigt och ligger på en skyddad bergplatå som är skyddad från potentiell negativ klimatinverkan från Atlanten.

Vem är producenten bakom Dão Casal Mor Reserva?

Caves Primavera är producenten bakom Dão Casal Mor Reserva och företaget slog upp portarna år 1944.

Vad är Caves Primavera kända för?

Caves Primavera är kända för kvaliteten, säkerheten och presentationen av deras viner. Företaget anses som ett av Portugals viktigaste inom industrin.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.