Rosé vin från Portugal

En komplett och uppdaterad vinguide för Portugisiska Rosé viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rosé vin från Portugal hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Rosé Portugisiska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Portugisiska Rosé viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Portugisiska Rosé viner.

Filter

Filters

 

Vintips Rosé Vin från olika regioner i Portugal

Roséviner från Portugal

Portugal producerar en rad Roséviner, där de mest populära stilarna kommer från druvsorterna Touriga Nacional och Aragonez. Portugisiska Roséviner är vanligtvis fylliga och komplexa, med smaker av röda frukter, citrus och en antydan av mineralitet. Några av de mest populära portugisiska Rosévinerna inkluderar Vinho Verde rosé, som produceras i regionen Minho och har en frisk syra och smaker av röda frukter och en antydan av blommiga toner, och Rosado, som produceras i Douro Valley och har en medelkropp och smaker av röda frukter och en antydan av kryddor. Portugisiska Roséviner är en utmärkt matchning till kryddiga rätter, grillat kött och starka ostar.

Tips – Vår Vinguide för Rosé viner från Portugal

Vanliga frågor om Rose Viner från Portugal
 • Vilka regioner i Portugal producerar rosé viner?

  Några av de bästa Rosévinerna i Portugal produceras i Vinho Verde, Douro, Dão, Alentejo och Bairrada.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för rosé viner i Portugal?

  Några av de främsta druvsorterna för Rosévin i Portugal är Touriga Nacional, Tinta Roriz (Tempranillo), Castelão och Aragonez (Tempranillo).

 • Vilket är det mest populära rosé vinet i Portugal?

  Det är svårt att fastställa det mest populära Rosévinet i Portugal eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personliga preferenser. Men ett av de populära Rosévinerna i Portugal är Mateus.

 • Vilken typ av vin är Portugal känt för?

  Portugal är berömt för sitt förstärkta vin, Port, liksom dess röda vinblandningar som Douro och Alentejo, och uppfriskande vita viner som Vinho Verde.