Urgoda padrones, råstekt potatis & veganvänligt vin


Kanske har du sett den lilla asken på 200 g …


Kanske har du sett den lilla asken på 200 g med padrones, eller piementos de padron,  dessa gröna små paprikor? Vad man egentligen ska ha de till? Dessa små paprikor är …

Läs artikeln »

Laga mat med vin – det blir godare!


Alla vet vi att med lite vin i kastrullen så …


Alla vet vi att med lite vin i kastrullen så blir det godare. Det finns faktiskt maträtter som traditionellt kräver en skvätt av vinet som till exempel vinbräserad kyckling, coq …

Läs artikeln »

TGIF! Krämiga marockanska lammbullar & en fyllig Sangiovese


Vinjournalen vurmar alltid lite extra för lammbullar med dofter som …


Vinjournalen vurmar alltid lite extra för lammbullar med dofter som citron, ingefära och nymald kanel och kardemumma, massor med örter, rostade pinjenötter, fetaost och tahini – i den här rätten …

Läs artikeln »

En croûte! Kastanjer, blåmögelost & en ljuvlig Sauvignon Blanc


Kastanjpuré är en fransk delikatess som ofta serveras tillsammans med …


Kastanjpuré är en fransk delikatess som ofta serveras tillsammans med vilt och mustiga köttgrytor. Men vi ska göra en paj av kastanjer, spenat och blåmögelost förpackad i frasig smördeg eller …

Läs artikeln »

Grillad Bistecca alla Fiorentina & Valpolicella


Vädret är fortfarande ganska bra och vi tänkte grilla för …


Vädret är fortfarande ganska bra och vi tänkte grilla för att säga hejdå till sommaren! Bistecca Fiorentina, italienarnas egna T-bone steak ett en mycket traditionellt florentinsk kötträtt som varje italiensk …

Läs artikeln »

Mustig vegetarisk Bolognese och magiska Le Monde!


Till en vegetarisk Bolognese kan vi inte låta bli att …


Till en vegetarisk Bolognese kan vi inte låta bli att öppna en flaska Le Monde Refosco. Vad skulle skulle passa bättre till en mustig och riktigt kryddrik och saftig vegetarisk …

Läs artikeln »

Eldat höstlamm med betor och två röda vintips


På Vinjournalen.se gillar vi entusiastiska matentreprenörer som har de där …


På Vinjournalen.se gillar vi entusiastiska matentreprenörer som har de där fräscha och bra  produkterna som man bara vill ha när man lagar mat, smarta redskap, bra kokböcker och praktiska köksmaskiner. …

Läs artikeln »

Ljummen laxsallad med en smakrik Torrontés


Vad sägs om en ljummen laxsallad med allehanda grönsaker och …


Vad sägs om en ljummen laxsallad med allehanda grönsaker och en asiatisk touch med en doft av sesam. Till det serverar vi ett riktigt fint fiskvin, en Torrontés som är …

Läs artikeln »

Fräsig laxtartar & ett stilfullt Loire-vin


Vi dukar upp en fantastisk fräsch laxtartar som ser mycket …


Vi dukar upp en fantastisk fräsch laxtartar som ser mycket exklusiv ut, men vår hemlis är förstås att den faktiskt ganska enkel att göra. En elegant prägel på hela rätten …

Läs artikeln »

Krämig kyckling med en torr Soave


Underbart när köket fylls med doften av vitlök, olivolja, parmesan. …


Underbart när köket fylls med doften av vitlök, olivolja, parmesan. Här är en lyxig kyckling för vardagsmiddagen i en fantastisk italiensk smakkombination – snabbt och enkelt. Krämig kyckling, mysiga italienska …

Läs artikeln »

I mitt kök: Laga Jovan Radomirs läckra kalvgryta med okra


Med rötterna på Balkan med fötterna i Sverige – så …


Med rötterna på Balkan med fötterna i Sverige – så kan man beskriva programledaren Jovan Radomir som vi ska prata och laga mat tillsammans  med. Just idag lanserar han sin …

Läs artikeln »

Japansk soulfood: Friterad Kakiage och en god Riesling


Kakiage. Billig mat som äts med tempurasås. Vi skrev i …


Kakiage. Billig mat som äts med tempurasås. Vi skrev i veckan om att Riesling passar så bra med asiatisk mat, så vi tänkte demonstrera och prova en läcker Riesling tillsammans …

Läs artikeln »

Himmelsk chokladtårta med rödvinsglasyr


Tycker du om choklad? Sitt still i stolen för här …


Tycker du om choklad? Sitt still i stolen för här kommer en himmelsk god tårta av mörk bitter choklad, med smör och med en fantastisk rödvinsglasyr. Riktigt lyxigt och inte …

Läs artikeln »

Smörstekt pilgrimsmussla & en Chardonnay


Färsk pilgrimsmussla eller kammussla som de ibland kallas, är en …


Färsk pilgrimsmussla eller kammussla som de ibland kallas, är en delikatess och allra godast är färska om man kan få tag i dessa. Rätt tillagade smälter de i munnen och …

Läs artikeln »

Läcker frittata och ett lagom fylligt rödvin


Frittata är ofta en ”räddare i nöden” när man behöver …


Frittata är ofta en ”räddare i nöden” när man behöver svänga ihop något enkelt på en halvtimme. Den bästa frittatan ska vara enkel och inte tillkrånglad. Du behöver inte ens …

Läs artikeln »