Många flygbolag har fantastiska vinlistor. I alla fall i första klass eller eventuellt i business-klass på flygresan, som när vi tidigare skrev om Singapore Airlines som utnämndes som bästa vinkällaren i luften.

Men flyger man charter hela familjen, så kan det här med vinvalet vara lite knepigt. Inte nog med att du får en liten piccolo-flaska och vissa flygbolag tar redigt betalt. Så du kan sluta med en liten dyr piccolo-flaska. Men 187 ml flaskor lågprisvin kan ibland kännas som en skänk från ovan, om man flyger charter/ekonomiklass och hjälper dig att få någon timmes sömn i ditt trånga utrymme. Problemet är bara, vinvalet i ekonomiklass oftast är ganska dåligt! Och även om du känner igen etiketten, så smakar vinet fullständigt annorlunda på 30 000 höjd, eftersom luften i planet som du andas in och ut, faktiskt återvinns vilket gör att smak och aromer försämras rejält. Så vilket vin ska man välja när man flyger? Här är några bra saker att tänka på:

När du väljer vitt vin

Välj helst ett vitt vin! Har du inte möjlighet att välja vin eftersom det endast finns en vit och en röd liten vinflaska, så kör på den vita. Har de flera sorter, så fråga om vinet. Glöm att para ditt vin med maten. Flygplansmat är ofta ganska okryddade rätter för att passa så många passagerare som möjligt. Så välj ett vitt, krispigt och smakfullt vin så blir din flygmåltid en trevligare upplevelse.

När du väljer rött vin

Väljer du helst ett rödvin så välj ett mjukt rödvin, gärna från ett varmare klimat i Nya Världen, från Sydafrika eller Kalifornien till exempel. Dessa viner är både fruktiga och inte alltför tanninstinna och om vi får generalisera något för att ge dig bra tips här, så är de inte lika ”tunga” som exempelvis ett franskt vin.

Prata med personalen

Fråga om vinet, be om råd. De som jobbar på flyget har grundläggande kunskaper och bör kunna rekommendera och hjälpa dig att hitta rätt vin för dig.

 

Läs mer om Spaniens fantastiska viner:

Vinjournalen.se rekomenderar

Caveau des Jacobins Chardonnay

Caveau des Jacobins Chardonnay

Artikel:2292Volym:750 ml
Pris135 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionJura och SavoieÅrgång2020ProducentCaveau des Jacobins/Chateau BéthanieDruvor100 % ChardonnayAlkohol13 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy