Om man ändå ska sitta still i 14 timmar på ett flyg, är man då som resenär åtminstone inte värd att få äta och dricka något gott? Många gånger verkar det inte bättre. När smaklökarna påverkas av höjden och den torra luften i flygplanet, så vet vi att det inte är mycket som smakar gott. När man får in den smaklösa, uppvärmda rätten, så vill man helst vara utan. Den känns mest som nödtorftig överlevnad. Vill man ha sedan ett vin till så finns det ibland ett mediokert rött eller vitt vin på piccoloflaska. En slogan som ”Because I’m worth it!” känns kanske inte så aktuell just då.

vinlistaExtraordinär vinlista

Konstigt att det verkligen inte är många flygbolag som klarar utmaningen med att erbjuda resenärerna smakrik mat och ett bra vinsortiment, även i ekonomi klass. Några av de asiatiska flygbolagen ligger i framkant, som bland annat Thai Air och Singapore Airlines.

Du som någon gång har åkt med Singapore Airlines vet att det är ett flygbolag som faktiskt satsar på gourmetupplevelser och en vinlista som består av klassiska, populära druvor. Lägg sedan till en enastående kundservice som hållit sig främst i decennier. Därför är det heller så konstigt att Singapore Airlines år efter år utmärker sig internationella tävlingar för att servera förstklassig mat och optimala vinupplevelser och då menar vi viner som lagrats i flygbolagets vinkällare under många år och som dessutom klarar kabintrycket i planet.

Ros och eloge

När den brittiska tidskriften Business Traveller nyligen höll sin årliga prisutdelning ”Cellars in the Sky Award” gick alla tre första platser till Singapore Airlines, däribland det eftertraktade priset ”Best Overall Wine Cellar” och “Best First Class Cellar“. Förutom de prestigefyllda priser mottog Singapore Airlines ytterligare utmärkelser – det andra guldpriset inom mousserande viner, ”Best Business Class Sparkling categories”.  Man serverar nämligen årligen mer än två miljoner flaskor vin ombord varav 200 000 av dem är champagne, bland annat serveras Dom Pérignon och Krug Grande Cuvée.

Singapore Airlines har länge fokuserat på att servera riktigt bra viner och de imponerar verkligen eftersom de har en panel av vinexperter som provar sig igenom tusentals viner och slutligen väljer ut de kvalitetsviner som serveras.  Det tar lång tid, vinerna köps in tio år i förväg i första klass och fyra år i förväg i ekonomi klass. Exportpanelen består av Oz Clark, Jeannie Cho Lee och Michael Hill Smith.

Den goda maten har redan Guide Michelin tyckt till om, men även här, helt fantastiska smakupplevelser. Grejen är: även som flyggäst i ekonomi klass erbjuds du en känsla av att du är ”worth it!

Det är intressant att höra hur flygbolaget tänker när det gäller kundservice och kvalitet men också om de utmaningarna som stjärnkockarna berättar om när de ska skapa god och läcker mat. Klicka för att se filmen här!

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy