Rosé vin från Spanien

En komplett och uppdaterad vinguide för Spanska Rosé viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rosé vin från Spanien hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Rosé Spanska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Spanska Rosé viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Spanska Rosé viner.

Filter

Filters

 

Vintips Rosé Vin från olika regioner i Spanien

Roséviner från Spanien

Spanien producerar ett utbud av roséviner, från lätta och uppfriskande till fylliga och komplexa. En av de mest kända spanska rosévinerna är Rosado, som produceras i Navarraregionen och har en frisk syra och smaker av röda frukter och en antydan av blommiga toner. Andra populära spanska roséviner inkluderar Garnacha rosé, som produceras i Riojaregionen och har en medium kropp och smaker av röda frukter och en antydan av kryddor, och Rosado de Aragon, som produceras i Aragonregionen och har en fylligare kropp och smaker av röda frukter och en antydan av mineralitet. Spanska roséviner är en utmärkt matchning till tapas, grillat kött och rätter med ris.

Tips – Vår Vinguide för Rosé viner från Spanien

Vanliga frågor om Rose Viner från Spanien
 • Vilka regioner i Spanien producerar rosé viner?

  Några av de bästa rosévinerna i Spanien produceras i Rias Baixas, Rueda, Katalonien, Baskien och Andalusien.

 • Vad är de viktigaste rosé druvsorterna i Spanien?

  Några av de viktigaste druvsorterna för rosévin i Spanien är Tempranillo, Garnacha, Monastrell och Bobal.

 • Vilket är det mest populära rosé vinet i Spanien?

  Det är svårt att avgöra det mest populära rosévinet i Spanien eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personliga preferenser. Men ett populärt rosévin i Spanien är Navarra.

 • Vilken typ av vin är Spanien känt för?

  Spanien är känt för sina djärva röda viner som Tempranillo och Garnacha, liksom uppfriskande vita som Albariño och Verdejo.