Rioja, en vin-metropol i norra Spanien!

Rioja_vineyard and Davalillo castle

Vinregioner, druvsorter och viner i provinsen Rioja

Rioja är indelat i tre mindre vinregioner, Rioja Alta, Rioja Oriental, samt Rioja Alavesa. Tillsammans sträcker man sig över dryga 54000 hektar av land, samt är hem för mer än 500 vingårdar. Här producerar man både nya och fräscha viner, samt rika viner som fått stå på sig under en längre tid. Röda druvsorter som Tempranillo, Garnacha, Graciano och Mazuelo, samt vita druvsorter som Viura, Malvasia och Garnacha Blanca står i fokus. 

Många av deras viner lagras i amerikanska ekfat, vilket ofta kan avge en måttlig syrlig smak, en karaktär av vanilj, samt sammetslena tanniner. Drick dessa viner samtidigt som du får en upplevelse för livet, omgiven av vacker natur och människor som du älskar. 

Karta över Rioja’s bästa vingårdar

En samling av Rioja’s bästa vingårdar

Ta med familjen eller vännerna på en exklusiv upplevelse med guidade turer och smakprovningar, samt fyll på ditt vinförråd med dessa smakfulla viner.

Bodega Manzanos – en familjeägd vingård med gamla anor

Bodega Manzanos har varit aktiva inom branschen sedan 1890, vilket säger ganska mycket om hur erfarna man är. Vingården ägs fortfarande av samma familj, samt är bland de tio största vinproducenterna i Rioja. Här producerar man både röda och vita viner, samt även rosé. Ta med familjen och vännerna på en smakprovning och rundtur de sent ska glömma!

 • Appellationer: DOCa Rioja
 • Aktiviteter: Vinprovning och rundtur
 • Pris: €15 per person.

Heras Cordon – vingården med fokus på kvalité

Med regi av tre bröder från Cordon-familjen, så fokuserar man på producera tre riktigt kvalitativa druvor, nämligen Tempranillo, Graciano och Mazuelo. Man lagrar sedan dessa viner i ektunnor, 10 meter under marken. Här får man som gäst en extraordinär upplevelse, även om den är ganska dyr.

 • Appellationer: DO Rioja
 • Aktiviteter: Rundtur i fantastiska miljöer, provsmakning, samt information om dess historia
 • Pris: €70

Ostatu – 250 år gammal vingård med druvor i absoluta världsklass

Med sin 250 år gamla historia så har man utvecklat en vinproduktion i absoluta världsklass. Här produceras vita, röda och roséviner, alla med en status av Do Rioja Alavesa. Ströva runt i fantastiska miljöer, samtidigt som du dricker högkvalitativa viner från en av Spaniens bästa vinproducenter.

 • Appellationer: Rioja, Alavesa
 • Aktiviteter: Besök fantastiska miljöer, samt testa deras otroliga viner
 • Pris: €18


Bodegas Tobelos – modern vingård med fokus på kvalité, inte kvantitet

Bodegas Tobelos är en topp-modern vingård som öppnade upp portarna så sent som för 20 år sedan. Här fokuserar man på att producera en begränsad mängd vin varje år, detta för att kunna lägga mer fokus på kvalitén. Man kompromissar inte med traditionella metoder, samtidigt som man fokuserar mycket på ekologiska metoder för att garanterat högsta kvalité.

 • Appellationer: DOCa Rioja Alta
 • Aktiviteter: Rundtur och vinprovning på deras moderna faciliteter
 • Pris: €20

Bodegas Valenciso – en blandning av moderna och traditionella traditioner

En relativt ny vingård som fokuserar på att producera kvalitativa viner, samt bevara den otroliga miljö som omger vingården. Här använder man franska ektunnor för lagring av sina viner, vilket resulterar i en angenäm smak och lång livslängd. Druvan Tempranillo ligger i fokus, både för deras röda, vita, samt roséviner.

 • Appellationer: Rioja DOCa
 • Aktiviteter: En ingående rundtur och vinprovning
 • Pris: €30

Bodegas Ramirez de la Piscina – modern och familjeägd vingård

Här är en vingård som är perfekt för den som tycker om otroligt vackra miljöer, samt vill testa smakfulla viner som är producerade genom en blandning av traditionella och moderna metoder. Bodegas Ramirez fokuserar på ett flertal olika druvor, t.ex. Tempranillo, Miura och Malvasia. Deras personal handplockar de bästa druvorna, samt ser till att kvalitén alltid är i fokus.

 • Appellationer: DOCa Rioja
 • Aktiviteter: Få en rundtur på deras otroliga vingård, samt smaka på deras kvalitativa viner
 • Pris: €5

Bodegas Valdemar – vingård med över 130 års historia

Bodegas Valdemar har en fascinerande historia som började för lite över 130 år sedan. Idag driver fjärde generationen den 300 hektar stora vingården, som är lokaliserad i centrala Oyón. Här producerar man enastående viner som är något utöver det vanliga, något som bara kan skapas om man har 130 års historia i ryggmärgen.

 • Appellationer: Rioja
 • Aktiviteter: Upplev en historia utan dess like, samt smaka på deras enastående viner
 • Pris: €13

Bodegas Corral – vingården som ligger på ett världsarv

Den här vingården är placerad rakt ovanpå den kulturhistoriska Camino Francés, den äldsta pilgrimsvägen till Santiago de Compostela. Här använder man samma traditioner och metoder vid produceringen av viner, som man använde vid starten för över 100 år sedan. Kunskapen om viner är enorm, vilket verkligen märks i deras förstklassiga viner.

 • Appellationer: DOCa Rioja
 • Aktiviteter: Ta del av ett kulturarv, samtidigt som du får en rundtur på ägorna, samt får smaka på otroliga viner
 • Pris: €15

Alútiz Vinos (Bodegas Pascual Berganzo) – vingården som har en liten mängd skörd men hög kvalitet på vinerna 

Vingården Alútiz Vinos (Bodegas Pascual Berganzo) ligger i mitten av Samaniego i Rioja Alavesa och vingården grundades redan på 1600-talet. Skörden är låg men druvorna är av hög kvalitet vilket gör fruktiga och unika viner. I vinkällaren som heter Barrio de Matarredo finns det modern teknik samt rostfria tankar där druvorna jäser till viner av hög kvalitet. Ett besök till vinkällaren är ett måste när man besöker vingården. 

 • Appellationer: Alútiz Vinos, Bodegas Pacual Berganzo
 • Aktiviteter: Här kan du boka en rundtur och vinprovning
 • Pris: €12 per person

Bodega Eduardo Garrido Garcia – vingården som har över 500 år av historia av vinframställning 

Vingården Bodega Eduardo Garrido Garcia hittar du i staden Abalos i Rioja Alta där det finns över 500 år av historia inom vinframställning. Ägaren för vingården är Amelia Garrido som driver gården tillsammans med sin far Eduardo Garrido. Vingården har runt 100 ekfat och de bästa druvorna handplockas. De viktigaste druvorna för vingården är Tempranillo, Viura, Garnacha, Mozuelo och Graciano.

 • Appellationer: DOCa Rioja
 • Aktiviteter: Här kan du boka en rundtur och vinprovning
 • Pris: €10 per person

Bodegas Tobia – använder ekovänliga metoder

Bodegas Tobia är en vingård som omges av fantastisk natur och vyer i Rioja Alta. Här odlas en hel rad av olika druvor som sedan används i deras kvalitativa viner, samt att tillverkningsprocessen består av en blandning av innovativa och traditionella metoder där ekovänlighet ligger i fokus. Boka in ett besök för en 1.5 timmar lång vinprovning och rundtur. Priset för detta ligger på 12 euro.

 • Appellationer: DOCa Rioja
 • Aktiviteter: Rundtur och vinprovning
 • Pris: €12 per person

Bodegas Bagordi

Hos Bodegas Bagordi används metoder som härstammar från 1700-talet, vilket resulterar i både unika och förstklassiga viner. Vingården har anor som sträcker sig tillbaka till 1723, vilket gör att man verkligen förstår hur mycket historia, kunskap och erfarenhet som ligger bakom deras vinproduktion. Ett besök varar ungefär 2.5 timmar, samt bjuder på en fantastisk upplevelse som inkluderar både vinprovning och rundtur.

 • Appellationer: – DOCA Rioja
 • Aktiviteter: Vinprovning och rundtur
 • Pris: €15 per person

Nu har du en bra grund inför ditt besök i vinregionen Rioja. Ta med dina nära och kära på en rundtur i en av världens vackraste vinregioner, samt smaka på otroliga viner, direkt från källan. Mer information hittar du på winetourism.com

Läs mer om ett stor urval av vingårdar i Rioja som går att besöka på Winetourism.com. Du kan även läsa och jämföra vingårdar med vinprovningar i Rioja samt få ytterligare information vad som ingår och pris för olika aktiviteter.

Domaine des Pasquiers

Detta ekologiska, fylliga vin har en markant doft av röda bär och örter. Dofterna bär även över till smaken av vinet som har en kryddig, ren fruktdriven karaktär, med inslag av skogshallon, plommon, svartpeppar och lagerblad samt en lång eftersmak.

Artikelnummer: 2298

Typ: Rött Vin, Vin

Land: Frankrike, Rhone

Alkohol:14 %

Pris:135 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET
Nötkött Nötkött Nötkött Nötkött Nötkött

Vinjournalen Nyhetsbrev

Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy

Att skydda våra kunders personliga integritet är något vi värnar om på Vinjournalen.se. I vår integritetspolicy beskriver vi hur vi använder och sparar din personliga information – och varför vi gör det.
GDPR (General Data Protection) är en ny EU-förordning som ersätter den svenska personuppgiftslagen (PUL) från och med den 25 maj 2018. Förordningen innebär ett förtydligande av hur företag får behandla dina personuppgifter. Med anledning av detta har vi upprättat en integritetspolicy.

Vi behandlar dina personuppgifter för att:

Kunna administrera ditt nyhetsbrev/sms-utskick som du valt att anmäla dig till med din e-postadress/telefonnummer. Exempelvis så att du ska ha möjlighet att få uppdateringar om det senaste inom vin- och dryckesbranschen. Just nu skickar vi endast ut ett nyhetsbrevet skickas ut 1-2 gånger per månad. Det vill säga att det vi skickar i form av e-post, SMS och post ska vara baserat på det som du faktiskt visat intresse för.

Vilka rättigheter har du att påverka hur vi behandlar dina personuppgifter?

Du har flertalet rättigheter enligt GDPR bland annat rätten att alltid invända mot marknadsföring.

Vem är ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter?

Wine Media AB, med organisationsnummer 556941-2421 är ansvariga för behandlingen av dina personuppgifter.

Din integritet är viktig för oss. I denna policy vill vi informera dig om hur dina personuppgifter behandlas av oss när du besöker oss online och identifierar dig vi ett e-postformulär för att få vårt nyhetsbrev eller annan marknadsföring från oss.

Om du har några frågor angående behandlingen av dina personuppgifter eller om du vill vända dig till oss för att utöva dina rättigheter är du välkommen att kontakta oss jeanette@vinjournalen.se.

Hur behandlar vi dina uppgifter?

Sammanfattningsvis behandlar vi dina personuppgifter för att:
• administrera utskick av vårt nyhetsbrev
• skicka marknadsföring till dig via e-post och/eller SMS
• följa gällande lagar och regler; och

E-post/telefonnummer behandlas från det att du anmäler intresse för att få våra utskick, tills dess att du själv avregistrerar dig via den automatiska länken nedan i nyhetsbrevet.

Hur skyddar vi dina personuppgifter?

Vi och våra samarbetspartners har vidtagit flertalet organisatoriska såväl som tekniska säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter. Vi arbetar aktivt med att följa EU:s dataskyddsförordning (GDPR). Vårt IT-system hjälper oss att skydda dina personuppgifter från olovlig eller obehörig behandling. Vidare har vi interna rutiner som säkerställer att inte fler personer än nödvändigt har tillgång till dina uppgifter.

Måste du tillhandahålla dina personuppgifter till oss och vad händer om du inte gör det?

Ditt samtycke krävs t.ex. om du vill fortsätta att få vårt nyhetsbrev och /eller SMS-utskick innehållandes information och erbjudanden till dig under en längre tid, annars skickar dig information,

Vilka kan få tillgång till dina personuppgifter?

Dina personuppgifter behandlas som utgångspunkt endast av Vinjournalen.se. Mer i detalj: Vi delar din e-postadress/telefonnummer med vår interna kundtjänst för att kunna upprätthålla utskick av nyhetsbrev. Vi delar inte din e-postadress/telefonnummer med tredje part.

Vilka rättigheter har du att påverka hur vi behandlar dina personuppgifter?

Enligt EU:s dataskyddsförordning (GDPR) har du vissa rättigheter avseende behandlingen av dina personuppgifter. Vi har beskrivit vilka rättigheter du har och vad de innebär nedan. För att utöva dina rättigheter är du välkommen att kontakta oss, se kontaktuppgifter ovan.

Återkalla ditt samtycke till utskick av nyhetsbrev

Om vi behandlar uppgifter om din e-postadress/telefonnummer med stöd av att du har lämnat ditt samtycke har du rätt att när som helst återkalla hela eller del av ett lämnat samtycke om behandling av dina personuppgifter. Återkallandet av samtycket gäller från och med dagen för återkallandet.

Rätt till tillgång

Du har rätt att få en bekräftelse på om uppgifter som rör dig behandlas samt tillgång till information om hur uppgifterna behandlas, t.ex. ändamålen med behandlingen och vilka kategorier av uppgifter som behandlingen gäller.

Rätt till rättelse

Du har även rätt att utan onödigt dröjsmål få felaktige-postadress rättad, samt genom att tillhandahålla information komplettera ofullständiga e-post/telefonnummer. E-post

Rätt till radering (rätten att bli bortglömd)

Du har rätt att begära radering av din e-postadress. Vinjournalen.se raderar dina personuppgifter på din begäran, under förutsättning att vi inte har en skyldighet att spara personuppgifterna i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR) eller annan lagstiftning.

Rätt till begränsning av behandling

Gäller inte hos oss då vi endast har din e-postadress/telefonnummer.

Rätt att invända mot behandling

Du har rätt att invända mot att dina personuppgifter behandlas för marknadsföringsändamål, vilket inkluderar profilering i den utsträckning som denna har ett samband med sådan direkt marknadsföring. Om du invänder mot marknadsföring och/eller profilering kommer din e-postadress/telefonnummer inte längre att behandlas för sådana ändamål.

Rätt att inge klagomål

Du har rätt att lämna klagomål till en behörig tillsynsmyndighet (utan att det påverkar något annat administrativt prövningsförfarande eller rättsmedel). Ett sådant klagomål lämnas med fördel till behörig tillsynsmyndighet som är Datainspektionen som du når via www.datainspektionen.se.

Rätt till dataportabilitet

Du har rätt att få ut de personuppgifter som rör dig som du har lämnat till oss i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format och har rätt att överföra dessa till en annan personuppgiftsansvarig (dataportabilitet) när:

• behandlingen grundar sig på ditt samtycke eller på ett avtal; och
• behandlingen sker automatiserat.

Du har rätt till överföring av personuppgifterna direkt från oss till en annan personuppgiftsansvarig när detta är tekniskt möjligt.

annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna