Hem » Vin Tips » Njut av vin på Mallorca
Vin Tips

Njut av vin på Mallorca

26_itemthemeimage_4981-jpg - Vinjournalen.se

Både mat och vin är något man kan förvänta sig att få njuta av när man åker till detta semesterparadis i Medelhavet. Även om det var längesen Mallorca var en oupptäckt pärla finns det ingen anledning att förkasta platsen som ett turistöverbefolkat resmål för rödbrända tyskar och skandinaver. Är man bara beredd att förflytta sig från stranden och de största turiststråken finns det en hel del lokala delikatesser att upptäcka både i mat- och dryckesväg. Nästan överallt kan man hoppa på en tur bland öns vingårdar som ligger på nära avstånd från varandra. Vill du ta dig runt på egen hand kan du fråga efter någon av följande producenter:

  • Bodegues Ribas
  • Marcià Batle
  • Bodega Ramanyà
  • Castell Miguel
  • Bodegas Can Majoral
  • Bodegas Mesquida Mora
  • Bodegas Son Prim
  • Vinyes Mortitx

Under de senaste tio åren har lyxturismen ökat betydligt och vinindustrin har börjat ta fart. Kvaliteten har blivit högre då turisterna kräver mer och producenterna är i ständig förändring.

Den mest kända vinregionen är Binissalem som ligger på slätterna vid Tramuntanabergen. Hit kan du enkelt komma med bil från huvudstaden Palma där man oftast landar med flyg. Det finns en oändlig mängd druvor att välja på, bland annat prensal, chardonny, malyasia, parellada och riesling bland de vita och callet, manto negro, fogoneu och tempranillo bland de röda.

Idag är Mallorcas viner betraktade som några av Spaniens finaste. De senare årens ansträngningar har gett avkastning och kritikerna hyllar dem. Detta, i kombination med charmiga små byar och oändliga olivlundar gör ön till ett paradis för vinälskare med ett sinne för vackra vyer.

Frågor och svar:

Vilka är några av de lokala producenterna av vin på Mallorca?

Bodegues Ribas, Marcià Batle, Bodega Ramanyà, Castell Miguel, Bodegas Can Majoral, Bodegas Mesquida Mora, Bodegas Son Prim, Vinyes Mortitx.

Vilken är den mest kända vinregionen på Mallorca?

Binissalem, som ligger på slätterna vid Tramuntanabergen.

Vilka druvor kan man hitta på Mallorca?

Bland de vita finns prensal, chardonny, malyasia, parellada och riesling, och bland de röda finns callet, manto negro, fogoneu och tempranillo.

Hur har lyxturismen påverkat vinindustrin på Mallorca?

Lyxturismen har ökat betydligt under de senaste tio åren, vilket har lett till högre krav på kvalitet från turisterna och en ökad utveckling av vinindustrin.

Vad gör Mallorca till ett paradis för vinälskare?

Kombinationen av fina viner, charmiga små byar och vackra vyer av olivlundar gör Mallorca till ett paradis för vinälskare.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.