Hem » Vin Fakta » Rött vin ger ett bra sexliv!

Rött vin ger ett bra sexliv!

367 - Vinjournalen.se

Får du också en varm känsla i kroppen när du har ett glas rött vin i handen? Jo, du gissade rätt. Rött stimulerar vårt sexliv, våra erogena zoner och kombinationen rött vin och mörk choklad ger definitivt en sexig känsla.

Så varför är det här? Tja, det har föreslagits att det beror på närvaron av aminer. Aminer är organiska föreningar som förekommer i mycket små mängder i vin.

 Image Alt  - Vinjournalen.se

En grupp italienska forskare testade 798 kvinnor mellan 18-50 år som bodde i Toscana och inte hade några sexuella störningar. Man jämförde med de som hade en måttlig konsumtion av rött vin, men som drack annan alkohol och med de som inte drack alls. Det var den första studien.  I en senare studie påpekar forskare att påpekade forskare att rött vin dessutom innehåller histaminer, vilket kan öka sexdriften.  Av att dricka två glas om dagen får kvinnor en högre sexlust och hos män verkar det röda vinet öka testosteronet i blodet på grund av ett enzym, UGT2B17, som finns i vin. Alla verkar tydligen vinna. Om vin, mer än andra drycker, förbättrar vårt sexliv, ger kvinnor en ökad lust och det måste väl också betyda att det i förlängningen blir ett rättvisare sex, eller?

Vad är det som gör att vin känns sexigt?

Inte förvånansvärt tycker nog många att det är de mustiga mättade aromerna det röda vinet som lockar fram den sexiga känslan.  Man har gjort många studier som gäller aromer och vårt sexliv. Det har visats att vinet väcker lusten hos kvinnor lite mer än hos männen, eftersom kvinnor påverkas av aromer i större utsträckning än vad män gör.

Många kvinnor förförs av jordnära toner som trä och mysk, rostade fat i turboladdade viner med inslag av kakao, viol, kaffe, choklad, lakrits och moreller. Tänk på en fruktdriven Chianti, en kryddig Valpolicella eller en örtig Zinfandel. Andra aromatiska och mustiga druvor skulle kunna vara Nebbiolo, Barbera, Sangiovese och Pinot Noir.

Män fick ökad lust av sådana aromer som exempelvis – hör och häpna – lavendel, karamell, smör, apelsin, lakrits, brödiga kryddor och vanilj.

Så, sprit i allmänhet, men rött vin i synnerhet, sägs nog vara en av de tio bästa afrodisiakerna – om man inte dricker för mycket, vill säga, för då har det helt plötsligt motsatt effekt.

Hur mycket är mycket är för mycket och vad är en idealiskt konsumtion?

Så var går gränsen?  Tänk dig att vinet är som ett smörjmedel och att kroppen är som en motor. Ett eller två glas rött vin gör susen för att kunna slappna av och bli lite mer lössläppt, våga lite mer och se till att allt går lite smidigare och enklare. Ungefär som när du smörjt den gnisslande garageporten eller när du oljat symaskinen… Tänder man på en främmande person i baren, kanske man vågar ta en risk och flirta lite.

Och vill man koppla bort stressen under några timmar för att ägna behövlig tid åt sitt förhållande, så kanske ett glas vin hjälper en att koppla av en stund.

Ett till två glas vin stimulerar receptorerna i vår hjärna, gör oss lite yra och berusade och ger oss den där varma känslan av lust. Men för mycket av det goda ger motsatt effekt. Då kan mer än känslorna sloka eftersom för mycket alkohol sänker testosteronhalten och minskar sexdriften. Allt ska alltså göras med måtta.

Här du sett våra artiklar om kändisar?

Frågor och svar:

Varför sägs det att rött vin kan förbättra vårt sexliv?

Rött vin innehåller aminer och histaminer som kan öka sexdriften och stimulera erogena zoner.

Vilka aromer i rött vin kan väcka lusten hos kvinnor?

Jordnära toner som trä och mysk, rostade fat i turboladdade viner med inslag av kakao, viol, kaffe, choklad, lakrits och moreller.

Vilka aromer i rött vin kan öka lusten hos män?

Lavendel, karamell, smör, apelsin, lakrits, brödiga kryddor och vanilj.

Vad är en idealiskt konsumtion av rött vin för att förbättra sexlivet?

Ett till två glas rött vin kan stimulera receptorerna i hjärnan och ge en varm känsla av lust, men för mycket alkohol kan sänka testosteronhalten och minska sexdriften.

Vilken effekt kan för mycket alkohol ha på sexdriften?

För mycket alkohol kan sänka testosteronhalten och minska sexdriften.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.