Hem » Vin Fakta » 3 vinlöften inför 2018 – utan problem!

3 vinlöften inför 2018 – utan problem!

Förra året blev ju ett fantastiskt vinår och om den trenden håller i sig blir detta år minst lika trevligt. Vi tror att det är viktigt att sätta upp tre vinlöften som man verkligen kan hålla för att göra 2018 till ett extra trevligt vinår. Om man tittar på de nya trender som kommer, så ser vi att detta år kommer vi att få uppleva en hel del nya viner, vi kommer dessutom att sätta hälsan och oss själva ännu lite mer i fokus.  Vi har komponerat ihop tre lätta vinlöften som hänger ihop med att utveckla din vinkunskap och som vi tror att du kan hålla hela året utan problem!

Tänk utanför boxen

Vi sträcker automatiskt ut armen för att ta tag i den samma flaska som vi känner till, den som var god och alltid kommer att förbli vårt ”säkra kort”. Men våga utforska viner gjorda av andra mer ovanliga druvor, viner från andra länder och prova en helt annan vinstil någon gång emellanåt. Våga slå till under 2018! Läs recensioner. Det finns totalt 5887 rödviner och 3459 vita viner i Systembolagets sortiment. Det är väldigt många viner att prova. Vi tycker därför: sök kunskap, lär dig mer och var öppen för att prova viner från exempelvis Chile och Östeuropa, ifall du inte gjort det än. Prova några nya underbara druvor som exempelvis

  • grekiska Assyrtiko
  • italienska Palomina Fino
  • tyska Lemberger

För att bara ta några exempel.

Sök nya kanaler

Har du aldrig provat att beställa viner ur Systembolagets beställningssortiment, så gör det. Inget kan vara lättare. Du kan beställa på hemsidan och det tar några dagar och du kan hämta vinerna i din butik.  Du kan ge dig själv en klapp på axeln om du gör det, för då medverkar du till ett mer dynamiskt utbud för dig själv och alla i Sverige.  Har du aldrig handlat på nätet, så prova. Vi kommer att ha en artikel under våren och tipsa om seriösa svenska och europeiska aktörer där du kan beställa vin helt lagligt.

Håll koll på procenten

Är de stora italienska vinernas tid förbi? Nja, säkerligen inte, men förmodligen kommer vinentusiaster att detta år titta lite mer på alkoholhalten och vi vet ju alla att alkoholhalten när det gäller viner i allmänhet har åkt upp de senaste 10 åren. Trenden inför 2018 är definitivt att söka ut goda, lätta viner med mindre alkoholprocent eller kanske ta en paus två eller tre dagar i veckan från vin och drinkar. I en engelsk undersökning talar vanliga människor om sina alkoholvanor. Många erkänner att de dricker varje dag och dessutom ganska mycket. I januari är det enkelt att hålla sina löften, eftersom vi ofta har en mindre plånbok att röra oss med. Men man kommer snabbt in i gammal lunk. Att hålla ett öga på procenten kan definitivt vara ett bra råd om man vill tänka lite mer på hälsan.

Annat smart om vin som du kanske vill läsa om:

Frågor och svar:

Vilket är det första vinlöftet som föreslås för 2018?

Att våga tänka utanför boxen och prova viner gjorda av ovanliga druvor eller från andra länder.

Vilka är några exempel på ovanliga druvor som man kan prova enligt artikeln?

Grekiska Assyrtiko, italienska Palomina Fino och tyska Lemberger.

Vad föreslås som det andra vinlöftet för 2018?

Att söka nya kanaler för att köpa vin, exempelvis genom att beställa ur Systembolagets beställningssortiment eller på nätet.

Vad är det tredje vinlöftet som föreslås för 2018?

Att hålla koll på alkoholhalten i vinet och söka ut goda, lätta viner med mindre alkoholprocent eller ta en paus från vin och drinkar några dagar i veckan.

Vilka andra artiklar om vin föreslås att man kan läsa på samma webbplats?

Att köpa vin på nätet, 7 smarta vinappar att ha i mobilen och att bli ett proffs på att komma ihåg vad vinet hette.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.