Provsmaka och lär känna 3 ovanliga druvor

Auxerrois

Denna druva är en avlägsen släkting till Chardonnay och var en gång i tiden en mycket populär druva som odlades i östra Frankrike. Idag finns den bara i Alsace och i Luxemburg där man gör lite mer kryddiga viner i en stil som ligger mellan Pinot Blanc och Ppinot Gris i stil. Konstigt nog ser man sällan druvans namn på etiketten, men en del av de viner som säljs som Pinot Blanc innehåller ibland även Auxerrois.

Smaka druvan:  Pinot Blanc | 12169 | 85 kr | Frankrike, Alsace

Härligt och enda exempel för att få en första kontakt med druvan Auxerrois som finns i denna premium reserva till 75% och resten är Pinot Blanc. Vinet kommer från Bestheim och smakar gula frukter med kryddiga toner.

Perfekt till: Pasta Vongole

Muscadelle

Muscadelle är en vit druva som odlas mycket i Brdeaux Frankrike för att göra både torra och söta viner som exempelvis Sauternes. Den används mycket som blanddruva men oftast inte mer än till 10%. Trots att Muscadelle doftar mycket likt Muskatdruvor med aromer som russin och vindruvor, så är de inte släkt med Muskat.

Smaka druvan: Château Bonnet |4151| 89 kr| Frankrike, Bordeaux

Frisk och lättdrucket torrt vin där Muscadelle blandas med Semillion och Sauvignon Blanc. Känn på aromatiska citrussmaker tillsammans med syrliga krusbär och gröna mogna päron.

Perfekt till: laxen

Agiorgitiko

Kan ibland heta St Georgedruvan och är en druva som är lokal och mycket populär i Grekland.
Den är född på Peloponnes och är Greklands mest odlade druva. Den finns i olika viner, som fruktiga lätta roséviner till mer lagringsvänliga mustiga och djupröda rödviner som är tanninrika och har en fin fatkaraktär.

Smaka druvan: The Lion |6259 | 119 kr | Grekland, Peloponnesos

Ekologiskt och organiskt rödvin där Agiorgitiko blandas till 80% med Cabernet Sauvignon. Viner kommer från anrika familjen Giannokos som gjort viner sedan 1896. Mustigt smakrikt vin med röda bärtoner och allt annat som man vill ha i: choklad, lakrits, vanilj och mynta.

Passar till: grillade lammkotletter

 

Carpi Lambrusco di Modena

Lambrusco är ett mousserande rött vin med unika egenheter och ett av de mest originella och utsökta viner från Emilia Romagna regionen i norra Italien.

Artikelnummer: 2694

Typ: Rött Vin

Producent:Grönt

Land: Emilia Romagna (Grädde)

Alkohol:9,5 %

Pris:79 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Nötkött Nötkött Nötkött

Vinjournalen Nyhetsbrev

Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna