Sött vin från Chile

En komplett och uppdaterad vinguide för Chilenska Dessert viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Sött vin från Chile hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Dessert Chilenska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Chilenska Dessert viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Chilenska Dessert viner.

Filter

Filters

 

Alla Sött Viner från Chile

Vintips Dessert Vin från olika regioner i Chile

Söta viner från Chile

Chile producerar också ett urval av utsökta söta viner, inklusive de populära Late Harvest Sauvignon Blanc och Late Harvest Gewürztraminer. Dessa viner görs av druvor som lämnas kvar på vinstocken längre än vanligt för att utveckla koncentrerade smaker och hög sockerhalt. Resultatet är ett sött, rikt och aromatiskt vin som passar bra med fruktiga desserter eller blåmögelost.

Tips – Vår Vinguide för Söta viner från Chile

Vanliga frågor om Sött Viner från Chile
 • Vilka regioner i Chile producerar söta viner?

  Några av de bästa söta vinerna i Chile produceras i Colchagua Valley, Maipo Valley och Casablanca Valley.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för söta viner i Chile?

  Några av de främsta söta druvsorterna i Chile är Moscatel (Muscat of Alexandria), Late Harvest Sauvignon Blanc och Late Harvest Gewürztraminer.

 • Vilket är det mest populära söta vinet i Chile?

  Det är svårt att avgöra det mest populära söta vinet i Chile eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men ett av de populära söta vinerna i Chile är Late Harvest Gewürztraminer.

 • Vilken typ av vin är Chile känt för?

  Chile är känt för sin djärva och fruktiga Cabernet Sauvignon, såväl som sina uppfriskande vita viner som Sauvignon Blanc och Chardonnay.