Hem » Vin Tips » Veckans vintips: Forester Estate Cabernet Sauvignon

Veckans vintips: Forester Estate Cabernet Sauvignon

Letar du efter det perfekta rödvinet till sommarens alla grillfester?

En nyhet i Systemets ordinarie sortiment denna sommar är en Cabernet från Margaret River i västra Australien och familjeproducenten Forester Estate.

forresterflaskaForester Estate Cabernet Sauvignon

  • Område: Margaret River, Western Australia
  • Druvor: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot
  • Producent: Forester Estate
  • Art nr: 6486
  • Pris: 179 kr

Trots att Forester Estate startades av familjen McKay först 2002, har man redan utmärkt sig med sina viner och i synnerhet fått mycket positiv uppmärksamhet internationellt för sin gedigna vinportfölj. För sin Cabernet Sauvignon de senaste åren och förra året erhöll man både silvermedalj i International Wine & Spirit Competition 2015 och bronsmedalj Sydney Royal Wine Show 2015.

forester1

Forester Estate ligger 20 mil söder om staden Perth i Västra Australien och Margaret River som med sitt underbara maritima klimat som kännetecknas av varma, torra somrar och kalla, våta vintrar, ger självklart de perfekta druvor för de så typiska fylliga och fruktiga cabernetvinerna.

Forester Estate Cabernet Sauvignon har en underbart balanserad druvsammansättning där vinmakaren Todd Payne bemödat sig om att ta fram en optimal blend. Druvan Cabernet Sauvignon dominerar med 92% tillsammans med  druvorna 4 % Cabernet Franc och 4 % Petit Verdot som gör att vinet är fylligt och balanserat  med nyanserade, förföriska dofter av fatkaraktär.

forester2

Denna eleganta och stilrena Canernet ger dig mycket vin för pengarna. Doften är generös och smaken rik med mängder av frukt som sötmogna blåbär och vinbär som kantas av subtila aromer som kaffe, lakrits och grön paprika. Detta är en klassisk Margaret River Cabernet med härlig kropp, strävt och friskt vin med fin och lång eftersmak.

Denna Cabernet lagras förstås på franska ekfat i 20 månader och druvorna plockas för hand. Den matchar alla sommarens grillrätter. Vill du lagra vinet går det alldeles utmärkt. Du kan lagra vinet i din vinkällare i minst 10 år till om du vill.

Vill du veta mer om druvan Cabernet Sauvignon?

Jane Nickles är duktig på att förklara. Hon har skrivit boken ”Vin Speak 101″ och är flitigt anlitad vinskribent både på “The Texas Wine and Food Gourmet” och “Eat and Drink Magazine”. Här berättar hon om varför Cabernet Sauvignon är en så populär druva och hur man urskiljer druvans smak och aromer.

Frågor och svar:

Vilken druvsammansättning har Forester Estate Cabernet Sauvignon?

Forester Estate Cabernet Sauvignon har en druvsammansättning av 92% Cabernet Sauvignon, 4% Cabernet Franc och 4% Petit Verdot.

Vilka utmärkelser har Forester Estate Cabernet Sauvignon fått?

Forester Estate Cabernet Sauvignon har fått silvermedalj i International Wine & Spirit Competition 2015 och bronsmedalj i Sydney Royal Wine Show 2015.

Var ligger Forester Estate?

Forester Estate ligger i Margaret River, Western Australia.

Vilka smaker och aromer kan man förvänta sig av Forester Estate Cabernet Sauvignon?

Forester Estate Cabernet Sauvignon har en generös doft och rik smak med mängder av frukt som sötmogna blåbär och vinbär, samt subtila aromer som kaffe, lakrits och grön paprika.

Hur länge kan man lagra Forester Estate Cabernet Sauvignon?

Forester Estate Cabernet Sauvignon kan lagras i minst 10 år om man vill.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

La Dame de Malescot
La Dame de Malescot
Pris:370 :-
Artikel nr:549101
Smak ceder, choklad, komplex, korinter, plommon, rostad, svarta vinbär, tobak, mörka körsbär, fatkaraktär
Arom ceder, choklad, fatkaraktär, komplex, korinter, mörka-körsbär, plommon, rostad, svarta vinbär, tobak
Färg blå, mörk, röd
Mat som passar
lamm
nöt
vilt
Mer information
SortimentBeställning sortimentetÅrgång2017DruvorCabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet FrancAlkohol13.5 %AllergenerInnehåller: Sulfiter
Vinets karaktär
9 /12
Smakintensitet
9 /12
Strävhet
9 /12
Syra

Relaterade inlägg

Inget hittades

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.