Letar du efter det perfekta rödvinet till sommarens alla grillfester?

En nyhet i Systemets ordinarie sortiment denna sommar är en Cabernet från Margaret River i västra Australien och familjeproducenten Forester Estate.

forresterflaskaForester Estate Cabernet Sauvignon

  • Område: Margaret River, Western Australia
  • Druvor: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot
  • Producent: Forester Estate
  • Art nr: 6486
  • Pris: 179 kr

Trots att Forester Estate startades av familjen McKay först 2002, har man redan utmärkt sig med sina viner och i synnerhet fått mycket positiv uppmärksamhet internationellt för sin gedigna vinportfölj. För sin Cabernet Sauvignon de senaste åren och förra året erhöll man både silvermedalj i International Wine & Spirit Competition 2015 och bronsmedalj Sydney Royal Wine Show 2015.

forester1Forester Estate ligger 20 mil söder om staden Perth i Västra Australien och Margaret River som med sitt underbara maritima klimat som kännetecknas av varma, torra somrar och kalla, våta vintrar, ger självklart de perfekta druvor för de så typiska fylliga och fruktiga cabernetvinerna.

Forester Estate Cabernet Sauvignon har en underbart balanserad druvsammansättning där vinmakaren Todd Payne bemödat sig om att ta fram en optimal blend. Druvan Cabernet Sauvignon dominerar med 92% tillsammans med  druvorna 4 % Cabernet Franc och 4 % Petit Verdot som gör att vinet är fylligt och balanserat  med nyanserade, förföriska dofter av fatkaraktär.

forester2Denna eleganta och stilrena Canernet ger dig mycket vin för pengarna. Doften är generös och smaken rik med mängder av frukt som sötmogna blåbär och vinbär som kantas av subtila aromer som kaffe, lakrits och grön paprika. Detta är en klassisk Margaret River Cabernet med härlig kropp, strävt och friskt vin med fin och lång eftersmak.

Denna Cabernet lagras förstås på franska ekfat i 20 månader och druvorna plockas för hand. Den matchar alla sommarens grillrätter. Vill du lagra vinet går det alldeles utmärkt. Du kan lagra vinet i din vinkällare i minst 10 år till om du vill.

 

Vill du veta mer om druvan Cabernet Sauvignon?

Jane Nickles är duktig på att förklara. Hon har skrivit boken ”Vin Speak 101″ och är flitigt anlitad vinskribent både på “The Texas Wine and Food Gourmet” och “Eat and Drink Magazine”. Här berättar hon om varför Cabernet Sauvignon är en så populär druva och hur man urskiljer druvans smak och aromer.

Vinjournalen.se rekomenderar

La Dame de Malescot

La Dame de Malescot

Artikel:5491Volym:750 ml
Pris349 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionUpptäck blommorna i vinÅrgång2017ProducentChateau Malescot Saint-ExuperyDruvor45% Merlot, 55% Cabernet Sauvignon samt liten del Cabernet Franc och Petit Verdot.Alkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy