Röda viner från Oregon är inget nytt fenomen
År 1961 grundade vinmakaren Richard Sommer Hillcrest Vineyards i Umpqua Valley. Det var den första av vad som skulle bli många moderna vingårdar i södra Oregon, som bildar sin egen vinregion. Hans mål, som han lyckades med, var att motbevisa sina klasskamrater från UC Davis och visa att man kan odla vinrankor i Oregons klimat.
De bästa regionerna som producerar röda viner från Oregon:
- Willamette Valley: Den största regionen, mest känd för sina Pinot Noirs.
- Södra Oregon: Där allt började, hem till Tempranillo, Merlot, Syrah, Cabernet Franc och Sauvignon.
- Columbia Gorge: Vid Columbiafloden, hem till Pinot Noir och Syrah.
Sommer fick sällskap år 1965 av David Lett, också från University of California Davis. Han var den som introducerade Pinot Noir-druvor i staten, i tron om att terrängen och klimatet var perfekta för dessa rödvinsdruvor.
Det är dessa två entreprenörer som grundade rödvinsproduktionen i Oregon. Idag finns runt 300 individuella vingårdar i Oregon, som producerar både röda och vita viner som anses ha mycket hög kvalitet.
Frågor och svar:
Vilken vinmakare grundade Hillcrest Vineyards i Umpqua Valley år 1961?
Vilken var den första moderna vingården i södra Oregon?
Vilka är de bästa regionerna som producerar röda viner från Oregon?
Vilken druva introducerade David Lett i Oregon?
Hur många individuella vingårdar finns det i Oregon idag?
Vinguider relaterade till denna artikel
- Mousserande viner från Oregon
- Söta viner från USA
- Röda viner från USA
- Vita viner från USA
- Rosé viner från USA