Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
champagne ellner
Allt om Vin» Vin Tips

»  Röda viner från Oregon är inget nytt fenomen

Röda viner från Oregon är inget nytt fenomen

Röda viner från Oregon är inget nytt fenomen

År 1961 grundade vinmakaren Richard Sommer Hillcrest Vineyards i Umpqua Valley. Det var den första av vad som skulle bli många moderna vingårdar i södra Oregon, som bildar sin egen vinregion. Hans mål, som han lyckades med, var att motbevisa sina klasskamrater från UC Davis och visa att man kan odla vinrankor i Oregons klimat.

De bästa regionerna som producerar röda viner från Oregon:

  • Willamette Valley: Den största regionen, mest känd för sina Pinot Noirs.
  • Södra Oregon: Där allt började, hem till Tempranillo, Merlot, Syrah, Cabernet Franc och Sauvignon.
  • Columbia Gorge: Vid Columbiafloden, hem till Pinot Noir och Syrah.

Sommer fick sällskap år 1965 av David Lett, också från University of California Davis. Han var den som introducerade Pinot Noir-druvor i staten, i tron om att terrängen och klimatet var perfekta för dessa rödvinsdruvor.

Det är dessa två entreprenörer som grundade rödvinsproduktionen i Oregon. Idag finns runt 300 individuella vingårdar i Oregon, som producerar både röda och vita viner som anses ha mycket hög kvalitet.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Richard Sommer grundade Hillcrest Vineyards i Umpqua Valley år 1961.

Hillcrest Vineyards var den första moderna vingården i södra Oregon.

Willamette Valley, södra Oregon och Columbia Gorge är de bästa regionerna som producerar röda viner från Oregon.

David Lett introducerade Pinot Noir-druvor i Oregon.

Det finns runt 300 individuella vingårdar i Oregon idag som producerar både röda och vita viner av hög kvalitet.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar