År 1961 grundade vinmakaren Richard Sommer Hillcrest Vineyards i Umpqua Valley. Det var den första av vad som skulle bli många moderna vingårdar i södra Oregon, som bildar sin egen vinregion. Hans mål, som han lyckades med, var att motbevisa sina klasskamrater från UC Davis och visa att man kan odla vinrankor i Oregons klimat.

De bästa regionerna som producerar röda viner från Oregon:

  • Willamette Valley: Den största regionen, mest känd för sina Pinot Noirs.
  • Södra Oregon: Där allt började, hem till Tempranillo, Merlot, Syrah, Cabernet Franc och Sauvignon.
  • Columbia Gorge: Vid Columbiafloden, hem till Pinot Noir och Syrah.

Sommer fick sällskap år 1965 av David Lett, också från University of California Davis. Han var den som introducerade Pinot Noir-druvor i staten, i tron om att terrängen och klimatet var perfekta för dessa rödvinsdruvor.

Det är dessa två entreprenörer som grundade rödvinsproduktionen i Oregon. Idag finns runt 300 individuella vingårdar i Oregon, som producerar både röda och vita viner som anses ha mycket hög kvalitet.

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy