Under de senaste åren har Pinot Gris från Washington blivit populärare och vingårdarna har börjat odla mer av dessa druvor. Åren mellan 2006 och 2011 tredubblades odlingarna, då druvans popularitet exploderade. Pinot Gris är lättare än Chardonnay (som tappar i popularitet) och anses vara mycket mer lättdrucket och passa till många olika sorters mat.

De bästa vinregionerna som producerar Pinot Grigio från Washington:

  • Yakima Valley
  • Columbia Valley

Ett av skälen till att dessa Pinot Gris-viner är så omtyckta är att få av dem någonsin ser insidan av ett ekfat. Det gör att de får en trevlig mellan-smak och textur, som gör att de passar till många olika tillfällen och maträtter.

Bland de maträtter som passar extra bra till en fin Pinot Grigio från Washington är kryddstarka rätter, som indisk och thailändsk mat. Nu finns det äntligen ett vin som är som gjorda för dessa kryddiga maträtter.

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy