Hem » Vin Tips » De bästa podcasts om vin!
Vin Tips

De bästa podcasts om vin!

483 - Vinjournalen.se

Det finns riktigt bra podcasts om vin, sprit och mat. Har du upptäckt dessa redan? Så praktiskt att bara lyssna när man till exempel kör bil, joggar, när man behöver ha händerna fria och inte vill stirra på en skärm eller varför inte bara glida ner på soffan bland sköna kuddar, sippa på ett glas vin och bara lyssna?

De mest professionella podcasts om vin som finns drivs av kunniga vinentusiaster. Det bästa är att man lätt kan ta till sig och kan snappa upp lite nytt, både när det gäller vintips, recept, idéer och annan information.

Podcast kan du lyssna till både på Mac och Windows, på datorn, touch pad, mobilen m.m. om du laddar ner appen på iTunes. Du hittar poddar på acast, iTunes, SoundCloud, youtube med flera.

Några exempel på vad vi tycker är bra poddar:

Vinpratarna

Vinpratarna är en inspirerande pod som drivs av vinskribenten Andreas Grube och Béatrice Becher som är sommelier. Här pratas det mest om vin, med vintips, om regioner och druvor, trender och lite annat kul men även om andra drycker och mat.

I glaset

Podden I glaset ligger under en samling podcastspå sajten Foodfolder.se Här provas alla sorters destillerade drycker från gin till tequila utan att krångla till det. Man går även in på information om framställning och andra intressanta frågor ibland i kombination med mat. Matilda Carnebo, Mark Öberg och Martin Gertmar är de tre sommeliererna som river podden.

Dela en flaska 

484 - Vinjournalen.se

Bland alla podcasts finns vinnaren av matbloggspriset, Dela en flaska, sätter Nöjesguidens dryckesredaktör Alf Tumble varje månad en spännande krogpersonlighet på prov med ett blindtest av ett vin han tror ska falla gästen i smaken. Några av de som fått prova lite vin är bland andra den duktiga sommelieren Johan “Patjanga” Nilsson, Råkulturs restaurangchef Johanna Platzek och kroggeniet Erik Videgård.

Fredagskocken

Kocken och matinspiratören Mattias Larsson driver Fredagskocken som man kan se och höra på youtube. En riktig matinfluenser som vi känner igen från böcker och matsidor. Här dukar han varje vecka upp helgens meny och ger vintips till för-, huvudrätt och dessert och pratar generellt mycket vettigt om vin.

Lite mer satsningar i sociala och traditionella medier:

Frågor och svar:

Vilka ämnen tas upp i Vinpratarna-podden?

Vin, vintips, regioner och druvor, trender, andra drycker och mat.

Vad handlar I glaset-podden om?

Alla sorters destillerade drycker från gin till tequila, framställning och andra intressanta frågor ibland i kombination med mat.

Vad är Dela en flaska-podden?

En pod där Nöjesguidens dryckesredaktör Alf Tumble sätter en spännande krogpersonlighet på prov med ett blindtest av ett vin han tror ska falla gästen i smaken.

Vem driver Fredagskocken-podden?

Kocken och matinspiratören Mattias Larsson.

Var kan man hitta poddar?

Man kan hitta poddar på acast, iTunes, SoundCloud, youtube med flera.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Vitt Vin - Casa Velha artikel nummer 561901 från producenten Adega Cooperativa de Favaios från området Portugal - Vinjournalen.se
Casa Velha
Pris:101 :-
Artikel nr:561901
Smak ekfat, fruktig, galiamelon, kryddor, gula äpplen, brynt smör, nyanserad, vita blommor, ananas
Arom ananas, ekfat, galiamelon, gula äpplen, kryddor, nyanserad, vita blommor, brynt smör, fruktig
Färg gul, ljus
Mat som passar
fågel
fisk
fläsk
Mer information
SortimentFasta sortimentetÅrgång2020Alkohol13 %AllergenerInnehåller: Sulfiter
Vinets karaktär
1 /12
Smakintensitet
5 /12
Sött/Torrt
10 /12
Syra

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.