Det finns riktigt bra podcasts om vin, sprit och mat. Har du upptäckt dessa redan? Så praktiskt att bara lyssna när man till exempel kör bil, joggar, när man behöver ha händerna fria och inte vill stirra på en skärm eller varför inte bara glida ner på soffan bland sköna kuddar, sippa på ett glas vin och bara lyssna?

De mest professionella podcasts om vin som finns drivs av kunniga vinentusiaster. Det bästa är att man lätt kan ta till sig och kan snappa upp lite nytt, både när det gäller vintips, recept, idéer och annan information.

Podcast kan du lyssna till både på Mac och Windows, på datorn, touch pad, mobilen m.m. om du laddar ner appen på iTunes. Du hittar poddar på acast, iTunes, SoundCloud, youtube med flera.

Några exempel på vad vi tycker är bra poddar:

Vinpratarna

Vinpratarna är en inspirerande pod som drivs av vinskribenten Andreas Grube och Béatrice Becher som är sommelier. Här pratas det mest om vin, med vintips, om regioner och druvor, trender och lite annat kul men även om andra drycker och mat.

I glaset

Podden I glaset ligger under en samling podcastspå sajten Foodfolder.se Här provas alla sorters destillerade drycker från gin till tequila utan att krångla till det. Man går även in på information om framställning och andra intressanta frågor ibland i kombination med mat. Matilda Carnebo, Mark Öberg och Martin Gertmar är de tre sommeliererna som river podden.

Dela en flaska 

Bland alla podcasts finns vinnaren av matbloggspriset, Dela en flaska, sätter Nöjesguidens dryckesredaktör Alf Tumble varje månad en spännande krogpersonlighet på prov med ett blindtest av ett vin han tror ska falla gästen i smaken. Några av de som fått prova lite vin är bland andra den duktiga sommelieren Johan “Patjanga” Nilsson, Råkulturs restaurangchef Johanna Platzek och kroggeniet Erik Videgård.

Fredagskocken

Kocken och matinspiratören Mattias Larsson driver Fredagskocken som man kan se och höra på youtube. En riktig matinfluenser som vi känner igen från böcker och matsidor. Här dukar han varje vecka upp helgens meny och ger vintips till för-, huvudrätt och dessert och pratar generellt mycket vettigt om vin.

Lite mer satsningar i sociala och traditionella medier:

Vinjournalen.se rekomenderar

Domaine des Pasquiers

Domaine des Pasquiers

Artikel:2298Volym:750 ml
Pris139 :-

Faktaruta

RegionCôtes du Rhône (CdR)Årgång2020ProducentDomaine des PasquiersDruvor60 % grenache, 30 % syrah , 10 % mourvèdre.Alkohol15 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy