Det gäller att prova några nya viner, läsa på, utveckla sin egen smak och ibland gå lite utanför boxen. Till slut kommer du att bli riktigt duktig och kunna jämföra ett vin med en annan vinsläkting från samma område och årgång. Här är några tips på vägen:

Prova ett nytt vin emellanåt
Lär känna vinvärlden! Välj inte enbart bland dina gamla favoriter. Läs vad vinkritiker skriver. Kolla in på nya lanseringar och googla vinproducenter och deras hemsidor. Här finns mycket intressant att läsa.

Anteckna
För listor över vilket vin du vill prova och om vad du tyckte när du har smakat vinet. Du kommer garanterat att hitta riktiga pärlor och en hel del nya favoriter. Anteckningar är ett bra sätt att utveckla sin egen smak. Det är svårt att komma ihåg allt annars. Anteckna gärna druvor och smaker och gör ett eget bedömningssystem till exempel från 1 till 5.

Prenumerera på nyhetsbrev om vin
Det finns en hel del bra nyhetsbrev som pratar vin. Här kan man få många bra tips.

Våga gå utanför det ordinarie sortimentet
Det är inte alls svårt att beställa vin i förväg när man gjort sina listor. Det blir en vana. Du kan enkelt göra det på nätet och bara hämta ut på Bolaget veckan därpå.

Anmäl dig till en vinprovning
Det är otroligt givande att höra vinkännare prata om vin. Många är duktiga på att lära ut kunskap om olika terroir, regioner, framställningsmetoder, smaker och druvor. Det blir garanterat ett spännande event. Eftersom man är en grupp tillsammans blir det extra lärorikt då andra ställer relevanta frågor som man ofta själv vill ha svar på.

Köp en bok om vin
Det finns en uppsjö av böcker som handlar om vin och många är en underbara. Fantastiska bilder varvas oftast med ny kunskap. Det finns hundratals vinböcker som är specifika för ett område eller mer generella. Och varför inte satsa på en vinatlas med detaljerade kartor?

Leta efter ovanliga druvor
Prova dig fram i druvornas värld druvor och hitta nya druvor som exempelvis Touriga Nacional eller Petit Verdot och lär dig lite mer om dessa druvor. Det finns tusentals druvor att upptäcka samtidigt som din egen smak utvecklas.

Satsa på kvalitet istället för kvantitet.
Visst är det kul att festa till på helgen, men ibland många man hålla i plånboken lite extra. Tyvärr reas aldrig viner i Sverige och priset på ett kvalitetsvin ligger förstås något högre. Ibland kan du ska bestämma dig för att dricka gott, istället för mycket?

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy