Rött vin från Tyskland

En komplett och uppdaterad vinguide för Tyska Röda viner som säljs i Sverige

Hem » Rött Vin » Tyskland

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rött vin från Tyskland hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Röda Tyska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Tyska Röda viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Tyska Röda viner.

Filter

Filters

 

Röda viner från Tyskland

Tyskland är känt för sina vita viner, men landet producerar också några utmärkta röda viner. Det mest kända tyska rödvinet är Spätburgunder (Pinot Noir), som odlas i de svalare regionerna i landet. Dessa viner är kända för sin elegans och delikatess, med smaker av röda frukter och jordiga toner. Andra tyska röda viner inkluderar Dornfelder, Trollinger och Blaufränkisch, som är fylliga och rika i smak. Tyska röda viner är en utmärkt matchning till kryddiga rätter och grillat kött.

Tips – Vår Vinguide för Röda viner från Tyskland

Vanliga frågor om Rött Viner från Tyskland
 • Vilka regioner i Tyskland producerar röda viner?

  Några av de bästa rödvinerna i Tyskland produceras i Mosel, Rheingau, Baden, Pfalz, Nahe, Rheinhessen, Ahr och Württemberg.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för röda viner i Tyskland?

  Några av de viktigaste röda druvsorterna i Tyskland är Spätburgunder (Pinot Noir), Dornfelder, Trollinger, Portugieser och Blaufränkisch.

 • Vilket är det mest populära röda vinet i Tyskland?

  Det är svårt att avgöra vilket det mest populära rödvinet i Tyskland är eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men en av de populära rödvinerna i Tyskland är Spätburgunder (Pinot Noir).

 • Vilken typ av vin är Tyskland känt för?

  Tyskland producerar en mängd olika vita viner, där Riesling är det mest berömda, tillsammans med Silvaner och Pinot Gris.