Rheinhessen och Rheingau – två fantastiska vinregioner i Tyskland

Rheinhessen är Tysklands största vinregion, samt har varit hem för vinodlingar i otaliga mängder med år. Rheingau å andra sidan är inte ens i närheten av lika stort som Rheinhessen, men har även en stor betydelse för Tysklands vinproduktion. Tillsammans utgör dock dessa två en stor del av Tysklands totala vinproduktion.

Dessa regioner erbjuder massvis med kulturella och historiska upplevelser, samt erbjuder båda sina egna typer av inhemska maträtter och upplevelser. Varför inte besöka Mainz och Oppenheim samtidigt som du besöker några vingårdar i Rheinhessen, eller varför inte besöka Kiedrich och Lorch am Rhein när du tar med familjen till Rheingau? Samtliga av dessa städer erbjuder unika upplevelser, samt har med största sannolikhet något som passar, oavsett vilken typ av upplevelse man söker efter.

Rheinhessen och Rheingau’s olika druvor och viner

Tillsammans så täcker dessa regioner nästan 30.000 hektar av land med sina vinodlingar, en otroligt imponerande siffra. Av dessa 30.000 hektar så står dock Rheinhessen för 26.500 hektar, vilket gör att Rheinhessen är rejält mycket större än Rheingau, i alla fall till yta.

Regionerna odlar ungefär samma typer av druvor, men Rheinhessens utbud är aningen större. Dornfelder, Portugieser och Spätburgunder är några exempel på röda druvor som odlas, och Riesling och Müller-Thurgau är ypperliga exempel på vita druvor. Dessa druvor används sedan för att framställa kvalitativa viner som dricks till världens allra finaste tillställningar.

Karta över Rheinhessen’s och Rheingaus olika vingårdar

Rheinhessens och Rhengaus bästa vingårdar

Ta med familjen eller vännerna till någon av dessa vingårdar. Guidade rundturer, vinprovningar och fantastiska miljöer, detta är bara några av de fantastiska upplevelser ni kommer att få ta del av. 

Rheinhessens vingårdar

Weingut Lisa Bunn – vinproduktion enligt gamla beprövade metoder

Det var under sina universitetsstudier som Lisa och hennes man upptäckte den gemensamma passionen för vin. Bastian fokuserade på att utveckla sina kunskaper om praktiska delen av vinproduktion, medan Lisa studerade ekonomi och internationell vinhandel innan de gav sig in i branschen fullt ut. Lisa och Bastian började sin gemensamma karriär på Winery of Margarethenhof, som numera är känt som Vingården Lisa Brunn. På sluttningarna i Moseldalen har äldre druvsorter som Bacchus gradvis ersatts med främst Riesling och Burgundy. På den 10 hektar stora vingården vid Nierstein producerar Lisa och Bastian vin efter gamla beprövade metoder. Druvorna skördas till exempel för hand, vinet får spontanfermentera och lagras längre. Trätunnor spelar en viktigt roll i framställningen av vingårdens vita Burgundy-viner.

 • Appellation: Nierstein
 • Aktiviteter: Vinprovning och rundvandring på vingården
 • Pris: €12,75 per person

Weingut Hauck – familj med nästan 300 år av erfarenhet inom vinodling

Den här vingården i Rheinhessen ligger i en fantastisk liten traditionell by där vinodling står i fokus. Här har man odlat druvor i flera hundra år, vilket har skapat en vinkultur utan dess like. Dess otroliga erfarenhet genomsyrar hela verksamheten, samt har bidragit till att man producerar viner som uppskattas i alla kanter av världen. Besök vingården och få en guidad tur och provsmakning. Den här upplevelsen ger dig en inblick i vad som krävs för att producera kvalitativa viner på absolut högsta nivå.

 • Appellationer: Rheinhessen
 • Aktiviteter: Besök på vingården, samt vinprovning
 • Pris: €15 per person

Espenhof – Winery, Hideaway, Winebistro – vingård med fantastiska omgivningar

Den här vingården har anor som sträcker sig tillbaka till 1600-talet. Idag är det den åttonde generationen som driver vingården, en generation som genom vidarebefodrad erfarenhet och kunskap driver den här vingården på ett ypperligt sätt. Dess starkta kultur har bidragit till att generation efter generation har tagit över vingården med entusiasm, något som verkligen märks igenom hela verksamheten. Ta del av en guidad tur och provsmakning på deras ägor, eller boka en natt i något av deras gästrum.

 • Appellationer: Rheinhessen
 • Aktiviteter: Boka en guidad rundtur och provsmakning hos den här vingården
 • Pris: €15 per person

Weingut Steitz – Familjenamnet fanns redan 1510

Vingården Weingut Steitz är en familjeägd vingården i Badenheim regionen. Familjens efternam finns dokumenterat i dokument från 1510. Familjen kommer från Donnersberg och idag bor de i  Badenheim. Familjen har bott i Rheinhessen regionen sedan 1800-talet. Idag är det den fjärde och femte generation som tillsammans driver vingården. Familjen och arbetarna på gården arbetar hårt för att skydda vinstockarna och skydda marken och naturen för de framtida generationerna. 

 • Appellationer: Rheinhessen
 • Aktiviteter: Rundtur runt ägorna, samt vinprovning av deras viner
 • Pris: €15 per person

Weingut Seck – över 1200 år av vinframställning

Mitt i Rheinhessen regionen hittar du vingården Weingut Seck som även ligger 25 km söder om staden Mainz i Dolgesheim village. Staden har en lång historia av vinframställning som började för över 1200 år sedan. Vingården grundade den nya vingården utanför Dolgesheim 1980 och idag ansvarar Claudia och Axel för vingården tillsammans med deras barn, Georg och Alicia, samt även deras föräldrar, Ida och Klaus Seck. Under besöket på vingården har du en möjlighet att provsmaka deras viner av hög kvalitet som är känd över hela världen. Vinodlingarna sker ekologiskt sedan 2007 för att skydda miljön och deras vinstockar. 

 • Appellationer: Rheinhessen
 • Aktiviteter: Rundtur runt ägorna, samt vinprovning av deras ekologiska viner
 • Pris: €15 per person

Gustavshof – vingården som odlar efter ekologiska principer

Vingården Gustavshof drivs idag av den fjärde generation och sedan 2004 har all odling skett genom ekologiska principer. Vingården arbetar även för att biologiskt mångfald och en dynamik mellan naturen och odlingar enligt instruktioner från Demeter 2012. Grundaren av vingården är Gustav Becker som byggde gården 1924. Gården är fortfarande symbolen för vingården och det var först 1976 som de första röda druvorna planterades och familjen började producera vin. Vinerna är av utmärkt kvalitet och signatur vinerna är unika och väl värda ett besök till vingården för att smaka på vinerna.   

 • Appellationer: Rheinhessen
 • Aktiviteter: Rundtur av vingården och vinprovning av deras viner
 • Pris: €12 per person

Weingut Ernst Bretz – Familjeägd vingård med rika traditioner

Vingården Ernst Bretz är en familjeägd vingård som ligger i hjärtat av Rheinsessen som har funnit sedan 1721. Idag är det den nionde och tionde generationen av familjen som förvaltar vingården. De respekterar sina traditioner och strävar efter att arbeta hårt för att förbättra sina produkter varje dag. De kombinerar traditionerna av manuellt arbete med modern maskiner och tekniker. Vingården har vunnit många prestigefyllda priser och utmärkelser över hela världen. Vingården ligger på sluttningnarna av Petersberg och här kan man njuta av den magnifika utsikten över Taunus eller Donnersberg. Den fantastiska utsikten gör det värt att besöka vingården och provsmakningen av vinerna gör besöket ännu lite bättre. 

 • Appellationer: Rheinhessen
 • Aktiviteter: Vinprovning och guidad tur av vingården
 • Pris: N/A

Rheingaus vingårdar

Weingut Adolf Störzel – en vintradition som började på 1600-talet

Vingårdens historia går att spåra ända bak till 1647 då vingården nämndes för för första gången i staden Rüdesheims historia. Ända sedan dess har vingården en del av såväl vinproduktion som kulturen i Rehndalen. Adolf Störzel började med några få vingårdar för att sedan expandera dessa till en 10 hektar stor vingård, som nu drivs av hans son Benedikt.

Sedan 2008 ligger vingården på sydsluttningarna i utkanterna av Rüdesheim. På gården odlas druvor som Riesling, Spätburgunder (Pinot Noir), Müller-Thurgau and Grauburgunder (Grey Burgundy).

 • Appellation: Rüdesheim
 • Aktiviteter: Vinprovning och rundtur på vingården
 • Pris: €13 per person

Winzer von Erbach – kollektiv vinproduktion i hjärtat av Rheingau

Winzer von Erbach är en anrik vingård med ett modernt tankesätt. Vinkällaren, som ligger mitt i Rheingau, har 42 vinodlare som levererar de druvor till destilleriet. Samtliga av vinodlarna är delägare i vingården och har en nära relation till familjen. Samarbetet gör att de kan producera det bästa möjliga vinerna och med den bästa tekniken.

Vinkällaren byggdes 1903 i Art Nouveau-stil och här produceras rieslingviner av hög kvalitet till modesta priser. Rheigauregionen har varma somrar och milda vintrar. En optimal regnmängd och jordmånen på sluttningarna ner på floden Rehn ger de smakrika druvor som kännetecknar vinerna från regionen. Här odlas främst druvorna Riesling, Pinot Gris, Roter Riesling, Pinot Noir, Cabernet Blanc och Spatburgunder.

 • Appellation: Rheingau
 • Aktiviteter: Vinprovning och rundtur på vingården
 • Pris: €19 per person

Weingut Dr. Nägler – här lär du dig allt om vinproduktion

På vingården Dr. Nägler i vackra Rheingaudalen har det producerats vin i sex generationer och är en av de äldsta vingårdarna i regionen. Kunskapen, kulturen och passionen för vin har gått från generation till generation, och i dagsläget drivs vingården av Tilbert Nägler.

Rüdesheimer Berg är en ovanlig vingård där den ligger i skuggan av Ehrenfels slottsruin, på sluttningar som stupar brant ner mot södra Rehn. Området har flest soltimmar i Rheingau jordmånen lämpar sig bra för Riesling, som är vingårdens huvuddruva. På den 21 tunnland stora vingården produceras välkända viner som Rüdesheimer, Kabinett, Spätlese, Auslese, Beerenauslese, Berg Rottland, Berg Schlossberg, Bischofsberg och Berg Roseneck.

 • Appellation: Rüdesheim
 • Aktiviteter: Vinprovning, rundtur på vingården och barnaktiviteter
 • Pris: €15 per person

Weingut Schreiber – vingården som fokuserar på hållbar vinproduktion

Vingården ligger i Rheingau som är en av Tysklands 13 vinregioner. Weingut Schreiber är ett famljeföretag som erbjuder ett fantastiskt utbud av de eleganta och smakrika viner som är unika för regionen. Familjen Schreiber värnar om naturen och miljön vilket har lett till att de producerar vin med hållbara metoder som bygger på organiska och biodynamiska principer, något som familjen är mycket stolta att kunna göra. Vinerna framställs av druvorna Riesling, Sauvignon Blanc, Pino Blanc, Pino Noir och Merlot, som ger smaknyanserade röda, vita, rosé och mousserande viner.

 • Appellation: Reihngau
 • Aktiviteter: Vinprovning, rundtur på vingården och barnaktiviteter
 • Pris: €20 per person

Georg Breuer – producerar internationella och kvalitativa viner

Här producerar man kvalitativa viner som sedan säljs över hela världen. Man fokuserar främst på just två olika sorters druvor, nämligen Riesling och Pinot Noir. Totalt sett sträcker sig vingården över 34 hektar, där ungefär 27 ligger i Rüdesheim och resten i Rauenthal. Här får man en gratis rundtur och provsmakning, samt en inblick i deras otroliga odling och produceringsprocess. En fantastisk upplevelse för den prismedvetna vinentusiasten.

 • Appellationer: – Rüdesheim, Rauenthal
 • Aktiviteter: En gratis rundtur och vinprovning på deras otroliga vingård
 • Pris: Gratis

Weingut Trenz – över 340 år av historia

Få andra vingårdar har lika gedigen historia som Weingut Trenz. Vingården har varit aktiv i över 340 år, samt omges av, samt ligger på en av Europas absolut finaste platser. Deras viner är kända för sin exklusiva karaktär, något som uppskattas av t.ex. Tysklands President och Förbundskansler. Deras viner hittar man även på exklusiva restauranger, flyg och liknande tillställningar. Besök deras vackra vingård och få en guidad rundtur, samt provsmakning av deras exklusiva viner.

 • Appellationer: Johannisberg
 • Aktiviteter: Rundtur runt ägorna, samt vinprovning av deras kvalitativa viner
 • Pris: €19,95 per person

Weingut Werk2 – en modern vingård

Weingut Werk2 är en relativt ny vingård med sina 20 år på nacken. Här driver man utvecklingen med moderna metoder, men behåller en del av dess traditionella karaktär genom att även implementera en del traditionella metoder. Vingården har dock på kort tid lyckats att etablera sig rejält, samt producerar idag många olika typer av kvalitativa viner. Hit kan du ta med hela familjen, samt även spendera natten om du skulle vilja det. Ta med familjen på en rundtur och vinprovning, med möjligheten att lämna barnen på någon av de barnaktiviteter som finns tillgängliga.

 • Appellationer: Rheingau
 • Aktiviteter: Provsmaka deras otroliga viner, samt få en rundtur runt vinodlingen
 • Pris: €20 per person

Winzer von Erbach – organisationen som gör viner

Organisationen Winzer von Erbach grundades 1897 i Rheingau regionen och idag är det 42 vinodlare som levererar druvor till vinkällaren. Vinodlarna är delägare i organisationen och vingården och de har en nära relation med familjen som förvaltar vingården. Tillsammans har de tillgång till en stor kunskapsbas och de får de bästa råden från skickliga vinproducenter. Idag är Winzer von Erbach en av de största och bästa vinproducenterna i Rheingau. I vinkällaren produceras nästan 290 000 liter vin om året. Deras huvudsakliga mål är att göra de bästa vinerna med den bästa tekniken. De vill att deras gäster på vingården samt kunderna runt om i världen ska kunna njuta av vinerna som de producerar. 

 • Appellationer: Rheingau
 • Aktiviteter: Rundtur med vinprovning av deras viner
 • Pris: €19 per person

Dessa regioner erbjuder otroliga vingårdar, där det med största sannolikhet finns något för alla. Välj och vraka bland olika regioner och gårdar, där varje vinodling erbjuder sina egna upplevelser och historia. Ta med familjen eller vännerna på en upplevelse som de sent ska glömma! 

Är du intresserad av att läsa mer om viner och vingårdar? För att få mer information om viner eller vingårdar så rekommenderar vi att man besöker winetourism.com, en av världens främsta sidor vad gäller vinturism.

Läs mer om ett stor urval av vingårdar i Rheingau som går att besöka på Winetourism.com. Du kan även läsa och jämföra vingårdar med vinprovningar i Rheingau samt få ytterligare information vad som ingår och pris för olika aktiviteter.

Domaine des Pasquiers

Detta ekologiska, fylliga vin har en markant doft av röda bär och örter. Dofterna bär även över till smaken av vinet som har en kryddig, ren fruktdriven karaktär, med inslag av skogshallon, plommon, svartpeppar och lagerblad samt en lång eftersmak.

Artikelnummer: 2298

Typ: Rött Vin, Vin

Land: Frankrike, Rhone

Alkohol:14 %

Pris:135 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET
Nötkött Nötkött Nötkött Nötkött Nötkött

Vinjournalen Nyhetsbrev

Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy

Att skydda våra kunders personliga integritet är något vi värnar om på Vinjournalen.se. I vår integritetspolicy beskriver vi hur vi använder och sparar din personliga information – och varför vi gör det.
GDPR (General Data Protection) är en ny EU-förordning som ersätter den svenska personuppgiftslagen (PUL) från och med den 25 maj 2018. Förordningen innebär ett förtydligande av hur företag får behandla dina personuppgifter. Med anledning av detta har vi upprättat en integritetspolicy.

Vi behandlar dina personuppgifter för att:

Kunna administrera ditt nyhetsbrev/sms-utskick som du valt att anmäla dig till med din e-postadress/telefonnummer. Exempelvis så att du ska ha möjlighet att få uppdateringar om det senaste inom vin- och dryckesbranschen. Just nu skickar vi endast ut ett nyhetsbrevet skickas ut 1-2 gånger per månad. Det vill säga att det vi skickar i form av e-post, SMS och post ska vara baserat på det som du faktiskt visat intresse för.

Vilka rättigheter har du att påverka hur vi behandlar dina personuppgifter?

Du har flertalet rättigheter enligt GDPR bland annat rätten att alltid invända mot marknadsföring.

Vem är ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter?

Wine Media AB, med organisationsnummer 556941-2421 är ansvariga för behandlingen av dina personuppgifter.

Din integritet är viktig för oss. I denna policy vill vi informera dig om hur dina personuppgifter behandlas av oss när du besöker oss online och identifierar dig vi ett e-postformulär för att få vårt nyhetsbrev eller annan marknadsföring från oss.

Om du har några frågor angående behandlingen av dina personuppgifter eller om du vill vända dig till oss för att utöva dina rättigheter är du välkommen att kontakta oss jeanette@vinjournalen.se.

Hur behandlar vi dina uppgifter?

Sammanfattningsvis behandlar vi dina personuppgifter för att:
• administrera utskick av vårt nyhetsbrev
• skicka marknadsföring till dig via e-post och/eller SMS
• följa gällande lagar och regler; och

E-post/telefonnummer behandlas från det att du anmäler intresse för att få våra utskick, tills dess att du själv avregistrerar dig via den automatiska länken nedan i nyhetsbrevet.

Hur skyddar vi dina personuppgifter?

Vi och våra samarbetspartners har vidtagit flertalet organisatoriska såväl som tekniska säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter. Vi arbetar aktivt med att följa EU:s dataskyddsförordning (GDPR). Vårt IT-system hjälper oss att skydda dina personuppgifter från olovlig eller obehörig behandling. Vidare har vi interna rutiner som säkerställer att inte fler personer än nödvändigt har tillgång till dina uppgifter.

Måste du tillhandahålla dina personuppgifter till oss och vad händer om du inte gör det?

Ditt samtycke krävs t.ex. om du vill fortsätta att få vårt nyhetsbrev och /eller SMS-utskick innehållandes information och erbjudanden till dig under en längre tid, annars skickar dig information,

Vilka kan få tillgång till dina personuppgifter?

Dina personuppgifter behandlas som utgångspunkt endast av Vinjournalen.se. Mer i detalj: Vi delar din e-postadress/telefonnummer med vår interna kundtjänst för att kunna upprätthålla utskick av nyhetsbrev. Vi delar inte din e-postadress/telefonnummer med tredje part.

Vilka rättigheter har du att påverka hur vi behandlar dina personuppgifter?

Enligt EU:s dataskyddsförordning (GDPR) har du vissa rättigheter avseende behandlingen av dina personuppgifter. Vi har beskrivit vilka rättigheter du har och vad de innebär nedan. För att utöva dina rättigheter är du välkommen att kontakta oss, se kontaktuppgifter ovan.

Återkalla ditt samtycke till utskick av nyhetsbrev

Om vi behandlar uppgifter om din e-postadress/telefonnummer med stöd av att du har lämnat ditt samtycke har du rätt att när som helst återkalla hela eller del av ett lämnat samtycke om behandling av dina personuppgifter. Återkallandet av samtycket gäller från och med dagen för återkallandet.

Rätt till tillgång

Du har rätt att få en bekräftelse på om uppgifter som rör dig behandlas samt tillgång till information om hur uppgifterna behandlas, t.ex. ändamålen med behandlingen och vilka kategorier av uppgifter som behandlingen gäller.

Rätt till rättelse

Du har även rätt att utan onödigt dröjsmål få felaktige-postadress rättad, samt genom att tillhandahålla information komplettera ofullständiga e-post/telefonnummer. E-post

Rätt till radering (rätten att bli bortglömd)

Du har rätt att begära radering av din e-postadress. Vinjournalen.se raderar dina personuppgifter på din begäran, under förutsättning att vi inte har en skyldighet att spara personuppgifterna i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR) eller annan lagstiftning.

Rätt till begränsning av behandling

Gäller inte hos oss då vi endast har din e-postadress/telefonnummer.

Rätt att invända mot behandling

Du har rätt att invända mot att dina personuppgifter behandlas för marknadsföringsändamål, vilket inkluderar profilering i den utsträckning som denna har ett samband med sådan direkt marknadsföring. Om du invänder mot marknadsföring och/eller profilering kommer din e-postadress/telefonnummer inte längre att behandlas för sådana ändamål.

Rätt att inge klagomål

Du har rätt att lämna klagomål till en behörig tillsynsmyndighet (utan att det påverkar något annat administrativt prövningsförfarande eller rättsmedel). Ett sådant klagomål lämnas med fördel till behörig tillsynsmyndighet som är Datainspektionen som du når via www.datainspektionen.se.

Rätt till dataportabilitet

Du har rätt att få ut de personuppgifter som rör dig som du har lämnat till oss i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format och har rätt att överföra dessa till en annan personuppgiftsansvarig (dataportabilitet) när:

• behandlingen grundar sig på ditt samtycke eller på ett avtal; och
• behandlingen sker automatiserat.

Du har rätt till överföring av personuppgifterna direkt från oss till en annan personuppgiftsansvarig när detta är tekniskt möjligt.

annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna