Selected by Vinjournalen: Rött – Nya Världen – >200 kr!

Vinjournalens provargäng har valt ut goda viner från Nya Världen på som finns på Systembolaget (SB nr) eller som kan beställas från The Wine Company (TWC nr). Som vanligt är det Erik, Sylvia, Pia och Derek som provat vinerna och först ut är de röda vinerna. Länder: Argentina, Chile, Sydafrika och Australien. Totalt 9 röda viner denna gång som får toppbetyg! Nästa vecka kör vi vita viner.

Hartenberg Cabernet Sauvignon 2016 | SB nr 2314 | Sydafrika| 169 kr

Nylanserat internationellt mycket prisat och intressant vin från miljömedvetne producenten Hartenberg Cellar i WO Stellenbosch med viner som är hållbarhets-certifierade. Årgång efter årgång har hyllats av kända vinkritiker som bland annat Tim Atkin.  Djärvt och rikt på tanniner, mycket tätt vin som enbart innehåller Cabernet Sauvignon. Läcker, framfusig profil med djupt, intensiv rubinröd färg och med en schysst stor och vacker ekfatskaraktär. Mycket smakfullt och generöst fruktigt av superlena, milda tanniner samt toner av svarta och röda bär och frukter kryddade med oregano, örter, vanilj, choklad, tobak och kanske lite läder. Detta täta vin har ett långt, behagligt och elegant avslut. Balanserat och intensivt gott vin som passar till allt från en mustig svamp stroganoff till örtmarinerat lamm.

Kanonkop Kadette Pinotage 2017 | SB nr 77036 | Sydafrika | 129 kr

Även detta suveräna vin kommer från WO Stellenbosch och från en uppmärksammad producent, Kanonkop Estate och faktiskt Sydafrikas mest prisbelönta vinmakare, Abrie Beeslaar, som utmärkt sig som ’Best Winemaker in the World’ ett flertal gånger.  Kvalitets-Pinotage, Sydafrikas signaturdruva, och ett mycket stiltypiskt och elegant vin. Komplext vin med varma, söta frukter och full av läckra aromer som körsbär, hallon, jordgubbar med stänk av vanilj, tobak, rökig kanel, lite peppar och aningens rostat kaffe. Koncentrerad och ekig. Detta är ett lättdrucket vin med mjuka tanniner och har en fin och trevlig profil med god struktur med inte alltför komplicerad kropp. Fin eftersmak. Blir en saftig smakkombo tillsammans med en krämig pasta, asiatisk mat eller plocka fram till vårens BBQ.

Nya Värden - 4 flaskor

Sam Miranda Sangiovese Barbera 2018 |SB nr 2481 |Australien|119 kr

Ett fylligt och smakfullt vin gjort på två italienska toppdruvor av vinmakaren Sam Miranda på Sam Miranda och hans vingård i King Valley i Australien, ett vinområde som även kallas för Little Italy. Sam är tredje generationen i en vinfamilj med italienska rötter.  Elegant, gott och aromatiskt vin i äkta italiensk stil av druvorna Sangiovese och Barbera med en strukturerad och fruktig profil. Mysiga aromer som svarta körsbär, saftiga krossade vinbär, plommon och cederträ, allt toppat med fräscha örter, choklad, några stänk av vanilj och lite vitpeppar. Komplext och bra men ändå ett otroligt lätt vin med fin fatkaraktär och med ett snyggt avslut. Mångsidigt matvin som passar till alla goda läckra italienska rätter som pasta, pizza och risotto även med grillat kött och lagrade ostar.

Salentein Reserve Barrel Selection 2016 | SB nr 73303 |Argentina|159 kr

Hela vägen från Mendoza kommer detta härligt smakrika vin från Bodegas Salentein i Uco Valley, en producent som är känd för att arbeta med en riktig mångfald av olika druvsorter – och göra det bra! Prisad vingård och prisat vin. Här samsas en traditionell Bordeauxblandning av främst Malbec, Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc vilket förstås gör vinet mycket välbalanserat. Mörkt rött och tätt vin som är mycket fylligt och runt, djärvt och strukturerat med en komplex smakvariation av intensivt mörkfruktiga mogna bär som blir perfekt en perfekt aromatisk blend tillsammans med kryddiga inslag som lakrits, vanilj och jordiga toner. Först en sötfruktig smak och sedan märks distinkt ekiga toner och till slut en varaktig lång finish med mjuka tanniner. Vinet är som gjort för kycklingempanadas, men även till stekt biff eller kotlett.

Tanto Malbec 2018 | TWC nr 307655 | Argentina | 129 kr

Ett rättvisestämplat Fairtrade vin från Mendoza, i Argentina och som prisats som ett utomordentligt gott bulkvin som är supergott av 100% kvalitets-Malbec. Ett vin som ett av de spännande och fruktiga viner i raden som argentinarna är så bra på att göra. Lättdrucket vin som av många anses vara ett av de bättre röda i Argentina. Fruktkompotten består av röda och svarta mogna bär och frukter som plommon, körsbär och björnbär med bra integrerade fattoner som inte dominerar över frukten. Man känner också fräscha örter och lite vitpeppar. Utpräglad rostad, mysigt varm och mjuk fatkaraktär som vi tycker om. Lättdrucket trevligt sällskapsvin!  Till detta blir en Quiche Lorraine eller ett grillad souvlaki-spett helt perfekt!

Veramonte Gran Reserva Syrah 2018 |SB nr 2289 |Chile |149 kr

Utmärkt Syrah som förför med en smakbomb av mörka nyanser av röda och svarta mogna bär, vanilj om tillsammans med lagerblad, ett stänk av vitpeppar och örter som läcker timjan och aningen cederträ bildar ett komplext nyanserat rödvin med ekfatskarakär. Ett köttigt vin som har en fin mineralitet och läckra, fylliga dofter. Den populäre producenten med samma namn, Veramonte, ha skapat en komplex, kraftfull och fräsch Grad Reserva, enbart av druvan Syrah som har släta, fina tanniner som bär upp vinet men utan att vara för intensiva. Detta är ett vin som håller länge i smaken, där klunken slutar i en snygg, intensiv finish. Passar utmärkt till en grillad pepparstek eller till ostbrickan.

Montes Select Aniversary Edition 2017| TWC nr 755612 |Chile| 129 kr

Från DO Valle de Colchagua och en av de allra bästa chilenska vingårdarna Montes, där den anrike och mycket prisade vinmakaren Aurelio Montes skapat många, goda viner över åren. Här en läcker blend av de fyra druvorna Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Syrah och Carmenère. Ett vackert och smakfullt, komplext och kryddigt vin med snygg längd och fränt ansade tanniner. Välgjort, strukturerat och balanserat med fin ekfatskaraktär och toner av mörka, svarta mogna bär och frukter som svarta vinbär och körsbär men nyanser av vitpeppar, lakrits, som förfinats med söta inslag av rostad karamell, nougat och lakrits. Ett verkligen kraftfullt och prisvärt mat- och pratvin i en lättare stil som gärna kan serveras till pizza, pasta carbonara eller varför inte med en biff, pommes och bea?

Nya Värden - 4 flaskor

Los Vascos Cuvée Especial Cabernet Sauvignon 2017 | TWC nr 557111 |Chile | 139 kr

Från kända Domaines Baron de Rothschild (Lafite) och deras chilenska vingårdar i Central Valley vid stilla havskusten kommer denna speciella täta specialcuvée gjord på 100% Cabernet Sauvignon och ett vin med en särdeles elegant framtoning. Färgen är mörkt lilaröd och här tar man verkligen hand om druvan och får ett snyggt balanserad, kompakt och komplext vin med syltade smaker av mörka, syrliga, saftiga bär och frukter tillsammans med inslag av aromatiska franska örter och nyanser av nougat och karamell. Vinet har distinkta och snygga tanniner och en spännande kraftfull profil med fin och varaktig längd. Vinet gör sig fint tillsammans med franska matklassiker som en oxfilé provencale eller örtkryddade lammburgare med massor av vitlök.

Reserva Merlot Bin 48, 2018 | TWC nr 789344 |Chile |99 kr

Vinproducenten och Chiles äldsta vindynasti sedan flera generationer, Luis Felipe Edwards i centrala Chile söder om Santiago, har skapat detta Reserva vin med en lätt framtoning och vingården samt viner är mycket populärt och har fått priser från kritiker och vintävlingar internationellt. Två druvor samsas här: främst Merlot och lite Carmenère, som ger vinet bra stuns och gör det kraftfullt och fylligt och ett mycket prisvärt vin. Härligt mjuka toner av plommon, svarta vinbär och moreller finns i detta djupt mörkröda och välstrukturerat vin som blandas med frodiga inslag av kaffe och choklad. Lena tanniner och ett elegant, långt avslut. Schysst vin tillsammans med en vegetarisk paj, en pasta mustig köttfärssås eller bara gott till ostbrickan.

Läs mer om Nya Värdens viner:

Jeanette Gardner
Om Jeanette Gardner
Jag är en passionerad journalist och brinner för mat och dryck. Bor i skärgården utanför Stockholm. När jag inte skriver om goda viner och mat så gillar jag att umgås med vänner och njuta av naturen. Snart pensionär men älskar att jobba och hålla mig aktiv. Fler inlägg av Jeanette →

Madia Montepulciano d’Abruzzo

God och smakrik Montepulciano från Abruzzerna i Italien.

Artikelnummer: 280201

Typ: Rött Vin, Vin

Land: Abruzzo, Italien

Alkohol: 13,5 %

Pris: 69 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Vinjournalen Nyhetsbrev

Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy

Att skydda våra kunders personliga integritet är något vi värnar om på Vinjournalen.se. I vår integritetspolicy beskriver vi hur vi använder och sparar din personliga information – och varför vi gör det.
GDPR (General Data Protection) är en ny EU-förordning som ersätter den svenska personuppgiftslagen (PUL) från och med den 25 maj 2018. Förordningen innebär ett förtydligande av hur företag får behandla dina personuppgifter. Med anledning av detta har vi upprättat en integritetspolicy.

Vi behandlar dina personuppgifter för att:

Kunna administrera ditt nyhetsbrev/sms-utskick som du valt att anmäla dig till med din e-postadress/telefonnummer. Exempelvis så att du ska ha möjlighet att få uppdateringar om det senaste inom vin- och dryckesbranschen. Just nu skickar vi endast ut ett nyhetsbrevet skickas ut 1-2 gånger per månad. Det vill säga att det vi skickar i form av e-post, SMS och post ska vara baserat på det som du faktiskt visat intresse för.

Vilka rättigheter har du att påverka hur vi behandlar dina personuppgifter?

Du har flertalet rättigheter enligt GDPR bland annat rätten att alltid invända mot marknadsföring.

Vem är ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter?

Wine Media AB, med organisationsnummer 556941-2421 är ansvariga för behandlingen av dina personuppgifter.

Din integritet är viktig för oss. I denna policy vill vi informera dig om hur dina personuppgifter behandlas av oss när du besöker oss online och identifierar dig vi ett e-postformulär för att få vårt nyhetsbrev eller annan marknadsföring från oss.

Om du har några frågor angående behandlingen av dina personuppgifter eller om du vill vända dig till oss för att utöva dina rättigheter är du välkommen att kontakta oss jeanette@vinjournalen.se.

Hur behandlar vi dina uppgifter?

Sammanfattningsvis behandlar vi dina personuppgifter för att:
• administrera utskick av vårt nyhetsbrev
• skicka marknadsföring till dig via e-post och/eller SMS
• följa gällande lagar och regler; och

E-post/telefonnummer behandlas från det att du anmäler intresse för att få våra utskick, tills dess att du själv avregistrerar dig via den automatiska länken nedan i nyhetsbrevet.

Hur skyddar vi dina personuppgifter?

Vi och våra samarbetspartners har vidtagit flertalet organisatoriska såväl som tekniska säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter. Vi arbetar aktivt med att följa EU:s dataskyddsförordning (GDPR). Vårt IT-system hjälper oss att skydda dina personuppgifter från olovlig eller obehörig behandling. Vidare har vi interna rutiner som säkerställer att inte fler personer än nödvändigt har tillgång till dina uppgifter.

Måste du tillhandahålla dina personuppgifter till oss och vad händer om du inte gör det?

Ditt samtycke krävs t.ex. om du vill fortsätta att få vårt nyhetsbrev och /eller SMS-utskick innehållandes information och erbjudanden till dig under en längre tid, annars skickar dig information,

Vilka kan få tillgång till dina personuppgifter?

Dina personuppgifter behandlas som utgångspunkt endast av Vinjournalen.se. Mer i detalj: Vi delar din e-postadress/telefonnummer med vår interna kundtjänst för att kunna upprätthålla utskick av nyhetsbrev. Vi delar inte din e-postadress/telefonnummer med tredje part.

Vilka rättigheter har du att påverka hur vi behandlar dina personuppgifter?

Enligt EU:s dataskyddsförordning (GDPR) har du vissa rättigheter avseende behandlingen av dina personuppgifter. Vi har beskrivit vilka rättigheter du har och vad de innebär nedan. För att utöva dina rättigheter är du välkommen att kontakta oss, se kontaktuppgifter ovan.

Återkalla ditt samtycke till utskick av nyhetsbrev

Om vi behandlar uppgifter om din e-postadress/telefonnummer med stöd av att du har lämnat ditt samtycke har du rätt att när som helst återkalla hela eller del av ett lämnat samtycke om behandling av dina personuppgifter. Återkallandet av samtycket gäller från och med dagen för återkallandet.

Rätt till tillgång

Du har rätt att få en bekräftelse på om uppgifter som rör dig behandlas samt tillgång till information om hur uppgifterna behandlas, t.ex. ändamålen med behandlingen och vilka kategorier av uppgifter som behandlingen gäller.

Rätt till rättelse

Du har även rätt att utan onödigt dröjsmål få felaktige-postadress rättad, samt genom att tillhandahålla information komplettera ofullständiga e-post/telefonnummer. E-post

Rätt till radering (rätten att bli bortglömd)

Du har rätt att begära radering av din e-postadress. Vinjournalen.se raderar dina personuppgifter på din begäran, under förutsättning att vi inte har en skyldighet att spara personuppgifterna i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR) eller annan lagstiftning.

Rätt till begränsning av behandling

Gäller inte hos oss då vi endast har din e-postadress/telefonnummer.

Rätt att invända mot behandling

Du har rätt att invända mot att dina personuppgifter behandlas för marknadsföringsändamål, vilket inkluderar profilering i den utsträckning som denna har ett samband med sådan direkt marknadsföring. Om du invänder mot marknadsföring och/eller profilering kommer din e-postadress/telefonnummer inte längre att behandlas för sådana ändamål.

Rätt att inge klagomål

Du har rätt att lämna klagomål till en behörig tillsynsmyndighet (utan att det påverkar något annat administrativt prövningsförfarande eller rättsmedel). Ett sådant klagomål lämnas med fördel till behörig tillsynsmyndighet som är Datainspektionen som du når via www.datainspektionen.se.

Rätt till dataportabilitet

Du har rätt att få ut de personuppgifter som rör dig som du har lämnat till oss i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format och har rätt att överföra dessa till en annan personuppgiftsansvarig (dataportabilitet) när:

• behandlingen grundar sig på ditt samtycke eller på ett avtal; och
• behandlingen sker automatiserat.

Du har rätt till överföring av personuppgifterna direkt från oss till en annan personuppgiftsansvarig när detta är tekniskt möjligt.

annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

senaste artiklarna