Rött vin från Chile

En komplett och uppdaterad vinguide för Chilenska Röda viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rött vin från Chile hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Röda Chilenska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Chilenska Röda viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Chilenska Röda viner.

Filter

Filters

 

Vintips Rött Vin från olika regioner i Chile

Röda viner från Chile

Chile är känt för sina eleganta och fylliga röda viner, som görs på en rad olika druvsorter, inklusive Cabernet Sauvignon, Carmenere och Syrah. Cabernet Sauvignon är det mest kända chilenska röda vinet och är känt för sin fylliga smak och smaker av svarta frukter och en antydan av kryddor. Andra chilenska röda viner inkluderar Carmenere, som har smaker av röda och svarta frukter, och Syrah, som har smaker av svarta frukter och en antydan av peppar. Chilenska röda viner lagras ofta i ekfat, vilket kan ge dem ytterligare djup och komplexitet. Dessa viner passar bra till grillat kött, matiga grytor och kryddiga rätter.

Tips – Vår Vinguide för Röda viner från Chile

Vanliga frågor om Rött Viner från Chile
 • Vilket är det mest populära röda vinet i Chile?

  Det är svårt att bestämma det mest populära rödvinet i Chile eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men ett av de populära rödvinerna i Chile är Cabernet Sauvignon.

 • Vilka regioner i Chile producerar röda viner?

  Några av de bästa röda vinerna i Chile produceras i Maipo Valley, Colchagua Valley, Cachapoal Valley, Casablanca Valley och Aconcagua Valley.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för röda viner i Chile?

  Några av de huvudsakliga röda druvsorterna i Chile är Cabernet Sauvignon, Carménère, Merlot, Syrah (Shiraz) och Pinot Noir.

 • Vilken typ av vin är Chile känt för?

  Chile är berömt för sin djärva och fruktiga Cabernet Sauvignon, samt dess uppfriskande vita viner som Sauvignon Blanc och Chardonnay.