Röda viner från Coquimbo

En komplett och uppdaterad vinguide för Rött vin från Coquimbo

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Coquimbo är en spännande vinregion i Chile. Vår vinguide om Rött vin från Coquimbo hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Röda Coquimbo viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Coquimbo Röda viner samt lätt hitta länkar till de främsta vinproducenter och vinimportörer av Röda viner från Coquimbo.

Filter

Filters

 

Alla Röda Viner från Coquimbo

Vintips Rött Vin från olika regioner i Coquimbo

Röda Viner från Coquimbo

Coquimbo är en vinregion i norra Chile som är mest känd för sina vita viner gjorda på druvsorten Chardonnay och röda viner gjorda på druvsorten Syrah. Regionen har ett torrt klimat och vinodlingarna ligger högt upp i bergen vilket ger vinerna en friskhet och elegans.

Tips – Vår Vinguide för Röda viner från Coquimbo

Vanliga frågor om Röda Viner från Coquimbo
 • Vilka är de främsta druvsorterna som används för att göra röda viner från Coquimbo, Chile?

  De främsta druvsorterna för röda viner från Coquimbo är Syrah och Cabernet Sauvignon, men de kan även innehålla Carmenere och Malbec.

 • Vilka är några kännetecken för röda viner från Coquimbo, Chile?

  Röda viner från Coquimbo kännetecknas ofta av sin fyllighet, fruktighet och kryddighet. De har mörka frukttoner som svarta körsbär och björnbär samt inslag av peppar och cederträ.

 • Vilka maträtter passar bra med röda viner från Coquimbo, Chile?

  Röda viner från Coquimbo passar bra med kötträtter som grillat nötkött, lammstek och vilt. De kan också komplettera smaken av hårdostar och charkuterier.

 • Vilka är några kända subregioner i Coquimbo för produktion av röda viner?

  Elqui Valley och Limarí Valley är två välkända subregioner inom Coquimbo som är kända för att producera kvalitetsröda viner.

 • Hur bör röda viner från Coquimbo serveras?

  Röda viner från Coquimbo bör serveras vid en temperatur på 16-18°C för att uppskatta deras smak och aromer på bästa sätt.