Hem » Vin & Mat » Sashimi med krispiga Four Cousins!

Sashimi med krispiga Four Cousins!

609 - Vinjournalen.se

Sashimi! Japanska fiskrätter kan man göra mycket gott av och du kan som här exempelvis som här ta tonfisk och äta den rå om du frusit ner den ordentligt till -18° i alla fall i några dagar, gärna 3-4 dagar. Det är det som gör att det blir Sashimi! Här en förrätt med tonfisk och ekologiska quinoapuffar av hel, ljus quinoa som är en riktig proteinbomb! Till denna asiatiska förrätt öppnar vi en flaska en fräscht och friskt vitt vin på en gammal fransk läcker druva!Four Cousins Crisp White | SB 5150 | Sydafrika| 69 kr

 Image Alt  - Vinjournalen.se

Den kända sydafrikanske producenten Van Loveren Family Vineyards har producerat detta krispiga vita vin främst på druvan Colombard med lite Chemin Blanc i en skön blandning. Det har vinet är en storsäljare internationellt och vi tycker att det är ett supertrevligt vardagsvin eftersom det har en låg alkoholhalt på 9,5 %. Fräscht, friskt och krispigt vin som verkligen gör skäl för namnet passar alldeles utmärkt till vår sashimi. Här får det liksom inte vara något vin som dominerar och Four Cousins Crisp White är en frisk fläkt som snyggt håller sig i bakgrunden. Gröna frasiga aromer av äpplen och citrus och stänk a syrliga krusbär med vita vinbär.

De fyra kusinerna i familjen Ratief för viner som slår stort och Four Cousins är en egen serie som blivit populära inslag eftersom de är moderna och inte så alkoholstinna. Men då kan ju detta företag göra lågalkoholviner som ändå smakar riktigt, riktigt läckert!


Sashimi på tonfisk med quinopuffar

Beräkna 1 tonfiskfilé per man frys den i 4 dagar.

Ta sedan ut den ur frysen, strö över lite havssalt, pressa citron över och tina i rumstemperatur några timmar.

2 dl ekologiska hela och ljusa quinoapuffar rostas mycket lätt i stekpanna utan olja. OBS att de lan poppa lite som popcorn så håll ett ock över för den korta stunden.  

  • tonfiskfiléer
  • färska dillkvistar
  • cocktailtomater
  • några inlagda feferoni
  • 2 citron

Lägg upp tonfisken och garnera med quinoapuffar och dill.

Dela tomater och skiva feferonin över sashimi.

Frågor och svar:

Vad är Sashimi?

Sashimi är en japansk fiskrätt som oftast serveras rå.

Hur gör man Sashimi på tonfisk?

För att göra Sashimi på tonfisk behöver man frysa ner tonfiskfilén till -18° i minst 3-4 dagar. Sedan tinar man filén i rumstemperatur och strör över lite havssalt och pressar citron över den.

Vad är quinoapuffar?

Quinoapuffar är rostade hela och ljusa quinoakorn som poppar lite som popcorn när man rostar dem. De är en riktig proteinbomb och passar bra som topping på Sashimi.

Vilket vin passar bra till Sashimi?

Ett fräscht och friskt vitt vin som inte dominerar passar bra till Sashimi. Four Cousins Crisp White från Sydafrika är ett bra val med sina gröna frasiga aromer av äpplen och citrus och låga alkoholhalt på 9,5%.

Hur kan man servera Sashimi på tonfisk?

Man kan servera Sashimi på tonfisk med quinoapuffar och dill som topping, samt cocktailtomater och inlagda feferoni som tillbehör.

Lite mer information om vin och fisk:


Dela med sig:

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.