Sashimi! Japanska fiskrätter kan man göra mycket gott av och du kan som här exempelvis som här ta tonfisk och äta den rå om du frusit ner den ordentligt till -18° i alla fall i några dagar, gärna 3-4 dagar. Det är det som gör att det blir Sashimi! Här en förrätt med tonfisk och ekologiska quinoapuffar av hel, ljus quinoa som är en riktig proteinbomb! Till denna asiatiska förrätt öppnar vi en flaska en fräscht och friskt vitt vin på en gammal fransk läcker druva!Four Cousins Crisp White | SB 5150 | Sydafrika| 69 kr

Den kända sydafrikanske producenten Van Loveren Family Vineyards har producerat detta krispiga vita vin främst på druvan Colombard med lite Chemin Blanc i en skön blandning. Det har vinet är en storsäljare internationellt och vi tycker att det är ett supertrevligt vardagsvin eftersom det har en låg alkoholhalt på 9,5 %. Fräscht, friskt och krispigt vin som verkligen gör skäl för namnet passar alldeles utmärkt till vår sashimi. Här får det liksom inte vara något vin som dominerar och Four Cousins Crisp White är en frisk fläkt som snyggt håller sig i bakgrunden. Gröna frasiga aromer av äpplen och citrus och stänk a syrliga krusbär med vita vinbär.

De fyra kusinerna i familjen Ratief för viner som slår stort och Four Cousins är en egen serie som blivit populära inslag eftersom de är moderna och inte så alkoholstinna. Men då kan ju detta företag göra lågalkoholviner som ändå smakar riktigt, riktigt läckert!


Sashimi på tonfisk med quinopuffar

Beräkna 1 tonfiskfilé per man frys den i 4 dagar.

Ta sedan ut den ur frysen, strö över lite havssalt, pressa citron över och tina i rumstemperatur några timmar.

2 dl ekologiska hela och ljusa quinoapuffar rostas mycket lätt i stekpanna utan olja. OBS att de lan poppa lite som popcorn så håll ett ock över för den korta stunden.  

  • tonfiskfiléer
  • färska dillkvistar
  • cocktailtomater
  • några inlagda feferoni
  • 2 citron

Lägg upp tonfisken och garnera med quinoapuffar och dill.

Dela tomater och skiva feferonin över sashimi.


Lite mer information om vin och fisk:


Dela med sig:

Vinjournalen.se rekomenderar

Caveau des Jacobins Chardonnay

Caveau des Jacobins Chardonnay

Artikel:2292Volym:750 ml
Pris135 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionJura och SavoieÅrgång2020ProducentCaveau des Jacobins/Chateau BéthanieDruvor100 % ChardonnayAlkohol13 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy