Maträtter som gör ditt Bordeauxvin ännu bättre

Alldeles för många tror att, för att ett vin ska passa bra till en maträtt, så måste det vara dyrt. I sådana fall kanske man också tror att endast dyra maträtter passar till röda viner från Bordeaux. Tursamt nog är inte alla röda viner från denna region i Frankrike dyra och alla passar till en mängd olika typer av mat.

Populära matsorter att servera till rödvin från Bordeaux:

  • I stort sett alla sorters ostar passar bra till röda viner från denna region.
  • Filet mignon, råbiff, lamm, anka och vilt.
  • Kryddstarka asiatiska och indiska maträtter är perfekta.

När du ska matcha vin och mat är det viktigt att tänka på vinets syra och alkoholhalt. Mäktiga och smakrika maträtter behöver ett fylligt vin, eller ett med hög alkoholhalt, för att komplettera rätten. Den höga syrligheten hos vissa rödviner kan hjälpa till att rensa paletten mellan tuggorna av en måltid med rejäla såser.

Det som också är viktigt att tänka på när du undrar vilket rött vin från Bordeaux som ska serveras till en måltid är om du vill att vinet ska komplettera eller vara en kontrast till rättens smaker. Kompletterande viner kommer att matcha rättens smaker och förstärka dem utan att vara övermannande. Kontrasterande viner låter dig uppleva kontrasten mellan vinets och matens smaker och njuta av båda.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vinjournalen Nyhetsbrev

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •