Bordeauxviner är resultatet av en omsorgsfull blandning av Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc-druvor. Cabernet Sauvignon är en vitvinsdruva, men Cabernet Franc och Merlot används för den röda färgen och de djupare smakerna som associeras med de renommerade vinerna.

Andra typer av Bordeauxviner är:

  • Merlot
  • Médoc
  • Margaux
  • Saint-Emillion

Varje vin bidrar med sina egna unika smaker och distinkta personlighet till utbudet av vinsorter från Bordeaux. Exempelvis anses Médoc-vinerna vara bland de sköraste i regionen. Saint-Emillionviner är oftast färdiga först, då de mognar tidigare än andra sorter i området.

Om du är ute efter ett unikt vin är Barsac Bordeaux-viner kraftfulla och fruktiga. Till skillnad från många andra viner från området är Barsac-vinerna vita. De görs från Cabernet Sauvignon, Muscadelle och Sémillion-druvor. Druvornas starka smaker döljer smaken av alkohol i vinet.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy