Bordeauxviner är resultatet av en omsorgsfull blandning av Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc-druvor. Cabernet Sauvignon är en vitvinsdruva, men Cabernet Franc och Merlot används för den röda färgen och de djupare smakerna som associeras med de renommerade vinerna.
Andra typer av Bordeauxviner är:
- Merlot
- Médoc
- Margaux
- Saint-Emillion
Varje vin bidrar med sina egna unika smaker och distinkta personlighet till utbudet av vinsorter från Bordeaux. Exempelvis anses Médoc-vinerna vara bland de sköraste i regionen. Saint-Emillionviner är oftast färdiga först, då de mognar tidigare än andra sorter i området.
Om du är ute efter ett unikt vin är Barsac Bordeaux-viner kraftfulla och fruktiga. Till skillnad från många andra viner från området är Barsac-vinerna vita. De görs från Cabernet Sauvignon, Muscadelle och Sémillion-druvor. Druvornas starka smaker döljer smaken av alkohol i vinet.