Bordeauxviner är resultatet av en omsorgsfull blandning av Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc-druvor. Cabernet Sauvignon är en vitvinsdruva, men Cabernet Franc och Merlot används för den röda färgen och de djupare smakerna som associeras med de renommerade vinerna.
Andra typer av Bordeauxviner är:
- Merlot
- Médoc
- Margaux
- Saint-Emillion
Varje vin bidrar med sina egna unika smaker och distinkta personlighet till utbudet av vinsorter från Bordeaux. Exempelvis anses Médoc-vinerna vara bland de sköraste i regionen. Saint-Emillionviner är oftast färdiga först, då de mognar tidigare än andra sorter i området.
Om du är ute efter ett unikt vin är Barsac Bordeaux-viner kraftfulla och fruktiga. Till skillnad från många andra viner från området är Barsac-vinerna vita. De görs från Cabernet Sauvignon, Muscadelle och Sémillion-druvor. Druvornas starka smaker döljer smaken av alkohol i vinet.
Vinjournalen Rekommenderar
Château Haut Brandey
Ett ekologiskt, modernt och för ursprunget generöst fruktigt vin med inslag av körsbär, svarta vinbär, vanilj, choklad och örter. Vinet kommer från vingårdar som ligger bland kullar av lera och kalksten inom Entre-Deux-Mers i byn Sainte-Radegonde, ca 45 km öster om staden Bordeaux
Artikelnummer: 3156
Typ: Rött Vin, Vin
Land: Bordeaux, Frankrike
Alkohol: 12,5 %
Pris: 119 Kr.