Bordeaux är mer än bara Bordeauxviner

Bordeauxviner är resultatet av en omsorgsfull blandning av Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc-druvor. Cabernet Sauvignon är en vitvinsdruva, men Cabernet Franc och Merlot används för den röda färgen och de djupare smakerna som associeras med de renommerade vinerna.

Andra typer av Bordeauxviner är:

  • Merlot
  • Médoc
  • Margaux
  • Saint-Emillion

Varje vin bidrar med sina egna unika smaker och distinkta personlighet till utbudet av vinsorter från Bordeaux. Exempelvis anses Médoc-vinerna vara bland de sköraste i regionen. Saint-Emillionviner är oftast färdiga först, då de mognar tidigare än andra sorter i området.

Om du är ute efter ett unikt vin är Barsac Bordeaux-viner kraftfulla och fruktiga. Till skillnad från många andra viner från området är Barsac-vinerna vita. De görs från Cabernet Sauvignon, Muscadelle och Sémillion-druvor. Druvornas starka smaker döljer smaken av alkohol i vinet.

Château Haut Brandey

Ett ekologiskt, modernt och för ursprunget generöst fruktigt vin med inslag av körsbär, svarta vinbär, vanilj, choklad och örter. Vinet kommer från vingårdar som ligger bland kullar av lera och kalksten inom Entre-Deux-Mers i byn Sainte-Radegonde, ca 45 km öster om staden Bordeaux

Artikelnummer: 3156

Typ: Rött Vin, Vin

Producent:Chateau Haut Brandey

Land: Bordeaux, Frankrike (Bordeaux)

Alkohol:12,5 %

Pris:90 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna