Marinerad kotlett, rostade primörer och smakfulla District 7

Smarrigt och enkelt! Grilla kotletter med sting och känn hur doften av ingefära, apelsin och vitlök sprider sig. Rosta fräscha sommarprimör till och servera en Pinot Noir. District 7 från Monterey är god och örtig till kotletten och de rostade grönsakerna. Du gör en sommarens marinad några timmar innan, sen fixar grillen resten.

Marinerad kotlett, rostade primörer

kotlett1Börja med marinaden till 6 kotletter

  • riv 4 cm färsk skalad ingefära på ett rivjärn och finhacka 2 vitlökar
  • riv skalet på en apelsin och pressa ut saften
  • blanda med 1/2 dl rapsolja, 2 msk flytande honung och lite soja
  • krydda med paprikapulver, salt och peppar

Bland ihop alltihop och lägg marinaden i en plastpåse tillsammans med kotletterna, förslut och skaka runt. Lägg in kotletterna några timmar i kylskåp, vänd på påsen ibland så köttets alla ytor blir marinerade.

Ta gärna ut köttet ur kylan någon timme innan du grillar.

primorerRostade primörer

På en grillbricka kan du ansa, skära och rosta alla primörer som morötter, rödbetor, haricots verts, delade små färskpotatisar, champinjoner, vårlök, broccoli – ta vad du känner för – och blanda färger så det ser riktigt gott ut. Slunga grönsakerna i lite rapsolja och krydda med timjan eller rosmarin, salt och peppar.

District7Vintipset: Kaliforniska District 7, 2013

  • Producent: Scheid Family Wines
  • Region: Monterey, Kalifornien
  • Druva: Pinot Noir
  • Artikel nr: 6578
  • Pris: 119 kr

Denna prisvärda och snygga Pinot Noir har fått en rad utmärkelser genom åren, bland annat guld i San Diego International Wine Competition och silver i Challenge Wine Competition. District 7 är ett av de mest populära vinerna från Monterey. Nu finns den i Systembolagets fasta sortiment.

Ett trevligt vin i den elegantare stilen. En torr och snygg Pinot Noir när den är som bäst, fyllig, nyansera och kryddig som får en att längta till en sommarkväll vid grillen! Rostad fatkaraktär med mycket fruktsmak, stramt och balanserat. Här finns inslag av jordgubbar, sandelträ, körsbär, kaffe och pomerans. Friskt och spänstigt med bra avslut som passar väl till marinaden och till sommarens grillrätter.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •