Varför inte bjuda mamma på lunch med quiche på lax och en frisk och krispig Riesling? Mycket godare än så kan det ju faktiskt inte bli på Mors dag. Man kan använda rökt lax till väldigt mycket. Vi har lagat en quiche med lax och getost, men du kan även använda ingredienserna till enkel aptitretare som bruschetta med getost och lax, göra en snabbpasta med lite grädde och ärtor eller en omelettrulle och servera på en skiva gott rågbröd.
Lorch Riesling Graf von Kanitz
SB 3705 |Tyskland | Rheingau | 147 kr
En druvtypisk och ekologisk kvalitetsriesling som Lorch Riesling Graf von Kanitz som är så prisvärd och fräsch blir en riktig fullträff till laxquichen på Mors dag. Denna aromatiska Riesling är ett fantastiskt matvänligt vin som passar till god fisk men även till ljust kött som en kyckling caprese eller kryddiga asiatiska rätter, exempelvis.
Lorch Riesling är en Riesling när den är som bäst och kommer från den traditionella risesling-regionen Rheingau. Vinet har en utmärkt struktur och fin balans, en trevlig Riesling som har extra allt: aromatiska druvor, mineraliska toner, en krispig och fräsch Riesling med en läcker smak laddad med toner av äpplen, citrus, mineral och örter samt en kort rökton och en fin, druvig längd i finishen.
Lorch Riesling har fått suveränt bra kritik i såväl Sverige som internationellt och finns i 127 systembutiker över hela landet.
Quiche med lax, getost, potatis, vårlök och persilja
Denna Mors dagsquiche är enkel och verkligen inte komplicerad att laga. För att göra den lite mer matig kokade vi snabbt upp några potatisskivor som vi fyllde med.
- 1 färdig pajdeg
- 4 ägg
- 2 dl vispgrädde
- salt
- 1-2 rökt lax, skuren i kuber
- 1 stor skivad potatis
- 1 skiva smulad getost
- färsk hackad persilja
- 1 skivad vårlök
Smula, hacka och skiva ingredienser.
Värm ugnen till 200°.
Lägg den färdiga pajdegen i en pajform.
För att den inte ska bli brun så koka snabbt upp den skivade potatisen i några minuter och låt den sen rinna av i ett durkslag.
Vispa ihop äggen med grädden och lite salt och hackad persilja.
Fyll pajen med getosten och vårlöken, lägg på potatisskivorna och häll över äggblandningen,
Lägg på laxbitarna och ställ in pajen i ugnen i 30-35 minuter.
Garnera med fräsch persilja och vårlök innan servering.
Fler maträtter som vi kombinerat med Riesling: