Grillad T-bone med det sensuella röda Cave Kouroum

Cave Kouroum är ett helt otroligt sensuellt vin och vi får tycka, för att inte säga riktigt sexigt vin, från Libanon. Och vad ska vi äta till detta så här sista dagen innan nyårsafton? Jo, vi valde att grilla en T-bone steak med sötsur senapsdipp. Så här gjorde vi:

Cave Kouroum Petit Noir 2014 

Libanon, Bekaadalen | art.nr 12501| Syrah, Carignan, Grenache, Cabernet Sauvignon, Cinsault | 99 kr

I Libanon och hjärtat av Bekaadalen på sluttningen av Baroukberget ligger byn Kefraya som sedan många årtionden är känd som den största leverantören av druvor som används för vinproduktion i Libanon.

Bara druvblandningen i Cave Kouroum är så avstämd att den ger en fin fruktig ton till vinet och gör det till ett fantastiskt fint komplext vin. Visst är detta fortfarande ett ungt vin, men med fin potential och det kan lagras i upp till 5 år. Tanninerna kan fortfarande uppfattas som aningens sträva, så lufta vinet minst sådär 40 minuter och dekantera om du vill.

Fruktigheten är konstant och dominant, här hittar man en bra balans mellan smaker av mörka frukter som körsbär och björnbär och häftiga toner av torkade örter, maffiga kryddiga inslag med ett stänk av lakrits.  Allt mycket väl avrundat och ger en fin balans till detta fint ljusa granatfärgade vin. Druvorna är handplockade och Cave Kouroum har definitivt korats av oss som ett spännande vin år 2017 bland viner för omkring för hundralappen. Finns i 129 systembutiker runt om i landet.

Grillad T-bone steak

Fruktigheten är konstant och dominant, här hittar man en bra balans mellan smaker av mörka frukter som körsbär och björnbär och häftiga toner av torkade örter, maffiga kryddiga toner med ett stänk av lakrits.  Allt mycket väl avrundat och ger en fin balans till detta fint ljusa granatfärgade vin. Druvorna är handplockade och Cave Kouroum har definitivt korats som ett spännande vin 2017 bland viner för omkring för hundralappen. Finns i 129 systembutiker runt om i landet.

Grillad T-bone steak i 3 enkla steg!

med senapsdipp med ton av honung och grillade grönsaker

1.Grilla T-bone stekarna cirka 4-5 minuter på varje sida, antingen i grillen i ugnen eller i en grillpanna. När det är någon minut kvar av grillningen på varje sida så krydda och pensla köttet med din favoritmarinad.

2.Medelhavets grönsaker tillsammans med en eller två potatisklyftor är riktigt gott till som exempelvis: zucchini, aubergine och gärna en hel vitlök. Skär av c:a 1/3 av hela vitlöken en bit ner över klyftorna, men ta inte loss dessa. Lägg vitlöken i grillfolie och häll några droppar olivolja över. Stäng folien och grilla i ugnen tillsammans med grönsakerna på 200° c:a 15-20 minuter. Glöm inte salta och peppra grönsakerna innan du grillar och ta några gärna några droppar balsamvinäger över.

3.Den goda senapsdippen med honung för du genom att röra ihop 3 msk grovkornig söt och stark senap med 2 msk honung, en nypa chipotle (eller kajennpeppar) med 1 dl crème fraîche och ½ dl vispgrädde. Salta och peppra lite.

 

Här hittar du fler recept med lyxkänsla och vintips:  

  • 2
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  

Lacourte Godbillon

Denna rosé champagne har en härlig ljus- laxrosa färg, med en intensiv doft av röda fruktaromer (svarta vinbär och smultron). Champagnen har en riklig smak av röda frukter samt en viss sötma och en frisk och elegant eftersmak.

Artikelnummer: 7611

Typ: Champagne, Rosé Vin, Vin

Producent:Lacourte-Godbillon

Land: Champagne, Frankrike (Champagne)

Alkohol:12 %

Pris:275 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
  • 2
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
  •