Hem » Vin Fakta » Göteborg Vin & Deli – från vin & drinkar till oliver & lakrits

Göteborg Vin & Deli – från vin & drinkar till oliver & lakrits

143 - Vinjournalen.se

Den 20-21 april är Göteborgs stora vin- och delikatessmässa tillbaka för fjärde året i rad under Svenska Mässans tak. Mässan har blivit en klar favorit hos vinälskare och redan nu förväntas besöksrekord. Här får besökarna möjlighet att träffa producenter, sommelier, importörer och andra kunniga vinrepresentanter från hela världen. Dessutom finns ett brett utbud av delikatesser som chark, ost, oliver, choklad och lakrits.

 Image Alt  - Vinjournalen.se

Årets mässa förväntas bli ett rekordår med över 6 000 sålda biljetter hitintills. Det kommer att finnas över 85 utställare på plats som vill lyfta fram sina kvalitativa dryck- och delikatessprodukter.

Vad händer på mässan i år?

I år erbjuder mässan ett intressant och mångsidigt provningsprogram där alla vinälskare har något att hämta. Besökarna kan bland annat lära sig hur man kombinerar vin med mat, skillnaden på fylliga och lätta viner eller varför inte träffa en vinbonde från Österrike?

En nyhet för i år är en ny form av provning, så kallade speedtastings. Precis som det låter så är det kortare provningar direkt på mässgolvet där deltagarna har hörlurar på sig och blir guidade av vinkännare från våra utställare.

Deltävlingen Pizza Champion Cup är tillbaka även i år och kommer att pågå under fredagen. Här kommer några av Sveriges duktigaste pizzabagare tävla i kategorier så som bäst val av råvaror, bakat med kärlek, bäst ostblandning, bäst tomatsås, bäst och frasigast pizzabotten och mest uppfinningsrik pizza. Detta är en av två deltävlingar i Sverige och förstaplatsvinnaren i Sveriges bästa gourmetpizza kommer vinna hotell & flyg till Parma i Italien (2019) för att tävla vidare i finalen i det officiella pizzabaknings-världsmästerskapet.

Även i år ska årets bartender koras under Göteborg Vin & Deli och tävlingen kommer att pågå under lördagen. Här gör några av Sveriges bartenderelit upp om titeln Årets Bartender 2018 och prestationerna bedöms av en meriterad jury bestående av kända svenska dryckesprofiler. Årets tema på tävlingen är ”Din storsäljare.”

På hemsidan kan du läsa mer och boka biljett  https://vinochdeli.se/

Ladda upp med lite drinkkunskap innan:

Frågor och svar:

När äger Göteborg Vin & Deli rum?

Göteborg Vin & Deli äger rum den 20-21 april under Svenska Mässans tak.

Vad kan besökarna förvänta sig på mässan?

Besökarna kan förvänta sig att träffa producenter, sommelier, importörer och andra kunniga vinrepresentanter från hela världen. Dessutom finns ett brett utbud av delikatesser som chark, ost, oliver, choklad och lakrits.

Hur många utställare kommer att finnas på mässan?

Det kommer att finnas över 85 utställare på plats som vill lyfta fram sina kvalitativa dryck- och delikatessprodukter.

Vad är en speedtasting?

En speedtasting är en ny form av provning på mässan där deltagarna har hörlurar på sig och blir guidade av vinkännare från utställarna.

Vad är temat för årets bartender-tävling?

Temat för årets bartender-tävling är ”Din storsäljare”.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.