Södra Italiens vindistrikt

stad i vinregionen abruzzo i Italien

Abruzzo

Abruzzo är en region som förenar de böljande kullarna i Toscana, charmen på gatorna i Venedig, drömstränderna på Sardinien, de snöiga bergen i Sydtyrolen, Apuliens vin och de mest fantastiska pastarätterna från Rom! Provinsen vid den italienska Adriatiska kusten betraktas fortfarande som ett insidertips, vilket betyder att du kan förvänta dig en drömupplevelse inklusive Dolce Vita vid Medelhavet, men med förbehållet att vissa äventyrsfaktorer har gått förlorade till turismen.

DOC- och DOCG-viner står för endast 9% av den totala produktionen av vitt vin här, Totalt produceras det 1 DOCG, 8 DOC-viner och 8 IGT i området.

Vitvinsdruvor

– Coccociola

– Pecorino

– Trebbiano

– Chardonnay

– Sauvignon Blanc

Rödvinsdruvor

– Montepulciano

– Barbera

– Ciliegiolo

– Merlot

– Pinot Nero

Vintyper

– Montepulciano d’Abruzzo – fruktiga aromer och sammetsaktig konsistens.

– Cerasuolo d’Abruzzo DOC är en rik roséversion av Montepulciano.

– Trebbiano d’Abruzzo och Pecorino några lokala druvor som används för att göra vitt vin.

Karta laddas upp

Agriverde, producerar bland de 50 bästa vinerna i världen

Agriverde-vinodlingen ligger i Villa Caldari, i Ortona, i Abruzzo-regionen i Italien, de odlar med hjälp av ekologiska jordbruksmetoder i vingårdarna. Det är en certifierad ekologisk vingård och vin härifrån valdes av teamet Ferrari för att skåla för segern i Formel 1 Grand Prix. Det unika vinet från Agriverde – Plateo är bland de 50 bästa vinerna i världen.

Omgiven av det pittoreska landskapet är gårdens källare konstruerad med tanke på bioarkitekturens principer. Med full respekt för naturen har ägaren använt trä, stål och glas för att etablera källaren och har använt miljövänliga färger och lim. Elektriska system är skyddade mot magnetfält. Källaren består av ett stort underjordiskt rum, utrustat med luftkonditioneringsapparater, för att ge en kontrollerad och effektiv atmosfär för vila och åldrande av viner i fat och mindre tunnor.

Agriverde använder biometoder för att odla ett stort antal druvor. Några av de högkvalitativa vinstockarna som de odlar är Montepulciano, Trebbiano, Cerasuolo och Pecorino. Ägaren planterar också fruktiga Passerina, Cococciola, Cabernet Sauvignon och Chardonnay inom Abruzzo DOC och IGP-regionerna. Under skörden använder de bara manuella metoder för druvplockning för att välja ut de bästa druvorna för att producera röda, vita och roséviner av hög kvalitet, tillsammans med toppklassen av mousserande viner.

Vinprovning och rundtur på Agriverde kostar 15 Euro

Basilicata

Du kommer inte hit av en slump. För denna region bestämmer du dig bara om du vill ha en helt annan upplevelse, där du lär känna platser vars tystnad, färger, dofter och aromer låter den hektiska takten i det moderna vardagen glömmas och ge ett unikt intryck.

De trädbevuxna bergen är fulla med små imponerande byar, av vilka några är på mer än 1000 meters höjd. Ren luft, enkla smaker och naturliga skönheter förenas här med historiska vittnesmål som tillfredsställer varje törst efter kunskap.

en av de minsta vinodlingsregionerna i Italien och här finner dubland de högsta vingårdarna i Europa; vissa ligger över 1000 meter över havet. området har 1 DOCG och 4DOC viner.

Rödvinsdruvor

 • Aglianico
 • Sangiovese
 • Cabernet Sauvignon
 • Malvasia Nera di Basilicata

Vitvinsdruvor

 • Malvasia Bianca di Basilicata

Aglianicodruvan är stjärnan i vinet Aglianico del Vulture.

Här finner du Terre dell’Alta Val d’Agri, tillverkad med ursprungliga sorter som Malvasia Bianca, Malvasia Nera och Moscato Bianco (di Basilicata), samt Aglianico, Primitivo och Sangiovese.

Matera producerar tre röda, två fortfarande vita och ett mousserande vin. De röda är Rosso, Primitivo och Moro, och de vita är Greco, Bianco och Spumante. Det mousserande vinet produceras genom naturlig rfermentering, och vinframställningsprocessen genomförs helt i denna provins; kommer under Matera DOC

Karta laddas

Cantine Del Notaio, producent av många prisbelönta viner

Cantine del Notaio ligger i hjärtat av Basilicata, en vacker region omgiven av skogar och berg i södra Italien. Det täcker ett land på 40 hektar över de fem provinserna Vulture för produktion av många prisbelönta viner på gården.

Casana, vingården i Cantine del Notaio, ligger i Maschito-provinsen. Några av druvplantorna i vingårdarna är från 1960, medan de andra bårjade odlas 2003. Gerardo odlar ett brett sortiment av vinstockar, främst Aglianico del Vulture. Tillsammans med det odlar han Moscato, Malvasia, Chardonnay och Sauvignon av hög kvalitet. En del av odlingslandet ägnas åt olivplantagen. Olivlundarna inkluderar Rotondella och Ogliarola del Vulture. Med sina värdefulla druvor och oliver producerar Gerardo högklassiga röda, vita och roséviner, tillsammans med högklassiga dessert, mousserande, berikade viner och läcker extra jungfru olivolja.

Vinodlingens källare har renoverats, och den är fullpackad med stora ek-fat i trä och tunnor för förfining och korrekt åldrande av vinerna. Pressningen av druvorna sker i fat och med kvarnstenar tillsammans med stora tankar för jäsning. Om du känner för att besöka cantinan kostar rundtur och vinprovning 12 Euro.

Terra Dei Re, där två bröder uppfyller moderns dröm

I hjärtat av Aglianico del Vulture är Terra dei Re underbart beläget i Basilicata, en region omgiven av böljande kullar och skogar i södra Italien. Vinodlingen ligger en kort bilresa från Lakes Monticchio.

Vingårdarna sträcker sig över ett område på 31 hektar i regionerna Barile, Rapolla, Melfi och Rionero. Dessa områden är lämpliga för produktion av Aglianico del Vulture DOC-viner av högsta kvalitet, som Piano di Carro, Macarico, Colignelli och Calata Delle Brecce. De flesta av vinodlingarna är 40 år gamla med en densitet på cirka 9000 druvor per hektar. Tillsammans med Aglianico del Vulture odlar Leone-bröderna fruktiga Pinot Nero, Malvasia Bianca.

Terra dei Res vinframställning startades av Guiseppe Nigro, farfar till Leone-bröderna – dagens ägare av gården, i mitten av 1800-talet. Senare i mitten av 1900-talet stängdes vinframställningen på grund av ekonomiska kriser inom vinsektorn. Sedan dess bodde Leone-brödernas mor där med hopp om att hennes söner en dag skulle starta om familjetraditionerna som de så småningom gjorde. År 2000 återupptog bröderna familjeföretaget och grundade gården – Terra dei Re.

Gårdens har nybyggda vinkällare på fyra hektar, beläget i den vackra provinsen Rionero i Vulture – Basilicata. Med modern teknik, i kombination med konventionella metoder, producerar ägaren röda och vita viner av hög kvalitet, tillsammans med söt dessert och mousserande viner under statusen Basilicata DOCG, DOC och IGP. Åldring och förfining av dessa läckra viner äger rum i trä ekfat och ektunnor. Om du vill se ägorna och provsmaka vinet kostar det 9 Euro.

Calabria

Oliv- och apelsinlundar gör det kalabriska landskapet karakteristiskt och unikt. Kalabrien har mer än 700 kilometer kustlinje och ligger mellan två hav, Joniska havet och Tyrreniska havet. För naturälskare och strandgäster är det ett riktigt paradis. Dessutom, med över 300 soliga dagar årligen, är regionen också en av de soligaste på den europeiska kontinenten. Grovt bergslandskap, historiska platser, vackra vikar och breda tallskogar kan utforskas i den underbara regionen Calabria. Dessutom är regionen mycket erfaren när det gäller vinproduktion eftersom vin tillverkats här sedan antiken.

I området finns 9000 hektar vinstockar, 90 procent av allt vin som produceras är rödvin. I området produceras, 9 DOC och 11 IGT.

Rödvinsdruvor

Aglianico
Alicante
Barbera
Cabernet Franc

Vitvinsdruvor

Ansonica
Chardonnay
Greco Bianco
Guardavalle
Guarnaccia
Mantonico

Den främsta druvsorten för rött vin är den inhemska Gaglioppo
De vita vinerna är vanligtvis tillverkade av en mängd olika Greco.
Viner som använder internationella sorter som Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc blir också allt populärare.

Karta laddas

Statti, med vinframställning sedan 1700-talet

Statti Estate ligger i Lamezia Terme i Kalabrien och är hem för några fantastiska viner i regionen. Familjen Statti, en väl respekterad familj i regionen, har ägt denna mark sedan 1700-talet och har spelat en viktig roll för kalabriska ekonomin. Idag odlar de mer än 500 hektar mark och producerar olivolja, vin och mjölk av utmärkt kvalitet.

De äger över hundra hektar som är idealiskt belägna med vingårdar där de odlar sina druvor. De anser att de bästa bästa vinerna tillverkas i vingården så att de har ägnat mycket åt att hantera sina vingårdar på bästa sätt. De odlar olika lokala och internationella druvsorter som Gaglioppo, Greco, Greco Nero, Mantonico, Magliocco Canino, Cabernet Sauvignon, Chardonnay och Merlot i sina vingårdar. Dessa druvor som de odlar i vingårdarna bearbetas på vingården för att producera ett brett utbud av röda, vita, rosé, mousserande och dessertviner. De följer traditionella metoder som gått genom generationer blandade med moderna tekniker för sin vinframställning.

De har arbetat för hållbarhet och miljöskydd. De använder biogas och annan förnybar energi för hela gården. De är stolta över att vara banbrytande när det gäller att anta synen på miljöhållbarhet i regionen. Du måste besöka deras gård om du vill se hur företaget har blivit självförsörjande. Du kan besöka vingården och smaka på vinerna men du får också chansen att se deras olivproduktion och boskap. Besöket kostar 20 Euro.

Tenute Pacelli, en vingård driven av kvinnor

 Tenute Pacelli liggerr i regionen Malvito och hanteras av kvinnorna i familjen. Denna unga familjevingård omges av en charmig sluttning i Cosneva-provinsen. Gårdens specialitet är dess ekologiska röda viner som är kända över hela världen.

Ägandet till Tenute Pacelli tillhör Clara, tillsammans med hennes döttrar Laura & Carla. Clara hanterar den kommersiella delen och Carla och Laura hanterar kommunikationen mellan olika distributörer. Tenuta Pacelli består av flera bostäder bland vingårdar och olivlundar. De har rymliga inredningar och moderna faciliteter för att göra gästerna mer avkopplande.

En grupp vingårdar, utsträckta över en grön sluttning, täcker ett landområde på 10 hektar där ägarna odlar ett stort utbud av druvor, både inhemska och internationella vinstockar. De använder inte någon farlig kemikalie under odlingen av druvor. De ursprungliga vinstockarna inkluderar fruktig Magliocco Dolce, Calabrese och Greco Bianco, medan den nationella sorten omfattar Sangiovese, Trebbiano och Barbera. Deras internationella vinstockar består av Cabernet Sauvignon, Merlot och Syrah, odlade med ekologiska jordbrukstekniker. De producerar högkvalitativa röda, vita och mousserande viner, i kombination med fräscha dessert och roséviner.

Tenute Pacelli odlar också 2000 olivplantor som är 15 år gamla från vilka de producerar ekologisk extra jungfruolja. Olivsorten de odlar inkluderar Roggianella, Carolea och Ogliarola Messines. Arbetet i det privata oljebruket drivs av polära paneler, en naturlig energiresurs, för att visa ekologiskt respekt för moder natur. Rundtur med viprovning kostar 30 Euro.

Campania

Citronträdgårdar och olivlundar sträcker sig över landskapet när du närmar dig det majestätiska berget Vesuvius.

Regionen Campania ligger i södra Italien och är världsberömt för sina många attraktioner: Amalfikusten, Sorrento, Positano, Ravello, Ischia, Capri, Neapel, Vesuvius och de två arkeologiska platserna i Pompeii, Herculaneum och de grekiska templen i Paestum. Historien för denna del av Italien är fascinerande.

Det milda klimatet, den natursköna skönheten, det historiska och kulturella arvet samt det konstgjorda och kärleksfulla köket gör Campania till ett mycket livligt område.

70 procent av den totala mängden producerat vin är rödvin. vissa vingårdar ligger 700-800 meter över havet. I området produceras 4 DOCG, 15 DOC och 10 IGT.

 • Taurasi DOCG, som är tillverkad av Aglianico druva, för rött vin
  • DOCG Taburno som är fylliga, färgintensiva och aromatiska röda viner. många inhemska druvsorter som Asprinio, Biancolella, Coda di Volpe och Piedirosso.

Rödvinsdruvor

– Aglianico

– Barbera

– Greco Nero

– Piedirosso

– Primitivo

– Sangiovese

Vitvinsdruvor

– Asprinio

– Coda die Volpe

– Falanghia

– Fiano

– Greco die Bianco

 • Taurasi DOCG, som är tillverkad av Aglianicodruvan, för rött vin.
 • DOCG Taburno är fylliga, färgintensiva och aromatiska röda viner.
 • Många inhemska druvsorter som Asprinio, Biancolella, Coda di Volpe och Piedirosso. Totalt har området 4 DOCG, 15 DOC och 10 IGT
Karta laddas ner.

Cantine Astroni, ligger i Italiens naturliga oas

Cantine Astroni

Cantine Astroni, född i hjärtat av de flegraiska fälten, ligger på de yttre sluttningarna av Astroni-kratern. Det är lokaliserat mellan Neapel och Pozzuoli, enligt WWF Italiens naturliga oas. I detta hörn av ett unikt land kysst av havet, inspirerat av den vulkaniska elden och omfamnat av myter, är Astroni-vingården engagerad i att skydda, förbättra och främja det stora enoiska arvet som lämnats av dess förfäder.

Varchetta-familjens vinproduktionshistoria är över ett sekel gammalt. Vincenzo Varchetta, ägare av vingården 1892, utökade familjeföretaget genom att införa vin i en blomstrande kommersiell verksamhet. Don Giovanni, son till Vincenzo, fortsatte sin fars arbete och involverade sina barn och barnbarn i vinbranschen. Han är en expertkännare. Senare under 1999 etablerade familjen Varchetta Cantine Astroni, som utövar vinproduktion med både traditionella och moderna metoder. För närvarande är Cantine Astroni inte bara konsten att producera vin utan också kultur och gästfrihet.

Cantine Astroni odlar unika vinstockar i sina fyra vingårdar, som täcker ett land på 12 hektar. De odlar Falanghina och Piedirosso av hög kvalitet med största omsorg och passion. Vinodlingen producerar prisbelönta röda och vita viner, tillsammans med läckra mousserande viner.

Vill du njuta av utsikten över den frodiga landsbygden som omger vingården i kombination med en unik vinprovningstur? Du kan planera en kort resa till Cantine Astroni. Rundtur på gården och inklusive vinprovning kostar 20 Euro.

Sorrentino Vesuvio, femte generationens vinodlare

Sorrentino Vesuvio

Sorrentino Vesuvio ligger i Vesuvio nationalpark, i Campania-regionen, i sydvästra Italien. Vinodlingen ligger en kort bilresa från Boscotrecase-provinsen. Vinodlingens frodiga vingårdar och vackra olivlundar täcker över 35 hektar mark. Idag driver femte generationen av familjen vinproduktionsprocessen på Sorrentino Vesuvio.

Paolo Sorrentino och hans fru Angela är skaparna och grundarna av Sorrentino Vesuvio vingård. Gårdens historia går tillbaka till 1800-talet då Bengina, farmor till Paolo, återupptäckte sin passion för odling av mark och vin. Hon startade familjeföretaget för vinproduktion under andra världskriget. Tillbaka i tiden bevarade hon fastigheten, med namnet Moggio, för odlingen av den inhemska vinrankan och olika sorter av frukt och grönsaker. På 90-talet utvidgade Paolo vinavdelningen genom att genomföra vingårdens ekoturism.

Produktionspersonalen tar väl hand om gamla traditioner och modern forskning för att odla ett brett spektrum av vinstockar. De skördar manuellt vinstockarna i de ventilerade lådorna och bibehåller det unika i familjens traditionella metoder för att samla druvor. De är rika kultivatorer av sällsynta Caprettone, Catalanesca och Falanghina, tillsammans med avancerade Piedirosso, Aglianico. På Sorrentino Vesuvio producerar ägaren rika, vita och roséviner av hög kvalitet, i kombination med någon sällsynt dessert och mousserande viner.

Om du vill uppleva den vackra och intima vinvärlden, kan du planera en kort resa och njuta av smaken av läckra viner från Sorrentino Vesuvio. En tur på ägorna, kombinerad med vimprovning kostar 30 Euro.

Tenuta Leonardo, en vinproducent värdig guld

Tenuta Leonardo

Tenuta Leonardo, beläget i Galluccio, en kommun i det höga Caserta-området i Kampanien, Italien. Gården, omgiven av frodiga vingårdar, täcker ett område på över 18 hektar. Terroirernas orografi och lämplig exponering av vingårdarna gör denna plats bäst för odling av vinstockar av hög kvalitet. År 2016 fick gården äran att leverera sina prestigefyllda viner i 20-årsjubileumet för ”Tari.” Det är det mest prestigefyllda guldsmedscentrumet i Italien.

Tenuta Leonardos historia går tillbaka till 1800. För närvarande äger Pasquale Calce vingården. I början av 1900 började Leonardo Calce, far till Pasquale, familjeföretaget med odling av druvor, kastanj och olivplantage. Efter Leonardos död tog Pasquale över familjeföretaget och ägnade sig åt förvaltningen av gården. För närvarande är Gianfranco Calce och Antonio Marandola grödhanterare. Dessutom är Giacomo Mignacca kommersiell chef för gården och tar hand om olika stadier av vinproduktion.

Pasquale Calce kombinerade traditionella odlingsmetoder med moderna tekniker för att förbättra druvorna. Han startade Filari-arrangemanget och introducerade nya vinstockar med Aglianico och Falanghina. De är de ledande producenterna av läckra röda och vita viner. Allt åldrande sker i källaren i välorganiserade träfat och tunnor.

Om du är en hängiven naturälskare och vill smaka vin i närvaro av frodiga vingårdar och landsbygden kan du planera en resa till vingården Tenuta Leonardo. Rundvisning och provsmakning kostar 25 Euro.

Capolino Perlingieri – en vingård med stor passion

Capolino Perlingieri är en vingård där vinerna ursprungliga importerades från Grekland. Numera odlas och produceras förstklassiga viner och druvor av olika sorter, samt är organiskt certifierade.

Vingården är inte jättestor, men bidrar fortfarande med imponerande mängder vin varje år. Dess historia är inte riktigt lika lång som många äldre vingårdar, men har på relativt kort tid lyckats med att etablera sig rejält på marknaden.

Om du är intresserad av att boka en ett besök hos Capolino Perlingieri går det alldeles utmärkt. Priset för en rundtur och vinprovning går på 10 euro, samt ger dig en inblick i deras intressanta tillverkningsprocess, historia och vackra vyer. Besöket tar ungefär 2 timmar, samt att du gärna får ta med dig ditt husdjur. Vingården har för närvarande ingen hotell eller restaurang.

Brunello di Montalcino Fattoi

Italienarnas egna favoritvin. Ett anrikt, lyxigt och framförallt farligt välsmakande vin som är perfekt till fina middagar. Upplev hjärtat av Toscanas traditioner med denna hänförande dryck. Det här är inget "vardagsvin" och vill man greppa smakens alla nyanser så kanske det är bäst att dricka vinet för sig.

Artikelnummer: 3097

Typ: Rött Vin, Vin

Land: Italien, Montalcino, Toscana

Alkohol: 14,5 %

Pris: 249 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET
Nötkött Nötkött Nötkött Nötkött

Vinjournalen Nyhetsbrev

Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy

Att skydda våra kunders personliga integritet är något vi värnar om på Vinjournalen.se. I vår integritetspolicy beskriver vi hur vi använder och sparar din personliga information – och varför vi gör det.
GDPR (General Data Protection) är en ny EU-förordning som ersätter den svenska personuppgiftslagen (PUL) från och med den 25 maj 2018. Förordningen innebär ett förtydligande av hur företag får behandla dina personuppgifter. Med anledning av detta har vi upprättat en integritetspolicy.

Vi behandlar dina personuppgifter för att:

Kunna administrera ditt nyhetsbrev/sms-utskick som du valt att anmäla dig till med din e-postadress/telefonnummer. Exempelvis så att du ska ha möjlighet att få uppdateringar om det senaste inom vin- och dryckesbranschen. Just nu skickar vi endast ut ett nyhetsbrevet skickas ut 1-2 gånger per månad. Det vill säga att det vi skickar i form av e-post, SMS och post ska vara baserat på det som du faktiskt visat intresse för.

Vilka rättigheter har du att påverka hur vi behandlar dina personuppgifter?

Du har flertalet rättigheter enligt GDPR bland annat rätten att alltid invända mot marknadsföring.

Vem är ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter?

Wine Media AB, med organisationsnummer 556941-2421 är ansvariga för behandlingen av dina personuppgifter.

Din integritet är viktig för oss. I denna policy vill vi informera dig om hur dina personuppgifter behandlas av oss när du besöker oss online och identifierar dig vi ett e-postformulär för att få vårt nyhetsbrev eller annan marknadsföring från oss.

Om du har några frågor angående behandlingen av dina personuppgifter eller om du vill vända dig till oss för att utöva dina rättigheter är du välkommen att kontakta oss jeanette@vinjournalen.se.

Hur behandlar vi dina uppgifter?

Sammanfattningsvis behandlar vi dina personuppgifter för att:
• administrera utskick av vårt nyhetsbrev
• skicka marknadsföring till dig via e-post och/eller SMS
• följa gällande lagar och regler; och

E-post/telefonnummer behandlas från det att du anmäler intresse för att få våra utskick, tills dess att du själv avregistrerar dig via den automatiska länken nedan i nyhetsbrevet.

Hur skyddar vi dina personuppgifter?

Vi och våra samarbetspartners har vidtagit flertalet organisatoriska såväl som tekniska säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter. Vi arbetar aktivt med att följa EU:s dataskyddsförordning (GDPR). Vårt IT-system hjälper oss att skydda dina personuppgifter från olovlig eller obehörig behandling. Vidare har vi interna rutiner som säkerställer att inte fler personer än nödvändigt har tillgång till dina uppgifter.

Måste du tillhandahålla dina personuppgifter till oss och vad händer om du inte gör det?

Ditt samtycke krävs t.ex. om du vill fortsätta att få vårt nyhetsbrev och /eller SMS-utskick innehållandes information och erbjudanden till dig under en längre tid, annars skickar dig information,

Vilka kan få tillgång till dina personuppgifter?

Dina personuppgifter behandlas som utgångspunkt endast av Vinjournalen.se. Mer i detalj: Vi delar din e-postadress/telefonnummer med vår interna kundtjänst för att kunna upprätthålla utskick av nyhetsbrev. Vi delar inte din e-postadress/telefonnummer med tredje part.

Vilka rättigheter har du att påverka hur vi behandlar dina personuppgifter?

Enligt EU:s dataskyddsförordning (GDPR) har du vissa rättigheter avseende behandlingen av dina personuppgifter. Vi har beskrivit vilka rättigheter du har och vad de innebär nedan. För att utöva dina rättigheter är du välkommen att kontakta oss, se kontaktuppgifter ovan.

Återkalla ditt samtycke till utskick av nyhetsbrev

Om vi behandlar uppgifter om din e-postadress/telefonnummer med stöd av att du har lämnat ditt samtycke har du rätt att när som helst återkalla hela eller del av ett lämnat samtycke om behandling av dina personuppgifter. Återkallandet av samtycket gäller från och med dagen för återkallandet.

Rätt till tillgång

Du har rätt att få en bekräftelse på om uppgifter som rör dig behandlas samt tillgång till information om hur uppgifterna behandlas, t.ex. ändamålen med behandlingen och vilka kategorier av uppgifter som behandlingen gäller.

Rätt till rättelse

Du har även rätt att utan onödigt dröjsmål få felaktige-postadress rättad, samt genom att tillhandahålla information komplettera ofullständiga e-post/telefonnummer. E-post

Rätt till radering (rätten att bli bortglömd)

Du har rätt att begära radering av din e-postadress. Vinjournalen.se raderar dina personuppgifter på din begäran, under förutsättning att vi inte har en skyldighet att spara personuppgifterna i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR) eller annan lagstiftning.

Rätt till begränsning av behandling

Gäller inte hos oss då vi endast har din e-postadress/telefonnummer.

Rätt att invända mot behandling

Du har rätt att invända mot att dina personuppgifter behandlas för marknadsföringsändamål, vilket inkluderar profilering i den utsträckning som denna har ett samband med sådan direkt marknadsföring. Om du invänder mot marknadsföring och/eller profilering kommer din e-postadress/telefonnummer inte längre att behandlas för sådana ändamål.

Rätt att inge klagomål

Du har rätt att lämna klagomål till en behörig tillsynsmyndighet (utan att det påverkar något annat administrativt prövningsförfarande eller rättsmedel). Ett sådant klagomål lämnas med fördel till behörig tillsynsmyndighet som är Datainspektionen som du når via www.datainspektionen.se.

Rätt till dataportabilitet

Du har rätt att få ut de personuppgifter som rör dig som du har lämnat till oss i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format och har rätt att överföra dessa till en annan personuppgiftsansvarig (dataportabilitet) när:

• behandlingen grundar sig på ditt samtycke eller på ett avtal; och
• behandlingen sker automatiserat.

Du har rätt till överföring av personuppgifterna direkt från oss till en annan personuppgiftsansvarig när detta är tekniskt möjligt.

annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna