Hem » Vin Fakta » Meditera med Champagne!

Meditera med Champagne!

Förutom att Champagne är en symbol för fest och glam, firande och glädje, så har den också en förtrollande, meditativ effekt som tilltalar våra sinnen och känslor: hörsln, synen doften, smaken och inte minst upplevelsen!
För det första. Att öppna flaskan är en trevlig effekt. Lyssna. Dina gäster kommer att hålla andan, du kan höra en knappnål falla tills det säger …. Plopp!! Moussen sprutar ut och korken har flugit iväg för att hittas nästa dag. Du häller upp Champagne på glas. Spralliga och fizziga klunkar och det diskreta ljudet av en mousse på toppen.


Det finns något fängslande med att titta på bubblorna i ett glas Champagne. Guldgula reflexer som drar ögonen emot sig och vi seren ändlös ström av bubblor som dansar upp till ytan i flera strida strängar dussintals och när den ena efter den andra bubblan når toppen så spricker de, en efter en efter att ha sagt adjö till varandra där de samlats i en ring av mousse. Man säger att det är produktiva kärnbildningsplatser som bildar en ändlös ström av bubblor, vilka stiger i en takt av 10-20 bubblor per sekund från varje ställe. Den lilla mousseringen som bildas mot glasets sidor högst upp kallas elegant på franska för collerette.

Vi misstänker att gästerna fortfarande håller andan. Det är nästan hypnotiserande att titta på bubblorna.

Popp. Popp.

Sitter du nu för nära när bubblorna spricker, så kanske du får ett litet stänk, ett litet sprut på näsan. Det hela fortsätter tills fizzen avtar och bubblorna lugnar ner sig lite.
Men lyssna till bruset i glaset. Akustiken. Kanske är det just bruset som gör det hela till en så festlig upplevelse? Det är som att glaset lever upp och festar med i endast några sekunder. Och lugn. Det kommer nya bubbelströmmar hela tiden.


Ta en sensorisk klunk. Åh, vad gott. Nu stimulerar de torra bubblorna din tunga. Du uppfattar under ett ögonblick en känsla av frihet i den första klunken.


Champagnen lever i en komplex värld och kanske gör du klokt i att bara ta de där korta, meditativa sekunderna, just då är du håller upp ett glas. Tittar. Lyssnar och smakar på dessa dyra guldbubblor. Innan du rusar in i den glada festyran igen.

Frågor och svar


Vilka är riskerna med att meditera med champagne?

u0022Att meditera med champagne kan låta som en lyxig upplevelse, men det medför risker. Det finns några faktorer som måste beaktas innan du kan avgöra om detta är rätt meditationsteknik för dig.u003cbr/u003eVissa människor har svårt att kontrollera sina känslor och tankar när de dricker alkohol, varför de inte bör öva på att meditera med champagne. Det rekommenderas inte heller för personer som har problem med missbruk eller alkoholism, eftersom det kan leda till att de dricker mer än de brukar.u0022

Vad är skillnaden mellan champagne brus och champagne?

u0022Champagne är en typ av mousserande vin som är gjord av druvor som odlas i regionen Champagne i Frankrike.u003cbr/u003eChampagne brus, å andra sidan, görs genom att blanda mousserande med soda.u0022

Vad är skillnaden mellan champagne och mousserande vin?

Skillnaden mellan Champagne och mousserande vin är att Champagne är en typ av vin och mousserande vin är en typ av dryck.u003cbr/u003eChampagne är en typ av vin som har genomgått sekundärjäsning i flaskan, vilket ger bubblor. Den kan bara kallas Champagne om den kommer från regionen Champagne i Frankrike. Mousserande viner kommer från hela världen, men alla klassas inte som champagne.

Lite mer om Champagne:

Så väljer du en bra flaska Champagne
Det viktigaste om Champagne på någon minut
Bästa tilltuggen till Champagne

Vinguider relaterade till denna artikel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.