I vår öppnar Wine Mechanics upp portarna till det internationella konceptet för en Urban Winery och detta ligger i Göteborg och i gamla Slakthusområdet i Gamlestan. Vi har tidigare skrivit om The Winery Hotel i Stockholm som också satsat på konceptet Urban Winery.

Projektet i Göteborg<img src=”132.jpg” alt=”vinglas”/>

Det är förstås arkitektkontoret Krook & Tjäder som har ritat och inrett den 800 km stora lokalen i Gamlestaden Vi kan lova att slutresultatet garanterat kommer att bli snyggt, fräscht, modernt, med en fullständigt unikt inredning och med ståtligt mycket rymd i lokalen. Samtidigt har man lyckats att skapa en mysig och trevlig atmosfär. Projektet har varit ett samspel mellan fastighetsägaren Klövern, arkitekterna på Krook & Tjäder samt företaget Wine Mechanics. Vinimportörerna Kenneth Gustavsson och Magnus Holmgren kunde äntligen förverkliga sina drömmar och förvandla den 100 år gamla och hårt åtgångna byggnaden i Slakthusområdet till ett urbant vineri.

Ni kanske minns att Krook & Tjäder tidigare stått bakom bland annat äventyrshotellet vid Riksgränsen samt Havsbadet i Helsingborg. Det är alltså inte så konstigt att arkitekterna nappade på idén och skapa ett för Sverige föortfarande unikt koncept.

– Vi nappade direkt på den galna idén, säger arkitekten Isak Heedman, och att få skapa en mat- och vinupplevelse utöver det vanliga.

De första skisserna gjordes förstås på plats i USA där Urban Wineries blir alltmer populära.

<img src=”133.jpg” alt=”matbord”/> Vad är ett Urban Winery?

Man kan beskriva det som att en vinproducent väljer att ha sin vinproduktionsanläggning i en stadsmiljö istället för den så typiska och traditionella lantliga anläggningen där man framställer vinet nära vingårdarna.

I USA har det visat sig svara ett populärt koncept och Urban Wineries har öppnat på mängder av ställen runt om. Idag går det ju smidigt att med teknik och transport ta hem lokalt odlade druvor för att framställa vin på plats. Gäster kan förstås få en total vinupplevelse från druva till flaska, vineriturer, traditionell provsmakning, härlig mat och kunna köpa lite vin på plats.  Ett koncept som utan tvekan kommer att locka många stadsbor att snabbt hoppa på stadsbussen för att få se hur man tillverkar vin mitt i staden.

Håll koll i våra ”Nyheter” där vi kommer att hålla er läsare uppdaterade över premiärdatum m.m.

 

Tidigare har vi skrivit om urbana vinerier, läs här:  

Vinjournalen.se rekomenderar

Crémant du Jura Brut

Crémant du Jura Brut

Artikel:242601Volym:750 ml
Pris159 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionJuraÅrgångNVProducentFruitière Vinicole d’ ArboisDruvorChardonnay och Pinot NoirAlkohol12,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy