Smarta tips kan man aldrig få nog utav. Vin och yoga har faktiskt ganska mycket gemensamt och nu erbjuder The Winery Hotel tillsammans med Yogamottagningen olika aktiviteter som förenar yoga, vin och mat.

– Att prova vin handlar om att vara närvarande och i kontakt med sina sinnen, först då blir det lättare att sätta ord på det man känner, säger Sarah Djerf, vingårdsarbetare på The Winery Hotel och själv yogautövare.

Tidigare i somras kunde vi läsa att Carlsberg satsar på ölyoga och skapar Carlsberg Beer Yoga, som förvisso var alkoholfri. Nu är det dags för vin och yoga ett koncept som varit populärt länge på kontinenten och i USA med Yoga Wine Partyn och relaxweekends.

Både yogan och vinet har sitt ursprung i andliga traditioner. Yoga gör att du mår bättre. Att stretcha, slappna av, andas och lite meditation gör dig friskare i kropp, sinne och själ.  Vin med måtta har ju också förmågan att få dig att slappna av och faktiskt också ge en och annan hälsofördel, enligt experterna. Yogan skärper dina sinnen. Ger harmoni och energi. Maten och vinet smakar bättre om du även kan njuta mentalt.

Idén om att kombinera vin och yoga föddes under en resa till vingården Terreno i Toscana tillsammans med en grupp yoga- och vinintresserade personer en resa som Yogamottagningen kommer att genomföra igen under våren 2018.

Nu stundar en Yoga Wine & Dine – Weekend den 14-15 oktober 2017 på the Winery Hotel.  Denna relax-weekend inkluderar övernattning, 3 yogapass, tre rätter middag samt guidad tur i hotellets vineri.

Det ligger kanske något i detta? Bli inspirerad av världens äldsta vinälskande yogalärare, Täo Porchon-Lynch, som är 98 år och de senaste 75 åren undervisat i yoga och druckit vin.

Vinjournalen.se rekomenderar

Brunello di Montalcino Fattoi

Brunello di Montalcino Fattoi

Artikel:3097Volym:750 ml
Pris269 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionToscanaÅrgång2016ProducentAz. Agr. FattoiDruvorSangioveseAlkohol14 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy