Hem » Vin Tips » Vin och yoga? Många fördelar och gemensamma nämnare!

Vin och yoga? Många fördelar och gemensamma nämnare!

yogafront - Vinjournalen.se

Smarta tips kan man aldrig få nog utav. Vin och yoga har faktiskt ganska mycket gemensamt och nu erbjuder The Winery Hotel tillsammans med Yogamottagningen olika aktiviteter som förenar yoga, vin och mat.

– Att prova vin handlar om att vara närvarande och i kontakt med sina sinnen, först då blir det lättare att sätta ord på det man känner, säger Sarah Djerf, vingårdsarbetare på The Winery Hotel och själv yogautövare.

 Image Alt  - Vinjournalen.se

Tidigare i somras kunde vi läsa att Carlsberg satsar på ölyoga och skapar Carlsberg Beer Yoga, som förvisso var alkoholfri. Nu är det dags för vin och yoga ett koncept som varit populärt länge på kontinenten och i USA med Yoga Wine Partyn och relaxweekends.

Både yogan och vinet har sitt ursprung i andliga traditioner. Yoga gör att du mår bättre. Att stretcha, slappna av, andas och lite meditation gör dig friskare i kropp, sinne och själ.  Vin med måtta har ju också förmågan att få dig att slappna av och faktiskt också ge en och annan hälsofördel, enligt experterna. Yogan skärper dina sinnen. Ger harmoni och energi. Maten och vinet smakar bättre om du även kan njuta mentalt.

Idén om att kombinera vin och yoga föddes under en resa till vingården Terreno i Toscana tillsammans med en grupp yoga- och vinintresserade personer en resa som Yogamottagningen kommer att genomföra igen under våren 2018.

Nu stundar en Yoga Wine & Dine – Weekend den 14-15 oktober 2017 på the Winery Hotel.  Denna relax-weekend inkluderar övernattning, 3 yogapass, tre rätter middag samt guidad tur i hotellets vineri.

Det ligger kanske något i detta? Bli inspirerad av världens äldsta vinälskande yogalärare, Täo Porchon-Lynch, som är 98 år och de senaste 75 åren undervisat i yoga och druckit vin.

Frågor och svar:

Vad är gemensamt mellan vin och yoga?

Både vin och yoga har sitt ursprung i andliga traditioner och kan hjälpa till att skärpa sinnena och ge harmoni och energi.

Vilka fördelar kan man få av att prova vin?

Att prova vin handlar om att vara närvarande och i kontakt med sina sinnen, vilket kan hjälpa till att sätta ord på det man känner.

Vilka fördelar kan man få av att utöva yoga?

Att utöva yoga kan hjälpa till att stretcha, slappna av, andas och meditera, vilket kan göra en friskare i kropp, sinne och själ.

Vad är Yoga Wine & Dine – Weekend?

Det är en relax-weekend som inkluderar övernattning, 3 yogapass, tre rätters middag samt guidad tur i hotellets vineri.

Vem är Täo Porchon-Lynch?

Täo Porchon-Lynch är världens äldsta vinälskande yogalärare, som är 98 år och har undervisat i yoga och druckit vin de senaste 75 åren.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.