Rosé viner från Cuyo

En komplett och uppdaterad vinguide för Rosé vin från Cuyo

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Cuyo är en spännande vinregion i Chile. Vår vinguide om Rosé vin från Cuyo hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Rosé Cuyo viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Cuyo Rosé viner samt lätt hitta länkar till de främsta vinproducenter och vinimportörer av Rosé viner från Cuyo.

Filter

Filters

 

Alla Rosé Viner från Cuyo

Vintips Rosé Vin från olika regioner i Cuyo

Rosé Viner från Cuyo

Cuyo är en vinregion i Argentina, belägen i västra delen av landet, som är känd för sina högkvalitativa viner gjorda på Malbec-druvan. Andra vanliga druvsorter i regionen är Cabernet Sauvignon, Merlot och Syrah.

Tips – Vår Vinguide för Rosé viner från Cuyo

Vanliga frågor om Rosé Viner från Cuyo
 • Vilka druvsorter används vanligtvis för att göra rosévin från Cuyo, Argentina?

  Rosévin från Cuyo kan göras av olika druvsorter, men vanliga val inkluderar Malbec, Syrah och Cabernet Sauvignon.

 • Hur får rosévinet sin rosa färg?

  Rosa färgen i rosévin kommer från druvornas skall som får ligga i kontakt med druvjuicen under en kortare tid för att ge den sin karakteristiska färg.

 • Hur beskrivs smaken av rosévin från Cuyo, Argentina?

  Rosévin från Cuyo kan ha en fruktig och frisk smakprofil med inslag av röda bär, citrus och blommiga toner. Det kan vara lätt till medelfylligt i kroppen.

 • Vilka maträtter passar bra med rosévin från Cuyo, Argentina?

  Rosévinet från Cuyo är utmärkt att kombinera med lättare maträtter såsom sallader, skaldjur, grillade grönsaker och milda ostar. Det är också en bra följeslagare till picknickmat och lättare sommarrätter.

 • Vilka är några av de framstående producenterna av rosévin i Cuyo, Argentina?

  Bland de framstående producenterna av rosévin i Cuyo, Argentina kan nämnas Bodega Norton, Bodega Catena Zapata och Bodega Salentein. Dessa producenter erbjuder kvalitetsroséviner med stor smakkvalitet.