Sött vin från Ungern

En komplett och uppdaterad vinguide för Ungerska Dessert viner som säljs i Sverige

Hem » Dessert Vin » Ungern

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Sött vin från Ungern hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Dessert Ungerska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Ungerska Dessert viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Ungerska Dessert viner.

Filter

Filters

 

Alla Sött Viner från Ungern

Söta viner från Ungern

Ungern är hemland för några av världens mest komplexa och smakfulla söta viner, som tillverkas av en variation av druvor inklusive Furmint, Hárslevelü och Muscat. Landets unika klimat, med kalla vintrar och varma somrar, ger idealiska växtförhållanden för druvorna som används för att tillverka söta viner. Ett av Ungerns mest kända söta viner är Tokaji, som tillverkas av druvor påverkade av ädelröta, botrytis cinerea. Vinet kännetecknas av sina honungsdoftande smaker, livliga syra och långa åldrandepotential, och anses vara ett av världens mest komplexa och unika söta viner. Andra populära söta viner från Ungern inkluderar Aszu, Eszencia och Szamorodni, som alla uppvisar landets signaturbalans mellan sötma och syra.

Tips – Vår Vinguide för Söta viner från Ungern

Vanliga frågor om Sött Viner från Ungern
 • Vilka regioner i Ungern producerar söta viner?

  Några av de bästa söta vinerna i Ungern produceras i Tokaj.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för söta viner i Ungern?

  Några av de huvudsakliga söta druvsorterna i Ungern är Tokaji (Furmint, Hárslevelű), Aszú (Furmint, Hárslevelű, Muscat Blanc à Petits Grains), Szamorodni (Furmint, Hárslevelű), Eszencia (Furmint och Hárslevelű).

 • Vilket är det mest populära söta vinet i Ungern?

  Det är svårt att bestämma det mest populära söta vinet i Ungern eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men en av de populära söta vinerna i Ungern är Tokaji Aszú.

 • Vilken typ av vin är Ungern känt för?

  Ungern producerar söta viner som Tokaji, liksom torra vita viner som Furmint och Hárslevelű, och röda viner som Kékfrankos och Kadarka.