Sött vin från Sydafrika

En komplett och uppdaterad vinguide för Sydafrikanska Dessert viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Sött vin från Sydafrika hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Dessert Sydafrikanska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Sydafrikanska Dessert viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Sydafrikanska Dessert viner.

Filter

Filters

 

Vintips Dessert Vin från olika regioner i Sydafrika

Söta viner från Sydafrika

Sydafrika är ett land som är känt för sin utmärkta vinproduktion, och dess söta viner är inget undantag. Landet producerar ett brett utbud av söta viner, inklusive förstärkta viner, sen skörd viner och ädelsötröta viner. Dessa viner är gjorda av en mängd olika druvsorter, inklusive Chenin Blanc och Muscat, och de har alla en unik sydafrikansk smakprofil. Oavsett om du letar efter ett sött vin att para med dessert eller ett vin att njuta av på egen hand, har Sydafrika mycket att erbjuda.

Tips – Vår Vinguide för Söta viner från Sydafrika

Vanliga frågor om Sött Viner från Sydafrika
 • Vilka regioner i Sydafrika producerar söta viner?

  Några av de bästa söta vinerna i Sydafrika produceras i Constantia.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för söta viner i Sydafrika?

  Några av de viktigaste söta druvsorterna i Sydafrika är Chenin Blanc (Noble Late Harvest), Muscat d'Alexandrie, Muscat Blanc à Petits Grains, Semillon (Noble Late Harvest) och Riesling (Noble Late Harvest).

 • Vilket är det mest populära söta vinet i Sydafrika?

  Det är svårt att bestämma det mest populära söta vinet i Sydafrika eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personliga preferenser. Men en av de populära söta vinerna i Sydafrika är Jerepigo.

 • Vilken typ av vin är Sydafrika känt för?

  Sydafrika producerar ett utbud av viner, inklusive röda som Pinotage och Cabernet Sauvignon, och vita som Chenin Blanc och Sauvignon Blanc.