Sött vin från Österrike

En komplett och uppdaterad vinguide för Österrikiska Dessert viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Sött vin från Österrike hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Dessert Österrikiska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Österrikiska Dessert viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Österrikiska Dessert viner.

Filter

Filters

 

Vintips Dessert Vin från olika regioner i Österrike

Söta viner från Österrike

Österrike är känt för att producera några av världens finaste söta viner, som är berömda för sin komplexitet, balans och potential att åldras länge. Landets unika mikroklimat, med varma dagar och kalla nätter, ger idealiska växtförhållanden för de druvor som används för att göra söta viner. Ett av Österrikes mest berömda söta viner är Trockenbeerenauslese, som görs av druvor som påverkats av ädelröta, botrytis cinerea. Vinet karaktäriseras av intensiva smaker av aprikos, honung och torkad frukt, samt dess rika, gyllene färg. Andra populära söta viner från Österrike inkluderar Beerenauslese, Auslese och Eiswein, alla med landets signaturbalans av sötma och syra.

Tips – Vår Vinguide för Söta viner från Österrike

Vanliga frågor om Sött Viner från Osterrike
 • Vilka regioner i Österrike producerar söta viner?

  Några av de bästa söta vinerna i Österrike produceras i Burgenland.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för söta viner i Österrike?

  Några av de huvudsakliga söta druvsorterna i Österrike är Grüner Veltliner (Trockenbeerenauslese), Riesling (Trockenbeerenauslese), Welschriesling (Trockenbeerenauslese) och Muskat Ottonel.

 • Vilket är det mest populära söta vinet i Österrike?

  Det är svårt att avgöra det mest populära söta vinet i Österrike eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men ett av de populära söta vinerna i Österrike är Ausbruch.

 • Vilken typ av vin är Österrike känt för?

  Österrike är känt för sina friska och uppfriskande vita viner som Grüner Veltliner och Riesling, samt rika och komplexa röda viner som Blaufränkisch och Zweigelt.